Petar Naumoski

Petar Naumoski


Silahlara veda

03 Mart 2022 - 15:21

"Rusya ve Ukrayna arasında yaşananlar iki ulus için de hiç iyi olmadı. Çok yakında aklın galip geleceğini ve Avrupa ve dünyada daha ciddi sonuçlar doğmadan silahların susacağını düşünüyorum. Umarım en yakın zamanda hayat normale döner ve kulüpler de kendi işlerine yani basketbola odaklanabilirler..."
 
- EuroLeague'deki puan durumuna baktığımızda Rus takımları; CSKA, UNICS ve Zenit, play-off potasında... Ne dersiniz Ruslar yakında EuroLeague'i birden fazla takımla domine edebilir mi?
 
- Hâli hazırda bu sezon EuroLeague'in ilk 8'inde üç Rus takımı var. Normal sezonda kalan maçların nasıl biteceğini hep birlikte göreceğiz; ama kesinlikle bu Rus takımlarının büyük başarısı ve belki de bugüne kadar en başarılı oldukları sezon... CSKA da UNICS Kazan da Zenit de bu sezon iyi performans gösteriyorlar... Tabii ki oynanacak çok maç var ve play-off'lara kalırken sıralama nasıl şekillenir bekleyip görmemiz gerekiyor. Evet Rus kulüpleri şu an kaliteli basketbol oynuyor; ama şu anda netleşen herhangi bir şey yok, bunu da vurgulamamız gerekiyor.
 
ITOUDIS'İN SİSTEMİNE DOYGUNLUK VAR
 
- Her sezon zirveye oynayan CSKA Moskova, ilk 4'te değil...Geçtiğimiz yıllara baktığımızda CSKA neredeyse her yıl Final Four'a katıldı. CSKA Moskova'nın bu sezonki durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

 
- CSKA uzun yıllar boyunca en tepede oldu... Çok istikrarlı ve iyi organize edilmiş bir kulüp... Bu yüzden sahadaki tüm aktörlerin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu sezon neden öncekine göre daha zayıf oynadıklarını söylemek ve iddia etmek zor... Bence aynı koç (Dimitris İtudis) ve onun yıllardır uyguladığı sisteminden doygunluk var... CSKA Moskova'da bir düşüş var... Bana göre kadro yapısı da bu sezon bulundukları konumda yer almalarında etkili oldu. 
 
UNICS'İ İZLEMEK KEYİF VERİYOR
 
- UNICS Kazan'a bir parantez açarsak... UNICS tüm beklentileri mi karşıladı yoksa daha fazlasını mı?

 
- UNICS takımının taraftarlarını çok mutlu ettiğini ve EuroLeague'in kalitesine katkı yaptığını düşünüyorum. Unics Kazan'ın parkede kendine harika bir imaj yarattığını söyleyebilirim... Oldukça hızlı ve çok enerjik, dış şuta dayalı şekilde oynuyorlar ve eğer günlerindelerse, her takımı zorlanmadan yenebilirler. Bence başarılarının daha da artması için oyunun kontrolünü ve takım disiplinlerini geliştirmeleri gerekiyor...
 
Başantrenör Perasovic, bu oyuncularla sadece ilk sezonunu geçiriyor ve sözleşmesini uzatırsa; basketbolseverlere gelecekte çok daha başarılı UNICS Kazan seyrettirecektir.
 
SEZONUN EN BAŞARILI RUS'U ZENİT
 
- Zenit St. Petersburg bu sezon diğer Rus takımlarından daha iyi performans sergiliyor. Zenit'in sırrı nedir? Koç Xavi Pascual mi yoksa başka bir şey mi?

 
- Unics hakkındaki görüşlerim neyse Zenit için de o yönde... Şu anda Rusya'nın en iyi takımı onlar, haklarını teslim etmemiz gerekiyor.
 
Elbette tüm bu başarıda aslan payı koç Xavi Pascual'in... Xavi, takımını düzene sokmak, oyuncularından istediğini almak konusunda çok başarılı. Evet belki çok büyük favori değiller, çok önemli bir sakatlık ya da Covid-19 problemi yaşamazlarsa, iyi gidişlerini devam ettirirler... Zenit bu sezon gelecek için de güven veren bir basketbol oynuyor. 
 
UMALIM DA AKIL GALİP GELSİN...
 
- Rusya ile Ukrayna arasında yaşananlar basketbolu da etkiledi. EuroLeague Yönetimi de Rus takımların ev sahibi oldukları maçları tarafsız sahada oynayacağını açıkladı... Keza aynı durum kadın basketbolunda da geçerli... Sizin bu konu hakkındaki yorumunuzu nedir?

 
- Rusya ve Ukrayna arasında yaşananlar iki ulus için de hiç iyi olmadı. Çok yakında aklın galip geleceğini ve Avrupa ve dünyada daha ciddi sonuçlar doğmadan silahların susacağını düşünüyorum. Bunu içtenlikle diliyorum.
 
Duyduğuma göre bu kulüpler, zaten kendi istekleri ile ülkelerinin dışında çalışmaya gitmişler... 'Devamlılıklarını sürdürebilecekler mi?' bilmiyorum... Çünkü kafalarında basketboldan çok evlerindeki durum ön planda olacak... Umarım en yakın zamanda hayat normale döner ve herkes basketbola odaklanır...

YORUMLAR

  • 0 Yorum