Petar Naumoski

Petar Naumoski


Yarım kalan görevi tamamlayacaklar!

01 Mayıs 2021 - 11:34

"Final Four'a kalma başarısı gösteren Efes’in EuroLeague’de şampiyonluğun bir numaralı favorisi olduğunu daha önce de söylemiştim ve ben buna hâlâ inanıyorum. Efes bu sezon EuroLeague’i kazanmak için her şeyini ortaya koydu. Onlara Köln'de bol şans ve başarılar dilerim!"
 
NORMAL SEZONDA HEDEFLERİNE ULAŞTI
 
- Efes’in EuroLeague'de normal sezonu 3. sırada tamamlaması iyi bir sonuç mudur? Yoksa daha iyi bir sırada olabilir miydi?

 
- Efes’in sezona nasıl başladığı halen daha aklımda... O yüzden normal sezonu üçüncü sırada bitirmesi, Efes için gayet iyi bir sonuçtur. Ancak bence onların hedefleri ilk 4 içinde yer almaktı; yani play-off’ta ev sahibi avantajına sahip olmak. Bu sonuca ulaştıkları için de herkesin bu konuda mutlu olduğunu düşünüyorum.
 
HERKES REAL’İN ZAYIF RAKİP OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜ
 
- Anadolu Efes’in Real Madrid ile olan serisi beklenmedik bir şekilde 5. maça kaldı. Sizce Efes neden seriyi daha önce bitiremedi?

 
- Bence bu zamana kadar herkes Real Madrid’in zayıf bir rakip olduğunu düşündü. Real bu seriye gelene kadar kalitesinden çok şey kaybetti. Bazı önemli oyuncuları takımdan ayrıldı veya sakatlandı ve bunun neticeleri ilk 2 maça yansıdı. Daha sonraki iki karşılaşmada da, Real Madrid de Efes de oyunun belli bölümlerinde oyuna hakimiyet kurdu. 
Lakin Efes’te biraz konsantrasyon kaybı ve rahatlama, Real’e kullanabilecekleri güzel bir şans verdi. Eğer Real Madrid gibi bir takıma karşı oynuyorsanız, daima hazır olmak ve hiçbir zaman fırsat vermemek zorundasınız. Olan oldu ve Efes serinin Madrid’de oynanan maçlarını geride bıraktı.
 
BEAUBOIS MUHTEŞEM BİR OYUNCU AMA…
 
- Rodrigue Beaubois, Real serisinde çok iyi bir performans ortaya koydu. Ancak Vasilije Micic ve Shane Larkin tam anlamıyla istikrarı yakalayamadı. Bu performanslar hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

 
- Rodrigue muhteşem bir oyuncu. Kalitesi ve oyun disiplini, takım için maç içinde çok büyük bir önem arz ediyor. Ama sadece bir tek o değil. Efes’in tüm oyuncuları, her maç ve her sonuç için çok önemli.
 
Bu takımın kesinlikle liderleri Vasa ve Larkin; onlardan, her maçı domine etmeleri bekleniyor. Ancak şunu söylemem lazım ki, bu seride en çok ihtiyaç duyulan ilk 2 maçta oyunu domine ettiler. Normal sezon içerisinde daha önce oynanan diğer karşılaşmalarda da bunu gördük. Şunu da tekrar edeyim; Madrid’deki her şeyin bir an önce unutulması lazımdı. Ki Anadolu Efes de bunu unutup, Final Four odağından ayrılmadı. 
 
REAL PES ETMEDİ
 
- Real Madrid neyi değiştirdi de seri 2-2’ye geldi? Ayrıca, Trey Thompkins’in bu seride yaptıklarını da es geçmemek gerek.

 
- Bence Real Madrid o maçlarda çok fazla şeyi değiştirmedi. Beklendiği gibi pes etmediler ve harika bir tutku ile galibiyete ulaştılar. Ama Efes de kesinlikle oyunun sonuna kadar mücadele etmeyi sürdürdü.
 
Thompkins önceki maçlarda iyi oynamasına karşın, 4. maçta belli ki bir fiziksel sorun yaşadı ve çok fazla süre almadı. Bunu daha önce de söyledim; Real’in birçok önemli oyuncusu yok ve dişlerini gıcırdatıp, ellerinden geleni deneseler de, bunu yapmakta zorlanıyorlar. Seri 2-2’ye geldi ve Efes’in önemli oyuncularının gösterdiği performans ile Almanya'ya gitmeye hak kazandı. 
 
BEN EFES’E İNANIYORUM
 
- Anadolu Efes'in Almanya'daki Final Four'da şampiyonluk yüzdesi için neler söylersiniz?

 
- Daha önce Efes'in EuroLeague’de şampiyonluğun bir numaralı favorisi olduğunu söylemiştim ve ben buna inanıyorum. Ben Efes’in Real karşısında serinin son maçını rahatlıkla kazanacağına inanıyordum ve öyle de oldu. 
 
Final Four'a gelince, bu tarz maçların favorisine pek bakılmaz; ama oyuncuların kararlılığı ve inancı; bununla birlikte salıkları ve kesinlikle oyundaki modları her şeyi belirler. Efes bu sezon EuroLeague’i kazanmak için her şeyi ortaya koydu. Onlara Köln'deki Final Four'da bol şans ve başarılar dilerim!

YORUMLAR

  • 0 Yorum