Petar Naumoski

Petar Naumoski


Djordjevic tecrübesi...

02 Eylül 2021 - 13:06

"Sasa Djordjevic’in Fenerbahçe Beko gibi büyük takımlarda, oyuncu olarak da çok deneyimi var. Koç olarak Sırbistan Milli Takımı ve geçen sezon Virtus Bologna ile yaptıkları ile de kendini gösterdi. Sasa'nın niteliklerinin Fenerbahçe'ye uygun olduğunu düşünüyorum..."
 
Türk basketbolunun efsane isimlerinden Petar Naumoski, Sasa Djordjevic'in Fenerbahçe Beko'ya başta olmak üzere, Filip Petrusev'in Anadolu Efes'e gelişi ve Olimpiyat Oyunları'ndaki ABD dominasyonuna değindi...
 
- Sasa Djordjevic, Fenerbahçe Beko’nun yeni başantrenörü oldu ama takıma yapılan transferlerden sonra geldi. Fenerbahçe’nin bu durumu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
 
- Fenerbahçe gibi, taraftarlarının hep üst seviyede olmasını istediği gibi bir kulüpte böyle bir sıkıntıdan bahsedemeyiz. Djordjevic’in koç pozisyonuna gelişi, bu takımın alacağı sonuçların sürekliliği ile ilgili...
 
Sasa Djordjevic’in Fenerbahçe Beko gibi büyük takımlarda, oyuncu olarak da çok deneyimi var. Koç olarak Sırbistan Milli Takımı ve geçen sezon Virtus Bologna ile yaptıkları ile de kendini gösterdi. Sasa'nın niteliklerinin Fenerbahçe'ye uygun olduğunu düşünüyorum...
Tabii ki yeni sezon transferlerinin kendisi gelmeden yapılması,her koçun isteyeceği bir şey değil ve bu nedenle ufak anlaşmazlıklar olabilir. Ancak bunların hepsi yönetilebilir ve Sasa’nın da bu tarz nitelikleri olduğuna inanıyorum. Ona yeni takımı Fenerbahçe Beko'da başarılar ve bol şans dilerim.
 
PETRUSEV'İN İŞİ KOLAY DEĞİL SERTAÇ’IN YERİNİ DOLDURMALI
 
- Anadolu Efes’in bu sezonki ilk transferi Filip Petrusev oldu. Petrusev Efes’e ne gibi katkılar sağlar?

 
- Filip Petrusev, Avrupa’da, kendi pozisyonunda en yetenekli oyunculardan İçinde... Anadolu Efes’in de aralarında olduğu bazı kulüpler, onunla ilgileniyordu. Petrusev'in henüz bir EuroLeague deneyimi yok; nispeten toy kalıyor ve bence bu sezon başarısı bu detaya bağlı...

Öncelikle, onun Anadolu Efes'te, hem fiziksel hem de mental anlamda ilerlemesi ve tüm tutkusunu göstermesi gerekecek. Çünkü tüm oyuncuları üst düzey kalitede olan, tüm basketbolcuların parkede ne yapacağını bildiği bir yere geldi. Unutmaması lazım ki, Efes Avrupa şampiyonu! 
 
Vatandaşı Sırp Vasilije Micic kesinlikle ona yardım edecektir; ama Petrusev, Sertaç Şanlı’nın mükemmel performansını doldurmalı. Evet Sertaç'ın geçen yılki performansına bakınca işi gerçekten kolay değil; ama umarım burada güzel zamanlar geçirir. Kendisine başarılar dilerim.
 
ABD HİÇ Mİ HİÇ ŞAŞIRTMADI
 
- Olimpiyat öncesi açıklamalarınızda ABD’nin kürsünün ilk sırası için avantajlı olduğunu söylemiştiniz ve Tokyo’da altın madalyayı kazandı. Sizce ABD’nin altın madalyayı kazanmasındaki anahtar neydi?

 
- ABD Milli Takımı, birçok kaliteli oyuncudan oluşuyor... Her biri kendi takımlarında, geldikleri yerlerde liderlik yapan oyuncular. Burada koç Popovic’in sorunu, fiziksel olarak hazır olan oyuncular ile teknik ekip arasında bir uyum oluşturmasıydı. Daha önceki tahminim doğru çıktı ve günün sonunda altın madalyaya ulaştılar.
 
Ama kabul etmek gerekirse, Amerikalıların, Fransızlara kaybettiği ilk maç sonrasında bile onların sonraki karşılaşmalarda ne yapabileceklerini biliyordum. Basketbol deneyimlerim, farklı bakış açım ve bu olanların hepsini alt alta topladığımda Olimpiyat’taki maçların gidişatını daha gerçekçi bir şekilde tahmin edebildim.
 
Ayrıca, final oynayamadıkları için Slovenya adına üzgünüm. Her iki yönde de harika basketbol oynadılar ve Luka Doncic’in NBA’deki meslektaşlarına karşı mücadelesini göremedik.
 
DURANT TÜM ZAMANLARIN EN İYİLERİNDEN...
 
- Kevin Durant, Olimpiyatlar’da bambaşka bir seviyeye çıktı. Durant’in dominasyonu hakkında neler söylersiniz?

 
- Durant, bu sporda tüm zamanların en iyi isimlerinden biri olduğunu gösterdi ve açık şekilde kanıtladı. 'Bir takımda gerçek bir lider nasıl olunur?' Bunu herkese ispat etti ve FIBA kurallarıyla da basketbol oynayabileceğini kanıtladı. Birçok takım arkadaşı buna pek alışkın değildi.
 
Bence iyi bir fiziksel kondisyonu, Kevin Durant’in bu turnuvada en iyisinin de iyisi olmasını sağladı.  Fiziksel yatkınlığının yanında teknik yönü, onu olağanüstü oyuncu yapıyor. Durant hakkında başka şeyler konuşmak gereksiz olur.
 
STEWART İYİ OYNADI, ANCAK TAURASI VE BIRD…
 
- ABD Kadın Milli Takımı da Olimpiyatlar’da üst üste 7 altın madalyasını kazandı. Takım olarak performanslarını nasıl değerlendirirsiniz?

 
- ABD Kadın Milli Takımı, yıllardır her turnuvayı domine ediyor. Evet, Breanna Stewart çok iyi bir oyuncu; ama fantastik ikili Taurasi ile Bird gibi efsaneleri unutmamak lazım. Bu takımın içinde değişen pek bir şey olmadı ve bu da başarının en büyük faktörü... Ayrıca koç Dawn Staley’in de hakkını teslim etmek gerekir. (WNBA eski oyuncusu ve NCAA’in en iyi koçlarından biri)
 
Bütün bunlar, diğer takımlar için işi gerçekten zorlaştırıyor ve muhtemelen uzun yıllar boyunca ABD'nin parkedeki hakimiyetini sonlandıracak başka bir milli takım da göremiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum