Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez


Çok mutluyum

10 Ağustos 2018 - 16:02

"Basketbol camiasının uzun zamandır beklediği karar çıktı... Federasyon yabancı sayını 6'dan 5'e indirdi. Ben zaman içinde bu sayının 4'e ineceğine de inanıyorum." 

Geçenlerde 'ÜZÜLÜYORUM - DAYANAMIYORUM' diye bir yazı kaleme almıştım. Sebebi ligde ve kupa karşılaşmalarında takımlarımızın oyunun büyük bir bölümünde yabancı oyunculara şans vermeleriydi. Ama 16 takımlı ligimizde Orhun Ene, Ufuk Sarıca ve Ergin Ataman gibi değerlerimizin gençlerimize şans vermelerini göz ardı edemem. 
  
Benim gibi Türk Milli Takımı'nda uzun seneler forma giymiş arkadaşlarımın da yabancı sayısının 5'e inmiş olmasından çok mutlu olduklarından eminim. 
 
Şimdi iki kesime de büyük sorumluluk düşüyor. 

1- MENAJERLER
Menajerler kendilerine biraz çeki düzen vermek zorunda... Portföylerindeki  Türk  oyuncularına  yüksek transfer piyasası yaratmak yerine, onları oynayabilecekleri takımlara yönlendirmeleri  gerekiyor. 
 
2- TÜRK  OYUNCULAR
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yabancı sayını beşe indirerek bir anlamda Türk oyuncuların önünü açtı. Artık Türk oyuncuların 'Bize süre verilmiyor' diye sızlanmayı bırakıp, çok sıkı çalışmaları gerekiyor. 

Hidayet Türkoğlu göreve geldiği günden beri ekibiyle birlikte basketbolumuzun önünü açıcı hamleler yapıyor. Basketbol Gelişim Ligi'nin (BGL) hayata geçirilmesi ile uzun vadede oyuncu havuzu yaratılması, Aydın Örs’ün TBF Eğitim Kurulu Başkanlığı'na getirilmesi, mili takım maçlarının tüm illerde oynatılması , Süper Lig'de tüm maçların naklen yayını, eğer gerçekleşebilirse milli takımlarımızın göçebe konumdan kurtulacağı Abdi İpekçi projesi ve son olarak yabancı sayısının beşe indirilmesi basketbolumuz adına sevindirici gelişmeler. 
 
Eğer Basketbol Federasyonu takımlarımızı MALİ DİSİPLİN içine sokabilirse işte o zaman Avrupa basketbolunun zirvesindeki ülkeler arasına girebiliriz. 
Basketbol dolu günler dileklerimle.

YORUMLAR

  • 0 Yorum