Tamer Oyguç

Tamer Oyguç


Mutsuz son

01 Aralık 2022 - 14:25

Dünya Kupası'na katılma umudu pamuk ipliğine bağlı olan ay yıldızlılar, Belçika'yı farklı geçmesine rağmen, Sırbistan'a deplasmanda mağlup olmaktan kurtulamadı. Gruptaki diğer maçlarda da işler istediğimiz gibi gitmeyince Türkiye, elemelerin bitimine 2 karşılaşma kala havlu attı.
 
Olmayacak duaya amin diyen 12 Dev Adam, Dünya Kupası'na katılma hayalini gerçekleştiremedi. Aslında şu da var... 2023 Dünya Şampiyonası'nın iki kritik sınavı Belçika ve Sırbistan maçlarına FIBA - EuroLeague kayıkçı kavgası yüzünden yine doğru dürüst idman bile yapamadan çıktı Devler.  
 
İlk maçta zayıf rakip Belçika’ya karşı ezici bir üstünlükle oynayan ay yıldızlılar, en formda oyuncusu Onuralp Bitim'in 19 sayı, 6 ribaund ve 5 asistlik müthiş performansıyla coştu. Sadık Emir ve Doğuş Özdemiroğlu başta olmak üzere tüm takımın katkı verdiği mücadelede basketbola doyduk. 
 
Güçsüz de olsa rakibimizi 52 sayıda tutmamız, Ismael Bako hariç canımızı yakan bir oyuncu olmaması ve tempolu basketbolumuzla Belçika karşısında görkemli bir galibiyet aldık: 86-52.
 
Sırbistan karşılaşması bizim için 'ya tamam ya devam maçı' idi, Belgrad'daki mücadelede en önemli oyuncusu Vaselije Micic, kulübü Efes'ten izin alamamıştı; ama bizde de Sertaç'a Barcelona'dan vize çıkmadı.
 
Benim burada anlamadığım koç Ergin Ataman’ın Belçika maçında iyi savunma yapan Doğuş Özdemiroğlu’na son anda kadroda yer vermeyip, onun yerine Metecan Birsen’i almasıydı... 'Doğuş acaba Guduric’i tutabilir miydi?' diye de düşünmeden edemedik. Sırplar karşısında Wilbekin, takımını bu kez bir lider gibi yönetti; ta ki o son iki faul ve sondaki gereksiz zorlamaya kadar...
 
Onuralp ve Kenan gayet iyi maç çıkardılar; ama bu sefer de Sadık ile Melih’den verim alamadık ve 77-76'lık mağlubiyetle bir dünya şampiyonasına daha veda ettik…
 
Aslında biz bu kupaya katılma şansını geçen sene kaybetmiştik; yine de çıkmayan candan umut kesilmiyordu işte! Bu EuroLeauge -  FIBA çatışması sürdükçe ve Türk oyuncular, BSL'deki yabancılar yüzünden oynama fırsatı bulamadıkça bizim başımız daha çok ağrır...

YORUMLAR

  • 0 Yorum