Tamer Oyguç

Tamer Oyguç


Bu ligde hayat var

03 Ocak 2022 - 11:25

"ING Basketbol Süper Ligi, son yılların en çekişmeli sezonlarından birini yaşıyor. Maddi sıkıntı yaşayarak yabancılarını gönderen Afyon'u saymazsak ki onlar da 3 galibiyet almıştı, her takımın birbirini yenebildiği bir lig izliyoruz."
 
Şu ana kadar ING Süper Ligi'in en dikkat çekici takımlarının başında Gaziantep Basketbol geliyor. Yıllardır mütevazı bütçesini çok doğru kullanarak istikrarlı sonuçlar alan Güneydoğu ekibi, bu yıl beklenin çok üzerinde bir sıçrama yaptı. Takımın başına genç antrenör Tutku Açık'ı getiren Antep, sakatlıklar nedeniyle maçların yarısını 4 yabancı ile oynamasına rağmen 9 galibiyet alarak ilk 4'e kuruldu.
 
Son olarak EuroLeague Şampiyonu Anadalu Efes'i İstanbul'da yenen Gaziantep ilk yarının flaş takımı olmayı başardı. Genel menajer Boray Dai, koç Tutku Açık ve tüm ekibi kutluyor, örnek alınması gereken bir planlama yaptıklarının altını tekrar çiziyorum.
 
İlk 4 içinde yer alan bir diğer kulüp de Galatasaray NEF... Koç Ekrem Memnun kendi sistemine uygun doğru yabancıları seçip, hem kazanıyor hem de keyif veren bir basketbol izletiyor... Dee Bost, Melo ve Purcell belki de kariyerlerinin en verimli basketbolunu oynuyorlar bu sayede... Taraftar da tribünleri doldurmaya başladı. Şampiyonlar Ligi'nde de gruptan lider çıkan sarı kırmızılıların yolu açık... Sakatlık sorunu yaşamazlarsa her geçen gün daha iyi basketbol oynayacaklarını düşünüyorum. 
 
Bahçeşehir tecrübe kazandıkça bütçesini daha doğru harcamayı öğrendi ve bu yıl gerçekten iyi bir takım kurdu. Ben Bentil'i, Milano'ya gönderip bonservis parası kazanan Bahçeşehir, hemen; belki de daha iyi bir oyuncu olan Sam Dekker hamlesi yapmayı başardı. FIBA EuroCup'ın en büyük favorisi durumundaki İstanbul ekibi, Galatasaray NEF gibi göze hoş gelen, hücum basketbolu oynuyor. Onların da 8 galibiyeti var ve ilk 4 iddiaları devam ediyor.
 
Sakatlıklar nedeniyle bu takımların altında kalan Pınar Karşıyaka'yı da hesaba katacak olursak zirve yarışı büyük hız kazanacak. İzmir ekibi beklenenin üzerinde mağlubiyet aldı ama ikinci yarı toparlayacaktır. Orada da Ufuk Sarıca önderliğinde çok tecrübeli bir ekip var. 
 
Darüşşafaka, bu yıl bütçesini çok küçültmesine rağmen basketbol kültürü ve geleneği ile yine play-off potasının içinde yer alacağını gösterdi. Selçuk Ernak yönetiminde çok sert ve disiplinli bir takım oldular. Ligin doğal favorileri Fenerbahçe ve Anadolu Efes'i de sayarsak bu 6 takım birbirlerine çok yakın puanlarla sıralandılar.
 
Hep yukarılarda görmeye alışık olduğumuz Tofaş ve Türk Telekom'un yanı sıra Beşiktaş ve Bursaspor da üst sıraları takibini sürdürüyor. Birkaç galibiyetle takımlar, 3-5 basamak yukarı çıkabiliyor. Çok yakın, çekişmeli ve keyifli bir lig izliyoruz.
 
Aşağıda da Merkezefendi, Yalova, Büyükçekmece, Petkim şu an için ligde kalma mücadelesi veriyor. Ama bunun yanında büyük takımlara kök söktüren hatta yenebilen bir görüntü de veriyorlar. Güçler birbirine yakın ve denk. Lig sonunda play-off'u ve düşmeyi galibiyetten çok; sayı averajları belirleyecek gibi duruyor. Bütün takımlara sağlıklı, sakatlıklardan uzak bir sene diliyorum. Herkesin yeni yılı kutlu olsun...

YORUMLAR

  • 0 Yorum