Tamer Oyguç

Tamer Oyguç


Yolun açık olsun Efes...

02 Mayıs 2022 - 11:18

"EuroLeague Play-off'unda Milano'yu eleyen Efes, tekrar hak ettiği yerde... Tabii ki Final-Four'da her şey olabilir. Ama Anadolu Efes iddialı ve unvanını korumak için Belgrad'a gidiyor. Bunu başaramaması için de hiçbir neden yok. Yolun açık olsun Efes... Tüm Türkiye sizden bir şampiyonluk daha bekliyor..."
 
Sezona son şampiyon olarak başlamak kolay iş değil. Bütün rakipler seni hedef alıyor, seni yenmeye çalışıyor. Herkes 'kralı yenmek' amacında. Önlemler, agresiflikler, seni ritimden çıkarma çabaları... Üstüne üstlük, son şampiyon olarak doyuma ulaşmışlığın getirdiği rehavet. Kolay değil. Anadolu Efes hem kulüp olarak hem de -Dunston dışında- oyuncular olarak hayatlarında ilk kez EuroLeague şampiyonluğu yaşamıştı. Tekrar aynı şekilde motive olarak sezona başlamak da herkesin yapabileceği bir iş değildi.
 
Nitekim Anadolu Efes birkaç maç hariç eskisinden çok ama çok uzak bir görüntü çizdi hep. Ama biz her zaman bu takıma inandık, potansiyeline, kadro ve koç kalitesine güvendik.
 
Bir şekilde ayağa kalkacaklardı. Ama bekledikçe o günler gelmedi. Normal sezonu altıncı olarak bitirebildi Efes. Rakip ise Ettore Messina'nın çalıştırdığı geçen yıl Final-Four oynayan, bu yıl da daha yukarıları hedefleyen Armani Milano'ydu... Saha avantajı da onlardaydı. Seri İtalya'da başlarken doğal olarak bir tedirginlik vardı. Ama Efes şampiyon gibi çıktı serinin ilk maçına. İşi de ilk maçta bitirdi.
 
Belki bütün sezon saklandılar, rakipleri uyuttular; ama olması gereken yerde silahlarını çektiler... Saha avantajları yoktu belki; ama yürekleri vardı. Ne de olsa son şampiyonlardı ve maçların nasıl kazanılacağını en iyi onlar biliyordu.
 
Sahada Milano basketbolu oynansa da, Efes hücum ritmini yakalayamasa da, açık alanlar bulamasa da bu kez savunma yaparak kazandı. Kendi basketbollarını oynayamadılar; ama rakibin istediği basketbolu da onlardan daha iyi oynadılar. Serinin 4 maçı da kafa kafaya geçti. Galibi kritik anları daha akıllı ve iyi oynayan, az hata yapan kazanacaktı.
 
Hatayı hep Milanolular yaptı. Daha doğrusu Efes onları hata yapmaya zorladı. Sonunda da üst üste üçüncü kez Final-Four'a kalma başarısı gösterdi Anadolu Efes. Ne kadar gurur duysak azdır.
 
Ama daha işimiz bitmedi. Ergin Ataman maç sonu yine iddialı konuştu. Yarı finalde rakip Olympiakos gibi görünüyor. Finalde ise Barcelona... Geçen yıl olduğu bir Anadolu Efes-Barcelona finali izlemeye yakınız...
 
Tabii ki Final-Four'da her şey olabilir. Ama Efes iddialı ve unvanını korumak için Belgrad'a gidiyor. Bunu başaramaması için de hiçbir neden yok. Yolun açık olsun Efes... Tüm Türkiye sizden bir şampiyonluk daha bekliyor...

YORUMLAR

  • 0 Yorum