Petar Naumoski

Petar Naumoski


Efes ve Barça favori Unics ve Fener sürpriz

02 Ekim 2021 - 11:06

"Anadolu Efes’in EuroLeague’i bir kez daha kazanmak için favori olduğu ile ilgili tahminlere katılıyorum, Barcelona da aynı şekilde kupaya yakın... UNICS Kazan ve Fenerbahçe Beko ise

Türk ve Avrupa basketbolunun unutulmaz isimlerinden Petar Naumoski, 2021-2022 sezonunda THY EuroLeague’de kadrosunu önemli ölçüde koruyan Anadolu Efes ve Barcelona’yı favori olarak görürken, UNICS Kazan ve Fenerbahçe Beko’nun sürpriz yapabileceğini belirtti. Naumoski, Shved’in gelmesiyle CSKA’nın yine en üst seviyede yer alabileceğini de söyledi.

- Son şampiyon Anadolu Efes bu sezon da favori. Kendileri, yeni bir hedef olarak EuroLeague şampiyonluk titrini korumayı görüyor. Geçen sezonla kıyaslayacak olursak, Efes’in işi daha mı kolay yoksa daha mı zor?

- Efes’in EuroLeague’i bir kez daha kazanmak için favori olduğu ile ilgili tahminlere katılıyorum. Eğer desteğe ihtiyacınız varsa ve geçen sezonla bir kıyaslama yapacaksak, şunu açıklayabiliriz:

Tüm kulüplerin kadro durumlarına bakalım, spektaküler bir şey yok. Muhtemel favori takımların kadroları, geçen sezonki kadrolarına benzer ve Efes sadece bir değişiklik yaptı; Sertaç-Petrusev. Bir de oyuncuların sakatlık problemi yaşayıp yaşamaması da kimin bu sezon şampiyon olacağı tahminlerini de bozabilir. Ama normal şartlar alıtna Anadolu Efes ve Barça favoriler…

SASA HERKESTEN FAYDALANACAKTIR

- Fenerbahçe Beko’da birçok değişiklik oldu. Şehmus Hazer haricinde tüm oyuncular, yeni koç Sasa Djordjevic’ten önce geldi. Evet, uzun bir yol var ama Fenerbahçe’yi Final Four adayı olarak görüyor musunuz?


- Daha önce söylediğim gibi geçen sezona göre kadrolarını koruyan Anadolu Efes ve Barcelona bu yıl Final Four için oldukça şanslı. Fenerbahçe’ye dönecek olursak, kadrosunda çok değişiklik oldu ve koçları da değişti. Şunu söyleyebilirim ki, oyun olarak iyi bir noktadalar, yeni antrenörleri Sasa Djordjevic ile yeni bir oyun feslefesi kabul edildi. Ama tüm bu durumlar, onları Final Four için favori göstermiyor. Ancak tüm bu söylediklerimin böyle olacağı anlamına gelmez. Sasa’nın herkesten her şekilde yararlanacağına ve takımın da ona güveninde haklı olacağına inanıyorum.

CSKA’YI ALT SEVİYEDE GÖREMEZSİNİZ

- CSKA geçen sezon EuroLeague’de kendi açısından hayal kırıklığı yarattı. Shved transferi ile daha tehlikeli olan CSKA, temsilcilerimiz için en zorlu rakip mi?


- CSKA son 10 yılda daima en yüksek yerlerde olmuş ve birkaç kez EuroLeague’i kazanmış bir takım. O nedenle onları daha alt bir yere koymamak gerekir. Benim görüşüm, Shved bireysel olarak çok iyi, tüm rakip savunmalarına karşı büyük bir tehdit; ama maalesef yüksek seviyede rekabet içinde olan bir takımda böyle bir basketbol oynamayı başaramadı. Dipteki kulüplerde yük üzerine yük bindi. Tüm bu faktörleri ve Itoudis’in hiç de toy olmadığını bilince, daha farklı bir Shved bekleyebiliriz. Bu da CSKA’yı daha yüksek seviyelere çıkaracaktır.

UNICS KADROSUNU KORUDUYSA…
 
- Monaco ve UNICS, EuroLeague’de bu sezonun yeni takımları. UNICS bu arenayı önceden biliyor. Monaco için ilk EuroLeague deneyimi olacak; ama burayı bilen oyuncuları var Mike James transferi de etkileyiciydi. Monaco ve UNICS için görüşleriniz nelerdir?

 
- Bu yıl geçen sezondan farklı iki takım izleyeceğiz. UNICS Kazan eski ama yeni bir takım. Kesinlikle daha deneyimli bir takım ve bunu kullanarak galibiyet için sahaya çıkacaktır. Bu sezonki kadroları hakkında daha fazla bir bilgim yok; ama eğer geçen sezonki kadrosunu önemli bir ölçüde koruduysa, çıkabilecekleri en iyi yerde olmaları beklenebilir. 
 
Monaco ilk kez EuroLeague’de oynayacak ve onlar için gerçek bir meydan okuma olacak. Antrenörü değiştirdiler ve Mike James geldi; fiziksel olarak mükemmel, bireysel olarak maç kazandırabilir; ama Monaco’nun takım oyunuyla EuroLeague’e girdiğini unutmamak gerekir.
 
SEZON BAŞI BUNU SÖYLEMEK ÇOK ZOR AMA…
 
- Bu sezon THY EuroLeague’de hangi takımlar sürpriz yapabilir?

 
- Bu konuda kesin bir tahminde bulmam çok zor ve nahoş olur. Çünkü hepsini tam olarak görme fırsatım olmadı. Önceki sorularda verdiğim yanıtlardan yola çıkarak UNICS Kazan ve Fenerbahçe diyebilirim. Umarım öyle de olur...

YORUMLAR

  • 0 Yorum