Coşkun Teziç

Coşkun Teziç


BİDEV dayanışmayı büyütüyor

03 Şubat 2024 - 09:39 - Güncelleme: 08 Şubat 2024 - 11:11

"Depremden etkilenen bölgeye herkesin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek destek ve katkıda bulunması gerekiyor. BİDEV olarak yardımlaşma ve dayanışma ağını büyüterek çocuklarımıza basketbol aracılığı ile ulaşmak istiyoruz."
 
Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) olarak Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım Projesi kapsamında Hatay Samandağ Mağaracık Ortaokulu’na kazandırdığımız basketbol sahasının açılışını gerçekleştirdik.

BİDEV Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi ve Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ve Trendyol katkılarıyla yapımını gerçekleştirdiğimiz basketbol sahalarından biri olan Mağaracık Ortaokulu sahasının açılışına, BİDEV Mütevelli Heyeti Üyelerimiz, eski milli basketbolcularımız Şaziye İveğin Üner, Bahar Çağlar Ökten ve Tamer Oyguç, BİDEV Gönüllüsü ve Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım Projesi Bölge Sorumlusu Mahmut Şimşek ile birlikte Mağaracık Ortaokulu yönetimi, öğretmenleri ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.
 
Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım Projemiz kapsamında yapımı tamamlanan okul sahalarımızda, sporcuların ve öğrencilerin antrenman kalitesini artırmak için ihtiyaç duydukları tüm sportif malzemeler de Sportive Spor Malzemeleri A.Ş. ve Under Armour Türkiye tarafından karşılanıyor.
 
Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım Projesi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz ve Allianz Sigorta Türkiye Genel Müdürü Arif Aytekin liderliğinde Mütevelli Heyeti Üyelerimiz Serhat Toptancı, Murat Toz ve BİDEV Projeler Koordinatörü Turhan Koray’ın oluşturduğu, BİDEV Gönüllümüz ve Bölge Sorumlumuz Emre Mahmut Şimşek’in yer aldığı proje ekibimiz 2023’ün ikinci yarısından itibaren öncelikle deprem bölgesinde detaylı çalışmaları ve araştırmaları gerçekleştirerek hedef okullara saha kazandırmaya başladı.
 
Şanlıurfa/Eyyübiye’de Zeliha-Ramazan Alpan Ortaokulu, Hatay/Belen Gazi Abdurrahman Paşa İlkokulu, Hatay/Samandağ Mağaracık Ortaokulu, Malatya Mahmut Çalık Anadolu Lisesi basketbol sahaları ve ihtiyaç duyulan tüm malzemelerinin tedariği sağlandı.
 
Yapımı devam eden Batman Binatlı Ortaokulu ve Siirt Baykan Yatılı Bölge Okulunu takiben bölgedeki diğer okulların da sahalarının inşaatına başlanacak...
 
Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım Projemizin eğitim ayağında; “Eğiticinin Eğitimi” olarak hazırlanan programımız ile ilk eğitim organizasyonumuz İlgi Okulları Maşuk Kampüsü ev sahipliğinde Şanlıurfa’da gerçekleşti.
 
'Koçluk ve Liderlik' olarak iki temel başlıkta hazırlanan eğitim programımızın eğitim kadrosunu BİDEV Yönetim Kurulu Üyesi Derya Özyer, BİDEV Mütevelli Heyeti Üyeleri Nilsen Özbarlas, Mehmet Altıoklar ve Murat Özyer oluşturdu. 5-7 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleşen programa, Şanlıurfa ve çevre illerimizden toplamda 17 beden eğitimi öğretmenimiz ve antrenörümüz katıldı.
 
Bu çalışmalarımız devam ederken, Şanlıurfa Zeliha - Ramazan Alpan Ortaokulu'nun kız basketbol takımı ile Samandağ Mağaracık Ortaokulu kız basketbol takımlarının okullar arası basketbol müsabakalarında il birincileri olmaları bizleri çok mutlu etti.
 
Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım Projemiz ile birlikte, deprem bölgesinde yer alan çocuklarımızın fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkı sunmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda Polimeks Holding, BİDEV ve TBF olarak hayata geçirdiğimiz; yörede örnek gösterilen Belen Basketbol Köyü Konteyner Yerleşkesi güvenli ve emniyetli her türlü sosyal imkanları olan çok değerli bir projemiz oldu.
 
Burada yer alan, depremden birinci derecede etkilenmiş 100 ailemiz ve 88 çocuğumuz için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Yerleşkemiz içinde yer alan basketbol sahamızda çocuklarımızın yaş gruplarına göre hayata geçirdiğimiz basketbol okulu sayesinde; onların fiziki, sosyal ve moral gelişimlerinin yanında ailelerimizin motivasyonuna olan katkıyı görmek de bizleri çok mutlu ediyor.
 
Bir diğer projemiz, Yönetim Kurulu Üyemiz Eyal Tarablus liderliğinde, Mütevelli Heyeti Üyemiz Fehmi Naci Cansun’un koordinesinde ve proje sponsorumuz Autorola Motorlu Araçlar desteği ile bu sezon ikincisini hayata geçirdiğimiz JR. NBA - BİDEV Ligi 2023-2024 sezonu tüm hızıyla devam ediyor. 34 okul ve 70 takım katılımı ile NBA formatında oynanan müsabakalar büyük heyecana sahne oluyor. Basketbolun okullarda tercih edilmesini, yaygınlaşmasını hedef alan bu projemiz sayesinde okul yönetimleri ve özellikle ailelerden aldığımız pozitif geri bildirimlerse bizleri mutlu ediyor.

Şubat ayında “All Star” etkinliği ile bu yıl bir ilke imza atacağımız organizasyonun finalleri ise 23 Nisan haftasında gerçekleşecek. Önümüzdeki yıllarda JR. NBA-BİDEV organizasyonunu diğer illerimize de taşımayı arzu ediyoruz.
 
Vakfımızın kuruluş amaçlarından olan sosyal dayanışma konusunda da faaliyetlerimiz devam ediyor. Basketbolun her kademesinde emeği geçen basketbol ailemize ihtiyaç hâlinde başta sağlık olmak üzere gereken destekler Sağlık Kurulu Başkanımız Prof.Dr. Hasan Tanyeri ve Yönetim Kurulu Üyemiz Murat Yosmaoğlu koordinatörlüğünde hayata geçmekte. TÜBAD aracılığı ile farklı illerden 40 genç antrenörümüz iki yıldır grup sağlık sigortası kapsamına alındı.
 
Uluslararası alanda da prestij projemiz, Avrupa Birliği Erasmus+ kapsamında, Çek ve Bulgar ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz “BasketForAll” Projesi "Avrupa çapında aktif spor aktörleri arasında sektörler arası iş birliğini artırarak kısıtlı imkanlara sahip gençlerin basketbol alanına dahil edilmesine ve güçlendirilmesine dikkat çekmek" ışığında, 12 aylık bir eylem planı şeklinde gerçekleşti. Mütevelli Heyeti Üyemiz Emir Turam koordinatörlüğünde yapılan projemiz 12-14 Ocak 2024 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen Final Konferansı ile tamamlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum