Ilgım Çetin

Ilgım Çetin


Muhteşem veda

05 Temmuz 2023 - 14:49

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) bir sezonun daha sonuna geldik ve sponsorluğumuzun 2. dönemini de tamamladık. Muhteşem bir play-off serisinin ardından şampiyon Anadolu Efes oldu ve Ergin Hoca (Ataman) BSL'ye kupa ile veda etti.

Çekişmeli geçen normal sezonun ardından yarı finallere geldiğimizde finale hangi iki takım adını yazdırır sorusuna verecek cevap bulamadığımız anlar yaşadık. Normal sezonda muhteşem bir Türk Telekom izledik sezonun favori takımıydı diyebilirim fakat yarı finalde Kaf Kaf’ı geçemediler. Pınar Karşıyaka yarı finallerde gerçekten parkede canını dişine taktı ve şampiyonluğu ne kadar çok istediğini hepimize gösterdi.

Fenerbahçe-Anadolu Efes yarı finalleri ise tam bir erken final gibiydi. Ezeli rakiplerin eşleşmesi basketbolseverlere erken final heyecanı yaşatmış oldu ve bu karşılaşmalarda 3-1’lik üstünlükle Anadolu Efes finale adını yazdıran takımdı. Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka finalinde ise gerçekten 3 maç da nefes kesiciydi. Anadolu Efes karşısında Pınar Karşıyaka’nın sayı kaçırma lüksü yoktu. İlk karşılaşmayı soluksuz izledim.

Geriden gelen Pınar Karşıyaka farkı kapattı ve hatta öne geçti ama başta da belirttiğim gibi sayı kaçırma lüksü yoktu ve Efes ilk hatada farkını ortaya koydu ve maçı kendi evinde rahat bir şekilde kazandı. İkinci mücadeleyi Pınar Karşıyaka’nın alabilecekken verdiğini düşünüyorum. Kaçan kritik basketleri saymaya ben yetişemedim oyunun sonunda ise Efes farklı bir galibiyet alarak rakibinin evine 2-0’lık üstünlükle rahat bir şekilde gitti.

Son maçı izlemek için salonda yerimi aldığımda Pınar Karşıyaka bu karşılaşmayı asla vermeyecek ve seri uzayacak düşüncesindeydim ama olmadı. Müthiş bir maç izledik. Kafa kafaya gittiler, McCollum resmen şov yaptı ama Micic ve Larkin ikilisini hiç kimse durduramadı. Maçın sonunda M’Baye’nin smacıyla mücaedele sona erdi ve Anadolu Efes bir kez daha şampiyon oldu. Hak edilmiş bir şampiyonluk, kendilerini tebrik ediyoruz ve başarılarının artarak devam etmesi diliyoruz,

Ergin Ataman ve öğrencileri bu işi gerçekten çok iyi biliyorlar! Final serisinin bitmesiyle birlikte misli.com olarak 2 sezondur sürdürmekte olduğumuz TBF sponsorluğumuzun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Buradan sizin aracılığınızla da tekrardan TBF’ye bu güzel iş birliği için tekrar teşekkür etmek isteriz. 2 sene boyunca misli.com olarak BSL, KBSL ana sponsoru ve TBL isim sponsoru olarak Türk basketboluna katkı sağladık ve markamızın Türk basketboluyla yan yana anılmasından dolayı gurur duyduk. Kendilerine gelecek sezonlarda başarılar diliyoruz. Umarız Türk basketbolunun ve basketbolcularının başarılarını tüm dünya duymaya devam eder.

YORUMLAR

  • 0 Yorum