Petar Naumoski

Petar Naumoski


Tam zamanı!

02 Eylül 2022 - 15:45

"Bence Türk Milli Takımı’nın iyi sonuçlar alması için en doğru zaman. Kariyerlerinin zirvelerinde olan Cedi ile Furkan, bireysel kalitelerini ve deneyimlerini takım arkadaşlarına yardım etmek için yönetirlerse, Türkiye, EuroBasket'te beklediği sonuçları alır."
 
İstanbul’da Slovenya’nın kazandığı turnuvadan beş yıl sonra ilk kez EuroBasket organize edilecek. A Milli Erkek Basketbol Takımımız, EuroBasket’teki grup aşamasında, Gürcistan’da birbirinden önemli maçlara çıkacak. Türk basketbolunun unutulmaz isimlerinden Petar Naumoski, Ergin Ataman ile yeni bir başlangıç yapan ay yıldızlılarımız için, turnuvada büyük bir başarı almak için doğru zamanın geldiği düşüncesinde…
 
ATAMAN KALİTELİ BİR KADROYA VE MÜKEMMEL BİR FIRSATA SAHİP
 
- Hazırlık maçlarından sonra Türk Milli Takımı daha rekabetçi bir görüntü ortaya koydu. Sizce Ergin Ataman; oyun aklını, mantalitesini oyunculara aşılamış mıdır?

 
- Dünya Kupası elemeleri ve Avrupa Şampiyonası öncesindeki hazırlık sürecinde tüm ulusal takımların neredeyse en iyi kadrolarıyla hazırlandığını not etmek lazım. NBA’den, EuroLeague’den gelen en iyi oyuncular oynuyor. Bu Türk Milli Takımı için de geçerli. NBA’de fırsat bulan ve oynayan oyuncular, ay yıldızlı formayı giyiyor. 
 
Ergin Ataman kaliteli bir kadroya, mükemmel bir fırsata ve bu takımla uzun zaman sonra başarılı sonuçlar alma yatkınlığına sahip. Umarım kulübündeki kazanma mentalitesini A Milli Takım’a aşılamıştır; ama bu konuda çok dikkatli olması lazım. Çünkü şu an elinde birçok farklı oyuncu var. A Milli Takım’a gelen herkes, ülkesi için mücadele ediyor... Bu özel bir his olduğu için Ataman'ı daha farklı bir ortam bekliyor...
 
BARCELONA’DAKİ TAKTİĞİ KULLANIRSA…
 
- Ergin Ataman bazı maçlardaki tartışmalı pozisyonlarda hakemlere karşı çok tepkiliydi. Tecrübeli koçun itirazlarına siz nasıl bakıyorsunuz?

 
- Şunu söylemem gerekir ki, bu hazırlık maçları çok ilginç geçti ve sonu belli olmayan maçlardı. Tabii ki öyle atmosferlerde oynadılar ki, maçta tansiyonun yükselmesine ve bundan kaynaklı kazanma isteğinin artmasına neden oluyor. Maalesef Ataman ve oyuncular için bazı maçlar negatif sonuçlandı; bunda muhtemelen hakem kararlarının etkisi de var. Belki de bu nedenle daha yoğun tepkiler oldu. Bu tartışmalı kararları görmek hoş değil. Bundan dolayı ilerleyen maçlarda, Avrupa Şampiyonası’nda yönetimde olacak hakemler, buna göre kararlar alıp maçları yönetmek zorunda. 
 
Ancak Ergin Ataman, umarım bu durumlarda Barcelona karşısında kullandığı taktiği uygular. Hatırlarsınız bu itirazların ardından EuroLeague şampiyonluğu gelmişti. Avrupa Şampiyonası'nda hem A Milli Takım'a hem de Ergin Ataman'a başarılar dilerim.
 
CEDİ VE FURKAN EN İYİ ZAMANDA…
 
- Cedi Osman ve Furkan Korkmaz şu an Türk Milli Takımı’na liderlik ediyor; skor katkıları Türkiye’yi daha yüksek seviyeye çıkarıyor. Slovenya maçı bunun güzel bir örneğiydi. Sizce Cedi ve Furkan’ın performansları, Türk Milli Takımı için ne kadar önemli?

 
- Bence Türk Milli Takımı’nın iyi sonuçlar alması için en doğru zaman... Çünkü geçen süreçten sonra, Cedi ve Furkan gibi kariyerlerinin zirvelerinde olan önemli oyuncuların basketbolları olgunlaştı. Kesinlikle Türk Milli Takımı’nın bizlere mükemmel oyuncular olduklarını ispatlayan Cedi ve Furkan’a ihtiyacı vardı. Bence onlar, kariyerlerindeki en iyi yıllarını geçiriyor. Bu ikili bireysel kalitelerini ve deneyimlerini takım arkadaşlarına yardım etmek için yönetirlerse, Türkiye beklediği iyi sonuçları alacaktır.
 
TECRÜBE FAKTÖRÜ
 
- Ergin Ataman, Alperen Şengün’ü genellikle 6. adam olarak kullanıyor; ama biliyoruz ki, Alperen Türk Milli Takımı’nın yüksek potansiyelli süperstarlarından. Ataman, Alperen hakkında ne düşünüyordur? Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

 
- Alperen Şengün kesinlikle Türk basketbolunun müthiş bir umudu, NBA’de oynayabileceğini gösterdi... Ve şimdiden, ihtiyaç duyulduğu zamanda A Milli Takım’a nasıl ve ne derece katkıda bulunabileceğini kanıtladı. 
 
Bence Ataman EuroBasket'te maçlara ilk 5’te Sertaç Şanlı ile başlayacaktır, çünkü eski öğrencisi olduğu için, onu nasıl kullanabileceğini iyi biliyor. Özellikle bunu Efes’in ilk EuroLeague şampiyonluğunda görmüştük; Final Four’da Sertaç, takımın en önemli oyuncularından biriydi. Bunun yanında Sertaç Şanlı'nın tecrübeli olması da, Alperen’in maça bençte oturarak başlamasındaki en önemli nedenlerden... 
Ergin Ataman’ın her oyuncuyu en iyi şekilde yönetmesi lazım ki, bu durum, basketbolcular arasında bir sorun yaratmasın. Umarım süreci iyi idare eder.
 
HAZIR BİR LARKIN LAZIM!
 
- Shane Larkin ne zaman Türk Milli Takımı’na yüzde yüz adapte olacak? Evet, Shane Larkin, Efes’teki antrenörü Ergin Ataman ile çalışıyor ve bu bir avantaj; ama sadece üç hazırlık maçında oynadı. Larkin, EuroBasket 2022’de etkili olabilecek midir?

 
- Shane Larkin’in Türk Milli Takımı'na tam olarak ne zaman hazır olacağını söylemek ve bunu bilmek zor. Bunu en iyi Larkin bilir! Kadroya baktığım zaman, bu takımın uzun bir zaman sonra Avrupa Şampiyonası’nda güzel işler yapması için doğru zamanın olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Doğal olarak, Shane Larkin’in de bu kadronun içinde olması büyük avantaj; ama hazır bir Larkin'in! 
 
Mükemmel bir takım kimyası oluşturulursa, tüm oyuncular fiziksel olarak hazır, sağlıklı olursa ben bu takıma inanıyorum... Özetle elverişli ortam sağlandığı taktirde Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda sonuna kadar ilerler!

YORUMLAR

  • 0 Yorum