Ilgım Çetin

Ilgım Çetin


Özgür Hocamızın adını yaşatacağız

08 Nisan 2023 - 14:57

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’ne senelerce hizmet etmiş ve üzücü bir şekilde genç yaşta hayatını kaybeden OGM Ormanspor’un başantrenörü Özgür Adıgüzel'in adının sezona verilmiş olması, onun değerini bir kez daha ortaya koydu. 2022-23 sezonunda Özgür Hoca’yı yaşatmaya devam edeceğiz."

- Deprem felaketi sonrası Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD), Polimeks ve Basketbol için Destek Eğitim Vakfı (BİDEV) Hatay'ın Belen ilçesinde 100 konteynerlik basketbol köyünü hayata geçirdi. Bu dayanışma ve Misli.com'un bölgede yaptığı yardımlar için ne söylersiniz?

- Deprem tüm Türkiye’yi derinden etkiledi. Genç, yaşlı, çocuk herkesin bir arada yardım için seferber olduğunu gördük. Deprem felekati sonrası TBF, TÜBAD ve BİDEV’in birleşerek Hatay’a 100 konteynerlik basketbol köyü kurması harika bir şey... Demirören Şirketler Grubu olarak aynı şekilde biz de deprem bölgelerine tüm grup şirketleri adına 250 konteyner gönderdik. Ayrıca misli.com olarak Adıyaman’a giderek yiyecek, çadır, hijyen malzemeleri gibi yardımlar yaptık.

Yapılan bu yardımlar, özellikle sporla birleştirilince daha da anlam kazanıyor. Spor toplumu bir araya getiren en güzel kavramlardan biri. Moral ve motivasyon olarak da depremzedeler için öneminin büyük olduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı bizim de Demirören Şirketler Grubu olarak göndermiş olduğumuz bu konteyner kentlerde mini voleybol, basketbol ve futbol sahaları kurma gibi projemiz var. Misli.com içerisinde oluşturduğumuz deprem komitemiz bu konuyla ilgili çalışmalara şimdiden başladı. Malatya ve Gaziantep’e mini voleybol setleri gönderdik. İlerleyen günlerde diğer tüm illere yine sporla ilgili destekte bulunmaya devam edeceğiz.

GAZİANTEP PARKEYE ÇIKARAK O BÖLGEYE MORAL OLUYOR

- Güneydoğu'da basketbolun lokomotif kulübü olan Gaziantep'in, yaşanan deprem sonrası ligden çekilmek yerine maçlarına İstanbul'da devam etme kararı almasına ilişkin düşünceleriniz nelerdir?


- Gaziantep'in doğru bir karar verdiğini düşünüyorum. Deprem olduğunda Avrupa kupasında avantajlı durumdalardı. Gaziantep Basketbol Genel Menajeri Boray Dai de yaptığı açıklamada, “Artık şehri değil bölgeyi temsilen mücadele edeceğiz, bölgenin morale ihtiyacı var” demişti. Avrupa şansları kalmadı; fakat verdikleri karar doğruydu. Az önce de belirttiğim gibi spor insanlar için büyük bir moral ve motivasyon kaynağı...

Spordan uzaklaşmak insanları daha da depresif bir hâle getiriyor, bunu pandemide ligler durduğunda da yaşayıp gördük. Gaziantep BasI ketbol Kulübü'ne Basketbol Süper Ligi’nde başarılar diliyorum. Umarım ligin bitiminde onları daha üst sıralarda görürüz.

ONURALP YİNE FORMDA MC COLLUM DA BÜYÜK OYNUYOR

- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde heyecan sürüyor, geriye kalan sürede öne çıkan oyuncu ve antrenörler hangileri oldu?


- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde heyecan devam ediyor. Bu sezonun öne çıkan oyuncuları Pınar Karşıyaka’dan Errick Mc Collum ve Frutti Extra Bursaspor’dan milli basketbolcumuz Onuralp Bitim, fark yaratan anterenör ise lider Türk Telekom’un koçu Erdem Can. Bu sene izlemesi en keyifli takım olarak Türk Telekom’u rahatlıkla söyleyebilirim.

EFES'TEN UMUDU KESMİYORUM!

- EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, play-off'lara yakın gözükürken, Efes'in işi biraz daha zorlaştı. Temsilcilerimizin bu sezon Avrupa'daki formu ve olası Final Four'u adına düşünceleriniz nelerdir?
 

- Anadolu Efes sezon boyunca bir türlü istikrarı sağlayamadı. Bunda sakatlıkların da payı vardı tabii ki. Ergin Ataman da geçtiğimiz günlerde 'Play-off’u kaçırdık' diye açıklama yapmıştı. Takımlar böyle durumlarda bazen ekstra motive olur, benzer bir etki Efes’te de görebiliriz. Ergin Hoca ve öğrencileri sürprizleri sever, o yüzden şans kalmadı denilen noktaya kadar ben Efes’ten umudu kesemiyorum. (Gülerek) Ancak Fenerbahçe Beko maçı oldukça belirleyici olacak. Bu maçı merakla bekliyorum. EuroLeague şampiyonlukları bulunan iki takımımızın kapışmasını tüm Avrupa takip edecek.

UMARIM FENERBAHÇE - ÇUKUROVA FİNALİ OLUR

- Kadınlar EuroLegaue'de Fenerbahçe Alagöz Holdingi ve Çukurova Basketbol Final Four'a kaldı.. Bugüne kadar bu kupada mutlu sona ulaşamayan iki temsilcimizin şampiyonluk şansı için neler söylersiniz?
 

- Çok umutluyum! Her iki takım da çok güçlü ve çok güçlü olduklarını da Final Four’a kalarak kanıtladılar. Zorlu maçlar temsilcilerimizi bekliyor; ama tabi ki iki temsilcimize de sonsuz güveniyorum. Umarım Fenerbahçe, Famila Schio'yu, Çukurova Basketbol da Prag'ı mağlup eder de finalde birbirlerinin rakibi olurlar ve biz de ülkemize şampiyonluk kupasının geleceğini bilerek rahat bir maç izleriz.

ÖZGÜR ADIGÜZEL'İ UNUTTURMAYACAĞIZ

- Misli.com Türkiye Basketbol Ligi 2022-2023 sezonuna; mart ayı içerisinde hayatını kaybeden ve son olarak OGM Ormanspor'da başantrenörlük görevini üstlenen merhum Özgür Adıgüzel’in ismi verildi. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? 


- İsim sponsoru olduğumuz Türkiye Basketbol Ligi’ne senelerce hizmet etmiş ve üzücü bir şekilde hayatını genç yaşta kaybeden OGM Ormanspor’un başantrenörü Özgür Adıgüzel’e öncelikle Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm basketbol camiasına baş sağlığı diliyoruz. Değerli hocamızın adının sezona verilmiş olması, onun önemini bir kez daha ortaya koydu. 2022-23 sezonunda Özgür Hoca’yı yaşatmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum