Coşkun Teziç

Coşkun Teziç


Egea bandından çıkan Ferrari

12 Temmuz 2018 - 14:51

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi finalinde Fenerbahçe Doğuş'un rakibi olan Tofaş'ın başarısının mutfağında neler olduğunu yazmakta fayda var...

Normal sezonu 24 galibiyet, 6 mağlubiyet ile Fenerbahçe Doğuş’ un arkasından 2. tamamlayan ve son 18 yılın en başarılı normal sezonunu geçiren Tofaş Kulübü'nün 1974'ten beri vazgeçilmezi olan alt yapı yatırımları, bu yatırımları fabrikaya dönüştürecek mükemmel bir proje Mustafa V. Koç Salonu’nun devreye girmesi ve Orhun Ene’nin de proje sporcular ile gerçekleştirdiği geleceğe yatırım planlaması; başarı zincirinin en kuvvetli halkaları oldu.

ENE VE ÖĞRENCİLERİNİN AZMİ

Çeyrek finalde Eskişehir'i 2-0'la geçen Tofaş ile EuroCup şampiyonu Darüşşafaka'yı maç vermeden eleyen Anadolu Efes yarı finalde karşı karşıya geldi. Yarı finalin Bursa’da başlayan mücadelesinde Tofaş'ın, Efes’i muhteşem bir performans ortaya koyarak 91-63'lük skorla yenemesi finalin habercisiydi... İkinci maçta da Tofaş, takımın vazgeçilmez karakteri; son topa kadar mücadele unsuru ile bu kez 89-82 galip geldi.

İstanbul'a taşınan serinin 3. karşılaşmasında TOFAŞ, son dakikaya kadar pes etmese de 94-88'lik mağlubiyet geldi. İstanbul’da oynanan 4. maçında parkeye karakterini koyan ve oyundan keyif alan Orhun Ene'nin öğrencilere 76-70 ile final biletini kaptı.
 
 
PEKİ FİNALDE NE OLUR?
F.BAHÇE DOĞUŞ                     TOFAŞ
30 milyon Bütçe (Euro)            3 milyon
10            Yabancı Oyuncu       6
2              A Milli Türk Oyuncu  1
1 (Ürdün)  A Milli Oyuncu         0

Bu tabloya bakarak cevap ararsak sonuç belli.. Hem de uzak ara… Ev sahibi avantajını falan geçtim, rotasyonda oyuncu dinlendirme avantajı olarak baksak da yeter aslında… Cumartesi gecesi biten zorlu bir yarı final serisinin hemen ardından 2 günlük bir ara ile salı günü final serisini başlatmak ve maçları 1 gün ara ile oynatmak ne kadar adil tartışılır. Ligin marka değerine katkı vereceği her yönüyle belli olan bir final için, serinin başlangıcı ve maç aralarının en başta sporcu sağlığı adına daha insaflı olması beklenirdi.

YİNE SON TOPA KADAR SAVAŞACAK

Fenerbahçe Doğuş’un Türk Basketboluna özellikle son 4 yılda katkıları tartışılmaz. Yeri ayrı. Tabii ki finalde Tofaş yine sahaya o harika karakterini koyacak, yine son topa kadar savaşacak yine gururla alkışlanacaktır. Sonuç istatistik veriler dışında sürprizlere de açık olacaktır.

Tofaş CEO’su ve Tofaş Spor Kulübü Başkanı Cengiz Eroldu sanayi alanındaki kurumsal başarılarının yanına, basketbolda Tolga Öngören ve Orhun Ene’nin ustalığında Fiat Egea üretim bandından Ferrari 458'i çıkardı. Daha ne olsun!..

YORUMLAR

  • 0 Yorum