Petar Naumoski

Petar Naumoski


Çok yakıştı

01 Temmuz 2021 - 11:34

"Anadolu Efes, geçen sezon salgının engel olduğu EuroLeague ve Süper Lig'deki şampiyonluğa bu yıl uzandı. Bana sorarsınız iki şampiyonluğu da kazanacağını finallerden önce de hissediyordum... Ergin Ataman'ın hırsı ve tutkusu, Efes'in en büyük şansı oldu." 
 
Anadolu Efes, kulüp tarihinin en iyi sezonunu geçirdi; Avrupa’da zirveye çıktı ve ING Basketbol Süper Ligi’nde de mutlu sona ulaştı. Lacivert beyazlıların efsane ismi Petar Naumoski, Efes’in 2020-2021 sezonunu değerlendirirken, bu başarıda en büyük payı Ergin Ataman’a verdi.
 
- Anadolu Efes sonunda en iyisini yaptı ve sonunda EuroLeague’i kazandı. Siz final maçını izlerken neler hissettiniz?
 
- Geçen yıldan bu yana Efes’in şampiyon olacağına inanıyordum; ama sezon sona erdiğinde bu mücadeleyi kazanmaları çok güzel. Her ne olursa olsun, Final Four öncesinde de favorilerdi. Bu müsabaka sisteminde bir kez daha gördük ki, her şey bir maçta ve 40 dakikada belli oluyor; öngörülemeyen ve tahmin edilemeyen şeyler olabilir. Neyse ki öyle olmadı. Maçı izlerken benim de hislerim vardı. Uzun zamandır kulüple herhangi bir bağım yok... Lakin Tuncay Bey (Özilhan) ve
yönetiminin yıllar sonra bu başarının gelmesiyle çok mutlu ve gururlu olduklarını düşünüyorum.
 
Umarım yaşanan bu büyük başarılar, burada kalmaz. Hemen Instagram hesabımdan tebrik ettim; ama buradan bir kez daha bu mükemmel başarı için katkısı olan herkesi tebrik ederim.
 
ERGİN ATAMAN'IN TUTKUSU...
 
- Size göre hangi oyuncular bu önemli şampiyonlukta kritik rol oynadı?

 
- Final Four’da sadece kimin ne yaptığına bakmazsınız. Bu başarıda herkesin bir katkısı var. Efes’in Final Four öncesinde, ev sahibi avantajı vardı. Simon’un Real Madrid karşısında 5. maçta, son dakika içinde attığı üçlük çok iyiydi. Ama kesinlikle takımın ana parçaları Micic, Sertaç ve Larkin idi. Ayrıca, Singleton da iyi bir sezon geçirdi. Ancak burada en büyük payı Ergin Ataman’a veririm. Takımdaki oyunculara bir tutku ve birlik içinde atmosfer oluşturdu ve öyle de yönetti.
 
SHANE LARKIN AVANTAJI…
 
- Bu sezon, Anadolu Efes’in, ING Basketbol Süper Ligi’ndeki en iyi ikinci sezonu oldu; sadece Afyon deplasmanında maç kaybetti. (En iyi sezonu siz biliyorsunuz!) Efes için bu sezon Süper Lig'in daha kolay geçtiğini düşünüyor musunuz?

 
- Her basketbolsever gibi, Efes’in Afyon’u rahatlıkla yeneceğini düşünüyordum. Kesinlikle çok değişik hesaplar oldu orada; sezonun en büyük sürprizinin yaşandığı karşılaşma oldu... Ligdeki domineye gelirsek, uzun bir bekleyiş sonrasında Larkin, yerli oyuncu statüsüne kavuştu. Bu durum diğer takımlara karşı büyük bir avantaj oluşturdu. 5 iyi yabancı oyuncu ve Larkin’e sahip olmak, başka takımların bu bonusa karşı koyamayacağı bir durum. Özellikle Fenerbahçe ve Efes başta olmak üzere, gelecek sezon tüm takımların hangi kadroyla sahada olacağını henüz bilmiyoruz. Bakalım Anadolu Efes'in ligi domine etmesi gelecek sezonda da sürecek mi göreceğiz...
 
SAYGI DUYULACAK İŞLER...
 
- Ergin Ataman, dördüncü farklı Avrupa kupasını kazandı. Aynı zamanda EuroLeague’de yılın koçu seçildi. Bunun kendisi ve Türk basketbolu için anlamı nedir?

 
- Avrupa’da 4 kupa kazanmak. 3 farklı Türk kulübü ile şampiyonluk yaşamak... Kesinlikle bir koç olarak her şeyi kanıtladığınız anlamına gelir ve buna da büyük bir saygı duyulur. Tüm oyuncular, rakip basketbolcular ve koçların saygı duyacağı bir durum. Ergin Ataman, her alanda bu işi bildiğini gösterdi. Onu tüm kalbi duygularımla tebrik ediyor ve şapkamı çıkarıyorum. Daha önce de demiştim; Efes geçen sezon da EuroLeague’i kazanabilirdi... Ayrıca o da bunu söylemişti. Şimdiden kendini 5. Avrupa şampiyonluğu için hazırlıyordur. Kariyerinde sağlık, mutluluk ve tutku dilerim.
 
GÜZEL BİR MEYDAN OKUMA OLUR
 
- Sizce Ergin Ataman NBA’de koçluk yapabilir mi?

 
- Ergin Ataman NBA’de iyi bir koç olabilir mi? Kimse bunu kolay kolay kestiremez. Oradaki sistem, bakış açısı Avrupa’ya göre çok farklı. Orada oyuncular ön planda. Çok ama çok farklılıklar var. Bu sorunun cevabını sadece Ergin Ataman verebilir ve onun NBA’e gidişi bence güzel olur. Onun başarılı olmasını her zaman, tüm kalbimle isterim. Eğer böyle bir meydan okumayla ilgileniyorsa, onun için gerçekten güzel bir macera olur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum