Petar Naumoski

Petar Naumoski


Djordjevic'in gidişini anlamak zor kabullenmek daha da zor!

02 Temmuz 2022 - 15:50

"F.Bahçe'de Sasa Djordjevic’in gitmesini anlamak zor, kabul etmek daha zor! Ve bunun Efes’in dominasyonunu kırıp yerel ligi kazanması sonrasında olmasını anlamak ise en zoru... Böyle bir şey olmasının tek bir olasılığı var; sezon içinde Djordjevic ile kulüp yönetimi arasında yanlış anlaşılmalardır. Yeni koç Itoudis'e ise zaman vermek lazım." 
 
THY EuroLeague’de gelecek sezon dengeleri değiştirecek bazı hamleler şimdiden yapılıyor... Fenerbahçe Beko, Dimitris Itoudis ile yeni bir sayfa açarken, Maccabi Tel-Aviv’de öze dönüş var. Zeljko Obradovic, Partizan ile yeniden EuroLeague Arenası’nda. Son 2 sezonun şampiyonu Anadolu Efes’te bazı değişiklikler var. Avrupa ve Türk basketbolunun efsane isimlerinden Petar Naumoski, EuroLeague’deki son gelişmeleri değerlendirdi.
 
- Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely takımdan ayrıldı ve şampiyonluk sonrası antrenör değişti. Basketbol Süper Ligi şampiyonluğuna rağmen koç Djordjevic'le yollar ayrıldı ve yerine Dimitris Itoudis geldi. Itoudis, Fenerbahçe’de neleri daha iyi yapabilir?
 
- Vesely’nin bir değişikliğe ihtiyaç duyduğunu, kariyerinde yeni bir sayfa açma isteğini anlayabiliyorum. Fenerbahçe’de 8 yıl forma giydi. 

Sasa Djordjevic’in gitmesini anlamak zor, kabul etmek daha zor! Ve bunun, Efes’in dominasyonunu kırıp; yerel ligi kazanması sonrasında olmasını anlamak ise en zoru... Böyle bir şey olmasının tek bir olasılığı var; sezon içinde Djordjevic ile kulüp yönetimi arasında yanlış anlaşılmalar yaşanmıştır. Bu nedenle sezon içinde bu anlaşmaya son verilmiştir.
 
Itoudis bir Yunan antrenör ve bu kulüpte Eski Yugoslav ekolünün devam etmesi için o, bir çözüm olacaktır. Çünkü Eski Yugoslavya’da Spor ve Beden Eğitimi Fakültesi’nden mezun oldu, sonra Obradovic’in yanında, Panathinaikos’ta yardımcı antrenör olarak çalıştı. Bu yüzden buradaki sistem onun için tanıdık…

Ancak bu süreçte Fenerbahçe için neyi değiştirip sürdürebileceğini söylemek biraz zor. Çünkü takım kadrosundan birçok isim gitti ve bir bilinmezlik var. Ama kesinlikle önünde zor bir iş var. Beklentileri karşılaması için kulüp yönetimi ve taraftarların ona biraz süre vermesi lazım.

BLATT’İN BASKETBOLA DÖNMESİNE ÇOK MUTLU OLDUM
 
- Maccabi Tel-Aviv, kazanan kültür dinamitlerine geri dönmüş gibi duruyor. David Blatt, profesyonel komite patronu ve danışman olarak geri döndü. Oded Kattash takıma başantrenör olarak getirildi. Yeni alınan oyuncular, Maccabi’nin kültürüne çabuk adapte olacak türden… Bu atmosferde onların bir Final Four adayı olduğunu söyleyebilir miyiz?


- Maccabi sadece İsrail’in gururu değil; Avrupa’nın kesinlikle büyük bir markası aynı zamanda. Bu sebepleri bir kenara koyunca, Maccabi’nin gelecek sezon en üst noktada olmasını beklemeliyiz ve özellikle Blatt ve Kattash’ın bu organizasyonda olacağını bilince… 
Kulüp uzun süredir Final Four’da olamadı; ama her Avrupa takımı için zor bir rakip oldular. Onların tutkusu ile alacağı başarılı sonuçlar, onları daha güçlendirecektir ve iyi bir takım kadrosu kurulursa, bu kulüp için gelecek sezon muhteşem başarıları beklemek daha mantıklı olur. 

