Tamer Oyguç

Tamer Oyguç


Umut

03 Aralık 2021 - 10:44

"Eksik çıktığımız Belarus mağlubiyetini bir kenara koyarsak, Büyük Britanya galibiyeti Buğrahan'ın ne kadar iyi bir şutör, Metecan'ın 2-3-4 numara oynayabilen bir joker olduğunu gözler önüne serdi. Ayrıca Şehmus'un basketbolunun emin adımlarla ilerlediğini görürken, Muhsin ve Furkan'ın deneyim kazandığını gördük. A Milli Takım'ın geleceği adına umutluyum..."
 
FIBA 2023 Dünya Kupası elemelerinde kasım ayının son haftasında oynanan ilk pencere maçlarını A Milli Takımımız için pek iç açıcı olmadan 1 yenilgi (Belarus) ve 1 galibiyet (Büyük Britanya) ile kapattık. 
 
Genel olarak baktığımızda Belarus olsun Büyük Britanya olsun, Avrupa’nın en iyisi diye kabul ettiğimiz ING Basketbol Süper Ligi'nde düşme hattından yukarı çıkamaz!
 
Ama Belarus‘a giderken yine bir klasik EuroLeague-FIBA çatışması yaşandı. Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes derbisi ve A Milli Takımımızın kazanması gereken önemli maçlardan biri aynı güne koyuldu! Gel gör ki A Milli Takımımızı oluşturan oyuncuların büyük bölümünün Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'dan oluştuğunu varsayarsak; oldukça eksik bir kadro ile Minsk'e gittik...
 
Kendi takımlarında bile zor süre bulan oyunculardan oluşan Türk Milli Takımı, deplasmanda oldukça zorlandı son çeyrekte 8.30 kala 64-61'e gelen maçta 5 dakika boyunca sayı bulamadık! Ve Belarus karşısında parkeden 84-70 mağlup ayrıldık. Bu maçta göze batan 3 oyuncu öne çıktı... Bu isimler 17 sayı, 2 asist üreten Şehmus, 14 sayı, 6 ribaund ile oynayan Muhsin ve 7 sayı, 5 asist yapan Buğrahan'dı... Kazanmamız gereken bir maçtı ancak 84-70'lik skorla farklı kaybettik.
 
Büyük Britanya karşısında kadro daha farklıydı... Shane Larkin ve Melih Mahmutoğlu ile elimiz daha kuvvetlenirken, üstüne saha avantajı da yanımızdaydı. Ama rakibi tartma aşamasında maçın başlarında bocaladık. Bir ara 13 sayı (23-10) geri düşsek de ikinci yarı skor 37-37'ye geldikten sonra iyi toparlandık. 
 
Larkin'in Buğrahan ile birlikte oyuna ağırlığını koymasıyla beraber son iki çeyreği üstün bir oyunla geçerken, Büyük Britanya karşısında 84-67'lik kolay bir galibiyet aldık. 
 
İngiliz basketbolu bugüne kadar, hem milli takımlar hem de kulüpler düzeyinde hiçbir zaman averajın üzerine çıkamadı... Burada bizim için en olumlu gelişmeler ise Buğrahan'ın oyun görüşünün ne kadar mükemmel olduğu ve iyi şutör olduğuydu.... Aslında bu maçta Buğrahan'ın hem korkmadan şut kullanması hem de A Milli Takım ve Anadolu Efes'te daha uzun süre alması gerektiği ortaya çıktı. 
 
Metecan Birsen'in de çok önemli 2-3-4 numara joker olduğu gerçeği gözümüze çarptı.  Şehmus’un Türk basketbolunun önemli oyuncularından bir tanesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine tanık olurken, Muhsin ve Furkan Haltalı'nın tecrübe kazanması adına bu karşılaşmaların ne kadar önemli olduğunu da gördük. A Milli Takımımızın geleceği adına umutluyum...

YORUMLAR

  • 0 Yorum