Şaziye İvegin Üner

Şaziye İvegin Üner


İyileşmek mümkün...

01 Mart 2023 - 12:50

"Deprem sonrasında umut ile iyimserlik duygularını korumak çok zor olsa da, iyileşmenin mümkün olduğunu düşünüyorum. Ayrıca karşılaşabileceğimiz zorlukları da birlikteliğimiz ve azmimizi, bilimle birleştirerek aşabileceğimize inanıyorum."

Öncelikle ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, hâlen tedavi altında olan yaralılarımıza acil şifalar dilerim. 6 Şubat 2023 tarihinde telafisi olmayan bir felaket yaşandı ülkemizde…

Yitirilen canlarımız, yarım kalan hayatlarımız oldu. Yaşanmışlıklarımız, hatıralarımız yok oldu bu felakette... Bütün bunlar tedavisi zor; belki de hiç iyileşmeyecek acılar ve yaralar.

Bu sefer ateş sadece düştüğü yeri değil hepimizi yaktı .Hepimizin içi yandı. Boğazımız düğümlendi, yattığımız yerden utanır olduk. Bu acıları yaşarken, gözyaşı dökerken bir yandan da millet olarak hep beraber yardıma koştuk. Millet olarak zor zamanlarda her zaman bir bütün olarak birlik ve beraberliğimizi koruyoruz.

Genlerimizde olan bu dayanışma ve birlik olma gücümüzü, kararlı bir şekilde ilimle, bilimle ve ortak akılla birleştirip artık bu tarz felaketlerden yara almadan ya da en az yarayla çıkmamız lazım. Bunu hak eden bir milletin bireyleriyiz. Ben Adana’da doğan, büyüyen ve tüm ailesi orada yaşayan biri olarak, depremi öğrendiğim anda ailemle ilgili büyük bir endişe ve korku yaşadım. Onlara ulaşmaya çalışırken depremin büyüklüğünü öğrendim ve o anda deprem bölgesindeki birçok arkadaşım ve sporcu kardeşim için daha fazla endişe duydum.

Allah’a şükür ailem ve akrabalarımın iyi olduğunu öğrendim. Her geçen gün ve dakika ulaşamadığımız haber alamadığımız tanıdıklarımız, arkadaşlarımız, antrenör, hakem ve sporcu kardeşlerimiz ile ilgili umutla güzel haberler bekledik. Depremden kurtulan sevdiklerimiz ile biraz da olsun sevinip umutlanırken, günler geçtikçe gelen kayıp ve vefat haberleri ile derin ve tarifi olmayan üzüntü yaşadık. Zaman ilerledikçe birçok arkadaşımız, yakınımız ve basketbol camiasındaki tanıdıklarımızdan maalesef acı haberleri almaya başladık.

Bu acı haberlerden biri de basketbol camiamızın güler yüzü, karakteri ve insanlığı ile herkeste çok güzel izler bırakan Nilay Aydoğan kardeşimizin vefatıydı. Hepimizin içini çok derin bir acı kapladı. Ailesi, arkadaşları, onu tanıyan herkes ve camiamız, Nilay kardeşimizin vefat haberi ile bu acıyı derinden hissetti. Bu acıların hiçbirinin telafisi mümkün değil. Hiçbir şeyi geri getirmeyecek olsa da Türkiye Basketbol Federasyonumuz almış olduğu karar ile ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde kalan sürenin 2022-2023 Nilay Aydoğan Sezonu olarak oynatılmasına karar verdi.

Nilay’ın anısına oynanacak kalan sezon sonrasında da Nilay kardeşimizin ve tüm vefat eden vatandaşlarımızın hatıralarını her zaman yaşatmalıyız. Deprem sonrasında umut ile iyimserlik duygularını korumak çok zor olsa da, iyileşmenin mümkün olduğunu düşünüyorum. Ayrıca karşılaşabileceğimiz zorlukları da birlikteliğimiz ve azmimizi, bilimle birleştirerek aşabileceğimize inanıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum