Costas Rigas

Costas Rigas


Güzel bir yaz ve güzel bir sezon dileğiyle...

10 Ağustos 2018 - 16:12

2017-2018 sezonu bitti... Bütün yaş gruplarından şampiyonlar belli oldu. A takım kategorisinden bir çok maçı izleme şansı yakaladım ve hakem departmanının çıkarttığı işten gayet memnun kaldım. Hakem departmanının iyi yönetimi ve hakemlerin kullanılış şekli/yönetimi çok düzgündü. Genel olarak hakemlerin yönetim düzeyi ortalama üstüydü ve hiçbir maçın sonucu hakemler tarafından tayin edilmedi. 

Avrupa’daki bütün sonuçlar üst düzey koçların yönetimindeki oyuncularım performansına bağlı olarak gelişti. Bütün sene boyunca bu hakemlerle beraber çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Çok çalıştılar ve kendilerini geliştirdiler.  Oyuncuların günlük performansına bağlı olan adalet ve dürüstlük olgularını garanti altına alabilecek geniş bir hakem grubuna sahibiz. 

Benim Turkish Airlines EuroLegue’de olduğum sürece tek uğraşımız koçlarla da anlaştığımız konuların doğru ve eksiksiz biçimde uygulanmasıydı. Koçların ve tüm katılımcıların da katkısıyla, çoğu zaman bunu başardık. Herkesin yapabileceği hatalar elbet yapıldı, ama günün sonunda bu hatalara baktığımızda hepsi sportif hataydı. Tüm koçlar, oyuncular ve yönetimler hata yapıyor, ancak hataları düzeltmeye çalışanlar da onlar. 
Aynı zamanda bütün kategorilerin hakemleriyle de yakından ilgileniyoruz, onları modern basketbolun en üst seviyesine çıkarmak için eğitiyoruz. 

Şimdi, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin Avrupa’nın en iyi iki liginden biri olarak kalması için, sezonu değerlendirme, hakemleri bir sonraki sezona daha iyi hazırlamak için onların zayıf noktalarını belirleme zamanı. Bazı kulüplerim karşılaştıkları zorlukların farkındayım, ancak eminim önümüzdeki aylarda seviyeyi arttırmak için en iyi çözümleri bulacağız. Karşıt görüşleri olan herkesi dinlemeye hazırım, şahsi fikrimce önümüzdeki sezon için yapılacak çok şey var.
 
Yazımı bitirirken, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hido ve CEO’luk görevini yapan Ömer’e çok teşekkür ediyorum. Bana Hakem Komitesi’nde olma fırsatını vermeleri sayesinde onlarla çok yakın bir dostluğumuz olduğu için onlara bu şekilde isimleriyle hitap ediyorum. Tüm basketbol ailesine keyifli bir yaz ve güzel bir yeni sezon diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum