Petar Naumoski

Petar Naumoski


Galatasaray NEF, Efes ve Fener seviyesine yaklaştı

02 Ağustos 2022 - 11:48

"Galatasaray NEF’in bütçe farkına rağmen uzun bir süre sonra Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko seviyesine yaklaştı. Özellikle geçen sezon Süper Lig'de bunu gördük. Umarım bu yıl takımın liderleri, Galatasaray’ı bir üst basamağa çıkarır."
 
ING Basketbol Süper Ligi’nde son 3 sezon Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun karşı karşıya geldiği finalleri izledik. Ancak bazı takımlar zaman zaman finale kalma ve hatta şampiyon olma başarısını gösteriyor. Efes ve Fener haricinde son şampiyonluğu Pınar Karşıyaka almıştı. Galatasaray, geçen sezon finalin kıyısından döndü dersek yalan olmaz. Bazı takımlar da bütçelerine ve durumlarına göre olağanüstü başarılar elde edebiliyor. Türk basketbolunun unutulmaz ismi Petar Naumoski, ING Basketbol Süper Ligi’ndeki bazı kalburüstü takımların gelecek sezonki durumlarını değerlendirdi.
 
- Galatasaray NEF, Efes ve Fenerbahçe’den sonra ING Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluğa en yakın takım gibi gözüküyor. Ayrıca, Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne de odaklanmış durumdalar. Dee Bost ile Braian Angola gibi iyi şutörlere de sahipler ve Raymar Morgan da bu takıma liderlik edebilir. Pistiolis’in Galatasaray’ı, geçen sezondan daha iyi olur mu?
 
- Galatasaray NEF’in bütçe farkına rağmen uzun bir süre sonra  Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko seviyesine yaklaştığını düşünüyorum. Özellikle geçen sezon bunu gördük. Umarım bu yıl, takımın liderleri, Galatasaray’ı bir üst basamağa çıkarır. Sarı kırmızılılar ile ilgili geçen sezon aklımda kalanlardan biri de, mükemmel bir takım atmosferine sahip olmalarıydı. Kulübün de her şeyden önce ilk olarak bunu koruması gerekir. Ayrıca tüm yeni oyuncularından maksimum verimi almalılar. Takımdaki tüm oyuncular bireysel olarak iyi bir kapasiteye sahip, yetenekli isimler. Bence Canaan iyi bir şutördü. Ancak yeni isimlerin, Pistiolis'in vereceği görevlere daha uygun olacağını düşünüyorum. Yeni sezonda Galatasaray NEF'e başarılar dilerim.
 
SELÇUK ERNAK OLAĞANÜSTÜ BİR KOÇ
 
- Darüşşafaka birçok genç ve yetenekli oyuncuya sahip ve bu tarzda yeni isimler takıma dahil oldu. Ayrıca, Fenerbahçe Beko’nun guardı Markel Starks da Daçka’ya gitti. Daçka’nın defansif performansı, onların BSL’de yarı finale kalmasını sağlamıştı. Darüşşafaka ile ilgili ne söylersiniz?

 
- Daçka’nın son iki sezonunu kıyaslayacak olursak, geçen yıl büyük bir sürprize imza attılar. Özellikle olağanüstü bir koç olan Selçuk Ernak'ın geçen sezon bir takım ruhu yarattığını, mükemmel maçlar çıkardığını, defansta iyi bir disiplin sağladığını söyleyebilirim Ve aynı sıkı düzeni hücumdaki taktiklerde de yansıttı. Darüşşafaka, genç ve yerli oyunculara fırsat tanıyan ve gelişmesini sağlayan bir takım. Benim görüşüm, bu aynı zamanda Türk basketbolunun gelişmesini sağlayan adımlardan da biri...
 
Bu tarz projeye sahip olan takımları her zaman desteklemişimdir. Kesinlikle geçen sezon hem Avrupa’da hem de Türkiye’de güzel sezon geçirdiler. Ben bu başarıyı gelecek yıla da taşıyacaklarına inanıyorum. Rakipleri, önümüzdeki sezon da Daçka’yı hafife almayacaktır. Onlara bol şans diliyorum.
 
BAHÇEŞEHİR'İN PERFORMANSINI MERAK EDİYORUM
 
- Geçen sezon FIBA Europe Cup'ta mutlu sona ulaşan Bahçeşehir Koleji, bu sezonki transfer sezonunda da elini çabuk tuttu. Gelecek sezon Bahçeşehir özelindeki beklentileriniz nelerdir?

 
- Geçen sezon Avrupa'da kupa kaldırma başarısı gösteren Bahçeşehir Koleji'ni kutluyorum. Bu sezon özellikle Süper Lig'de gösterecekleri performans Bahçeşehir için daha belirleyici olacaktır. Bahçeşehir Koleji bu yıl takip edeceğim takımlar arasında... Yapılan takviyeler sonrası onların performanslarını gerçekten merak ediyorum. 
 
UFUK, KARŞIYAKA İLE EŞ ANLAMLI HÂLE GELDİ
 
- Errick McCollum transferi, sezonun dikkat çekenlerinden biri oldu. Pınar Karşıyaka için büyük bir takviye olarak gözüküyor. Ufuk Sarıca da gelecek 3 sezon takımda olacak. Transfer süreci devam ediyor; ama Kaf Kaf gelecek sezon daha tehlikeli bir takım olur mu?

 
- McCollum, çok mükemmel bir hücum oyuncusu ve bunu kanıtlamış biri isim... Onun oyun stili, öncelikle bireysel kalitesini ön planda tutuyor. O yüzden takımın geri kalanının, onun yönlendirmelerine ayak uydurması gerekli. Ufuk’un (Sarıca) onu en iyi şekilde kullanacağına inanıyorum. Ayrıca ateşli Karşıyaka taraftarı da mükemmel maçlar çıkarması için ona yardım edecektir.
 
Ufuk bu takımla eş anlamlı bir hâle geldi. (Antrenörlük kariyeri göz önüne alındığında) Birçok kez mükemmel yabancı oyuncuları takıma seçti. Yine Karşıyaka taraftarı ile birlikte, rekabetçi ve yaratıcı bir takım izleyeceğimize inanıyorum.
 
TELEKOM VE BURSA BU SEZON GÜZEL İŞLER YAPACAKTIR
 
- 7DAYS EuroCup’taki temsilcilerimiz Frutti Extra Bursaspor ve Türk Telekom’un bu sezon transferlerinde benzerlikleri ve farklılıkları oldu. Benzer yanları, yerli rotasyonlarını güçlendirmesi… Farklılıklar ise antrenörler ve yabancı transfer seçimleri. Her bir detayı düşündüğümüzde, Türk Telekom gelecek sezon ING BSL'de play-off’a kalabilir mi? Bursaspor da geçen sezonki başarısını devam ettirir veya üstüne koyabilir mi?

 
- Türkiye’de Avrupa kupalarına katılan takımlar, ülke basketbolu için çok önemli. Gelişimlerini de bir o kadar etkiliyor. Avrupa arenasında birçok maç izliyoruz. Özellikle de güçlü mücadeleler… Takımlar da iyi oyunculara ihtiyaç duyuyor hâli ile. Koçların sezon boyunca onları uygun şekilde rotasyon yapmaları gerekiyor.
 
Bu nedenle Türk Telekom da Bursaspor da oyuncu pazarında mevcut ve bir kadro geleneği oluşturuyor... Herhangi bir kulübün geçen sezondan aynı başarıyı tekrar edip etmeyeceğini söylemek zor; ama bu yönde düşünmek, çalışmak ve umut etmek gerçekçidir... Tabii ki benzer ya da belki aynı arzuya sahip diğer tüm takımların gerçekliği de dikkate alınmalı. Bir kulübün iyi organizasyonu, güvenli bütçesi, iyi çalışmanın yanında sakatlık konusunda da şanslı olması önemlidir. Tüm bu koşullara sahip olan takımın, iyi bir başarıyı tekrarlayacağını umarız.
 
Türk Telekom'un Süper Lig’de, play-off için şansının daha fazla olacağını düşünüyorum. Bursaspor'un Avrupa Kupası'nda yine önemli işler yapacağına da eminim... Bursaspor geçen sezon EuroCup’ta gerçek dışı bir başarı elde etti. Bu yüzden artık sürprizleri olmayacak. Bu nedenle onların büyük bir sorumluluğu var ve bununla başa çıkmak zorundalar! Ancak, mükemmel ve hırslı bir koçun (Dusan Alimpijevic) takımı için olumlu sonuçlar üretmeyi bırakmayacağına inanıyorum. Türk Telekom ve Bursaspor yeni sezonda güzel işler yapacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum