Petar Naumoski

Petar Naumoski


Fener'de yeni bir ruh

09 Aralık 2022 - 14:27

"Fenerbahçe Beko bu sezon takım yapılanmasını büyük bir ölçüde değiştirdi. Ayrıca, koç Itoudis'in gelmesiyle önemli değişik oldu. Görünen o ki Fenerbahçe Beko’da yeni bir ruh, yeni bir enerji var..."
 
Dergimiz yazarlarından Petar Naumoski, Yeni sezona damga vurması beklenen dört Türk takımının sezona başlangıçları hakkında görüşlerini bildirdi. EuroLeague’deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko’nun Dimitris Itoudis ile iyi bir starta imza attığını söyleyen Naumoski, efsanesi olduğu Efes’in yeniden toparlanmasını diliyor ve lacivert beyazlıların son yıllarda iyi başlamadığı sezonları nasıl bitirdiğini de hatırlatıyor. Petar Naumoski, Galatasaray NEF ile Frutti Extra Bursaspor’a da ayrı parantezler açtı...
 
- Fenerbahçe Beko bu sezona gayet iyi başladı. Hangi faktörler Fenerbahçe’nin iyi başlangıcına etki etti?
 
- Fenerbahçe bu sezon takım yapılanmasını büyük bir ölçüde değiştirdi. Ayrıca, antrenör pozisyonunda Itoudis'in gelmesiyle önemli değişik oldu. Görünen o ki Fenerbahçe Beko’da yeni bir ruh, yeni bir enerji var. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Efes’e kaybettikten sonra ligde ve Avrupa'da sezona çok iyi başladılar. Kadro yapısı ve Dimitris Itoudis etkisi, mükemmel bir başlangıç ve sonuçlara katkıda bulundu. Umarım tüm bu başarılar zafer getirir... Böyle bir atmosferde ve takım ruhuyla bu mükemmel başlangıcın devamı daha iyi olur.
 
YUNANİSTAN’DAN ZİYADE OBRADOVIC
 
- Dimitris Itoudis’in Fenerbahçe’deki sisteminin Yunan Milli Takımı’ndaki sistemi ile benzerlikler gösterdiğini düşünüyor musunuz? 

 
- Dürüst olmak gerekirse, Fenerbahçe Beko'daki sistem, Yunan Milli Takımı’ndan ziyade, biraz daha Zeljko Obradovic’in düzenine benziyor. Biraz da Dimitris Itoudis’in dokunuşları var. Koç Itoudis’in sisteminin tam anlamıyla çalışması için istediği tüm oyuncuları getiremediği kesin. Ancak planını gerçekleştirebilmek ve sistemini tam anlamıyla oturtabilmek için çok çalışıyorlar... Koç istediği takımı yaratmak için yaptığı programı adım adım uyguluyor.
 
ALIMPIJEVIC OYUNCULARINA GÜVEN VERİYOR
 
- Geçen sezon EuroCup'ta ekstra işler yapan Frutti Extra Bursaspor, bu sezon da iyi işler çıkarıyor. Dusan Alimpijevic’in Bursa’daki antrenörlüğünü nasıl değerlendirirsiniz?

 
- Frutti Extra Bursaspor Türk ve Avrupa basketbolunda yeni, taze bir takım. Geçen sezonki başarıları durmadı, sezonun başında mükemmel maçlar oynadılar ve önemli galibiyetler aldılar. Bu takıma iyi yerli oyuncu takviyeleri yapıldı… Ve koç Alimpijevic’in antrenörlüğü de olağanüstü… Oyuncularına o güveni veriyor. Bu, her basketbolcu için çok ama çok mühim ve onlar da sahada ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu arada Frutti Extra Bursaspor, güzel bir sahada harika bir atmosfer oluşturuyor. Mükemmel bir taraftarı var. Bu da hem oyuncuları hem kulübü iyi etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde Efes karşısında aldıkları galibiyet de bunun kanıtlarından biri... Sonrasında da iyi devam ettiler... Koç Alimpijevic gelecekte onları daha iyi yerlere taşıyacaktır.
 
EFES'İN İYİ BAŞLAYAMADIĞI SEZONLAR NASIL BİTTİ!
 
- Anadolu Efes sezona neden zorlanarak başladı? Sizce Efes Shane Larkin’i arıyor mu?

 
- Öncelikle, bence Efes, kadrodaki birçok değişiklikten dolayı böyle bir başlangıca imza attı. Birkaç oyuncunun sakatlığı ve buna bağlı zorunlu değişiklikler, onların doğal olarak sezona pek iyi bir başlangıç yapamamasına neden oldu. Ancak Efes’in kötü başladığı sezonların devamında nasıl ilerlediğini de unutmamakta fayda var. O sezonların sonlarında en üst noktaya kadar çıktılar. Umarım bu süreç en kısa sürede sona erer ve tekrar o takım bütünlüğünü yakalayarak yeni zaferlere imza atarlar.
 
GALATASARAY'IN GÜÇLENMESİ TÜRK BASKETBOLU İÇİN ÖNEMLİ
 
- Geçen sezonun flaş takımı Galatasaray NEF bu sezon lige ve Avrupa’da farklı başlangıçlar yaptı. Sizce bunun sebepleri neler?

 
- Galatasaray NEF'in geçen yıldan bu yana belirli bir performansı var. Koç Andreas Pistiolis ile olumlu işler yapmaya çalışıyorlar.  Galatasaray’ın yeniden güç kazanması, Türk basketbolu adına da çok olumlu bir gelişme... Bu yıl içinse, biraz daha zaman geçtikten sonra sarı kırmızılı takım için daha sağlıklı değerlendirmeler yapabiliriz. Kadroda da bir takım değişiklikler oldu, bakalım bu kan değişimi takıma nasıl yansıyacak?

YORUMLAR

  • 0 Yorum