Ayrıca, sağlık sorunlarından sonra David Blatt’in basketbola geri dönmesine mutlu oldum. Kendisine tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

UMARIM ALINDIKLARINA DEĞECEK BİR OYUN ÇIKARIRLAR

- Zeljko Obradovic’i 2 yıl sonra EuroLeague’de göreceğiz. Partizan’ı da uzun bir zaman sonra… Obradovic etkisi, Partizan’ı kısa sürede yükselişe geçirir mi?


- Her şeyden önce, Partizan’ın yeniden EuroLeague’de olmasının iyi bir şehirde olmalarından kaynaklandığını söyleyebilirim ve biliyoruz ki Obradovic de buna önderlik etti. Bu sezon Partizan ve Zeljko Obradovic, beklentileri karşılayamamış olmalarına rağmen, böyle bir basketbol atmosferini ve sahayı daha fazla kaybetmemek gerekir. 

Zeljko Obradovic’in bu projeye ne kadar ve nasıl yardım edeceğini söylemek zor. Onların nasıl bir yapıda olduklarını göreceğiz; ama kesinlikle tutku ve enerjilerini hiç kaybetmeyeceklerdir. Bu mücadeleye tekrardan hoş geldiler ve umarım wild card ile alındıklarına değecek bir oyun çıkarırlar.

ATAMAN’IN ZIZIC VE CLYBURN’Ü NASIL KULLANACAĞI ÖNEMLİ

- Anadolu Efes’in yeni transferleri Ante Zizic ve Will Clyburn hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Bu takviyeler Efes’i daha iyi noktaya taşır mı?


- Bu Efes kadrosunun yaptıkları kolay kolay genişletilemez ve başka yeni oyuncuların da önceki kadrodan gidenlerin yerini yeterli derecede dolduracağı beklenebilir. Bu oyuncular birbirlerini buldular, anlaştılar, uyum sağladılar ve olağanüstü bir başarı elde ettiler ve tüm bunların genişletilip, genişletilmeyeceğini birlikte göreceğiz. 

Zizic ve Clyburn’ün saygın oyuncular olduğunu biliyoruz; ama bu takıma nasıl uyun sağlayacağını kestirmek çok zor. Ergin Ataman’ın bu oyuncuları bu takımda nasıl kullanacağı önemli. Her veda zordur; ama hiçbir şeyin sonsuza kadar sürmeyeceğini bilmeliyiz. Yeni gelen oyunculara hoş geldin diyorum.

BİR BOŞLUK VARSA, NEDEN EUROCUP FİNALİSTİ ALINMIYOR?

- Valencia ve Partizan, wild card ile EuroLeague’e alındı ve geçen sezonun EuroCup finalisti Frutti Extra Bursaspor, EuroCup’ta kaldı. Bursaspor, Valencia ve Partizan’a göre daha başarılıydı; ama EL Yönetimi'nin bakış açısını ve vizyonunu biliyoruz. Siz Euroleague CEO’su olsaydınız, ne yapardınız?


- Bu ilginç bir soru. Valencia EuroCup'ı aldı ama Partizan’ın EuroLeague’de oynama kararı sportif başarılara dayanmıyor. Bu da wild card bekleyen diğer takımlar için elverişsiz bir durum. Euroleague’in öncelikle yüksek finansı istediğini açık bir şekilde biliyoruz. Bu nedenle Valencia ve Partizan’ın EuroLeague’e alınacağı zaten bekleniyordu. 

Ayrıca Zeljko Obradovic’in şu anki Euroleague CEO’su ile arası iyi. Valencia’nın sürekli bir finansal zenginliği var ve birileri de Partizan için paranın nasıl geldiğini merak ediyor. 
İşte cevap: Partizan, geçen yıldan beri, kendi devletinin arkasında durduğu bir takım. Aynı şey Kızılyıldız için de geçerli. Ben olsam nasıl yapacağımı soruyorsan da cevabım şu: Neden EuroCup şampiyonu EuroLeague’e gidiyor? Ve EuroLeague'de bir boşluk varsa, neden EuroCup finalisti EL’ye alınmıyor? 

Her halükarda Bursaspor geride bıraktığımız sezon Avrupa'daki performansıyla, Türk basketbolunun yüz akı oldu ve ülkesini en iyi şekilde temsil etti, taraftarlarının ve takipçilerinin gururu oldu!

YORUMLAR

  • 0 Yorum