Petar Naumoski

Petar Naumoski


Larkin iyiyse herkes iyi!

03 Aralık 2021 - 10:50

"Shane Larkin sezona iyi başlamadı; belki motive değildi, belki de sakatlıktan… Bu da Efes’in aldığı sonuçlara etki etti. Ama şimdi her şey çok farklı. Keza Türk Milli Takımı'nın da Larkin'in oynadığı Büyük Britanya maçındaki etkili oyunu da ortada... Larken hem Efes hem de Türkiye için çok değerli..."
  
- Biliyorsunuz ki, FIBA ve EuroLeague arasında anlaşmazlıklar var ve bu durum milli takımları olumsuz etkiliyor. Sizce bu organizasyonlar, bu sorunu nasıl çözebilir?
 
- Bu sorun birkaç yıldır var ve halen daha çözülebilmiş değil. Bu sorun FIBA ve EuroLeague arasında; ama bence bu birkaç kibirli insanın arasında yaşanan bir sorun. Kiminin daha fazla kiminin daha az. Ama yaratılan bu sorun yüzünden seyirciler, milli takımlar, bu sporu sevenler için bu sorun daha da büyüyor. Bunun artık bir an önce son bulması lazım.
 
Çünkü iki organizasyon da basketbol ile ilgileniyor. Başka bir spor dalı ile değil. Dürüst olmak gerekirse, milli takımların sıkışık bir fikstürden dolayı az bir süre birlikte olabilmeleri haricinde bir sorun görmüyorum ve bu durumda EuroLeague’in nasıl düzenleyeceği ayrı bir konu olmalı.
 
EFES, EUROLEAGUE'DE YİNE FAVORİ
 
- Anadolu Efes, Olympiakos ve Monaco maçları ile birlikte yeniden çıkış yakaladı. Ayrıca, Fenerbahçe Beko derbisi de çok özeldi. Sizce Efes nasıl tekrardan daha iyi olmaya başladı?

 
- Efes sezona çok kötü başladı, birileri onları zorla parkeye çıkarıyormuş gibiydi. Bunlar takımı ve tribünleri etkiledi; ama oyuncular ve takım sonunda sorunu çözdü. Tabii ki sakatlıklar da etkilemişti; onu da es geçmemek lazım. Şimdi Efes tekrardan geçen sezonki gibi oynamaya başladı ve yine bu sezon EuroLeague’i kazanmaları konusunda favori gösteriliyor. Burada önemli olan, sorunlarını bilmeleri; daha da önemlisi bunun daha çok etkilememesi. Efes'e başarılar dilerim.
 
YAZILI OLMAYAN KURAL ÖNCE KOÇ SUÇLANIR
 
- Fenerbahçe’de ne gibi sorunlar var? Koç Djordjevic’in yanlış yaptığı bazı şeyler olduğunu düşünüyor musunuz? Çünkü taraftarlar Djordjevic’e bir hayli kızgın ve oyuncuları ise destekliyor...

 
- Fenerbahçe sezona geçen yıla göre iyi başladı. Ancak bazı iyi maçlar hakem kararlarıyla Fener’in aleyhine sonuçlandı. Bu sebeplerden dolayı takımın atmosferinde, özgüveninde ve konsantrasyonunda düşüş yaşandı. Bu da sonuca olumsuz yansıdı. Bazı yazılı olmayan kurallar vardır... Sorun önce koçta ve daha sonra oyuncularda aranır.
 
Bu kötü giden birkaç şeyi değiştirmekten daha kolay... Ve bu durum, süper popüler bir kulübün, mükemmel taraftarını ne kadar tatmin eder ve onların sinirini ne kadar yatıştırır…
 
Sorunun kimde olduğu ile ilgili direkt bir yorum yapmayacağım. Çünkü her gün bunu hayal etmiyorum ve buna hüküm vermek doğru değil. Ben kesinlikle Fenerbahçe’nin kazanan kimliğine yeniden bürüneceğini düşünüyorum. Bu mümkün.
 
BELARUS MAÇINA BAKIN, BİR DE BRİTANYA MAÇINA
 
- Shane Larkin’in hem Efes hem de Türk Milli Takımı için kader belirleyici olduğunu düşünüyor musunuz?

 
- Shane Larkin kesinlikle Efes ve bir o kadar da Türk Milli Takımı için çok önemli bir oyuncu. Tanıdığımız formunda oynadığı zaman herkes Efes’te ve Türkiye’de Larkin farkını görür. Sezona iyi başlamadı; belki motive değildi, belki de sakatlıktan… Bu da Efes’in aldığı sonuçlara etki etti. Ama şimdi her şey çok farklı.
 
Türkiye’nin, 2023 Dünya Kupası elemelerindeki maçlarına gelirsek... Shane Larkin'in yokluğunda, Belarus karşısında ay yıldızlıların aldığı kötü sonuç ortada. Larkin gruptaki ikinci maçta yani Büyük Britanya karşısında iyi bir oyun çıkardı ve grupta ilk galibiyetini aldı. Umarım sezonu da bu şekilde; sağlıklı tamamlar ve ciddi sorunlar ve sakatlıklarla uğraşmaz.
 
SORUN KULÜPLERDE DEĞİL FIBA İLE EUROLEAGUE'DE
 
- Barcelona’nın Sertaç Şanlı’yı Milli Takım’a göndermemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu konuda kim haklı, kim haksız?

 
- Bu konuda Türkiye Basketbol Federasyonu ile Barcelona arasında ne konuşulduğu, ne söylendiğine dair net bir bilgim yok. Ben o sırada bir basketbol organizasyonu için yolculuktaydım. Ancak bu konudaki görüşümü size şöyle söyleyebilirim: Barca, Sertaç
Şanlı’ya iyi bir ücret ödedi ve EuroLeague şampiyonluğu istiyor ve bununla birlikte oyuncusunun da sağlıklı ve az yorgun olmasını…
 
Bir diğer tarafta da Dünya Kupası’na gitmek isteyen bir ülkenin federasyonu var. Bunların hepsi FIBA ve EuroLeague arasındaki sorundan kaynaklanıyor. Bu sorun çözüldüğü zaman, kulüpler ile federasyonlar arasında da anlaşmazlıklar son bulur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum