Ilgım Çetin

Ilgım Çetin


Türk kadınının gücü

01 Mayıs 2023 - 10:23

"Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe Alagöz Holding tarihinde ilk kez EuroLeague şampiyonluğu aldı ve Türk kadınının gücünü tüm dünyaya gösterdi. Ülkemiz ve kadın basketbolu adına çok önemli ve gurur verici. Türk finali olması özellikle geçtiğimiz bu zor ve sıkıntılı dönemde gerçekten büyük mutluluk. Çukurova Basketbol’u da deprem bölgesini bu derece kusursuz temsil ettiği için ayrıca tebrik ederim."

- Cumhuriyetimizin 100. yılında EuroLeague Women'daki Türk finali ve Fenerbahçe Alagöz Holding'in yıllar sonra Avrupa'ya imzasını bırakmasının ardından ligdeki şampiyonluğu için düşünceleriniz nelerdir?

- Öncelikle Fenerbahçe Alagöz Holding ve Çukurova Basketbol’u gönülden tebrik ediyorum. Her iki takım da EuroLeague Women’da ve ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde bu sene kıyasıya mücadele ettiler ve bizlere müthiş maçlar izlettiler. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Fenerbahçe Alagöz Holding tarihinde ilk kez EuroLeague şampiyonluğu aldı ve Türk kadınının gücünü tüm dünyaya gösterdi. Bu başarı ülkemiz ve kadın basketbolu adına çok önemli ve gurur verici. Türk finali olması özellikle geçtiğimiz bu zor ve sıkıntılı dönemde gerçekten büyük mutluluk. Çukurova Basketbol’u da deprem bölgesini bu derece kusursuz temsil ettiği için ayrıca tebrik ederim. En az Fenerbahçe kadar onların da kupayı hak ettiklerini düşünüyorum. Ayrıca ana sponsoru olduğumuz ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding’i bir kez daha tebrik ediyoruz. Başarılarını lig şampiyonluğu ile ikiye katladılar ve taçlandırmış oldular. Kadın basketbolunun dünya çapında başarılarının daim olmasını diliyorum.

FENERBAHÇE BEKO'YA GÜVENİYORUM

- EuroLeague'in son iki sezonunun şampiyonu Anadolu Efes, play off'a kalamayarak hayal kırıklığı yarattı, Fenerbahçe Beko ise Olympiacos ile eşleşti. Temsilcilerimizin bu sezonki formları için neler söylersiniz?

- Anadolu Efes bu sezon EuroLeaugu’de maalesef beklenen performansı bir türlü gösteremedi, istediği başarıya ulaşamadı. Tabii ki iki kez üst üste EuroLeaugue şampiyonu olarak ülkemizi gururlandıran Anadolu Efes’i bu sene de en azından play-off’larda izlemek isterdik. Fenerbahçe Beko - Olympiacos ile eşleşti ve ilk maç maalesef yenilse de ikinci karşılaşmada ev sahibi avantajını aldı. Olympiacos gibi zorlu bir rakip karşısında Fenerbahçe'ye güveniyorum. Heyecanlı maçlar bizi bekliyor, temsilcimiz Fenerbahçe Beko’ya başarılar diliyorum.


GÖNLÜMDE TELEKOM - KAF KAF FİNALİ VAR

- Türkiye Sigorta BSL'de play off heyecanı başlıyor. Şampiyonluğa en yakın gördüğünüz takımlar hangileri? 

- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde play-off heyecanı başlıyor. Şampiyonluğa en yakın gördüğüm takım bu yıl Türk Telekom. Gönlümden geçen de Türk Telekom ve Pınar Karşıyaka finali izlemek. Karşıyaka taraftarını ve takımlarına olan bağlarını çok beğeniyorum. Takım da bu sene gerçekten çok başarılı. Türk Telekom ise Erkan Can ile birlikte bu yıl tarih yazıyor. Final Türk Telekom – Karşıyaka finali olacak bence... (Gülerek)

- Play off sürecinde Misli.com haftanın maçı etkinliğine özel çalışmalarınız olacak mı?

- Deprem nedeniyle Misli.com Haftanın maçı etkinliklerimize federasyonla ortak karar alarak ara verdik. Unutmadık, hâlâ acılarımız çok taze. Final serisi için düşündüğümüz özel şeyler var ama play-off dönemi geçen sezona göre daha durgun geçecek diyebilirim.

ÇAĞDAŞ BODRUM ZİRVEYİ BIRAKMAYACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR

- Misli.com TBL'ye yatırım yapan kulüp sayısı gittikçe artıyor, büyük takımların pilot takımlarını da görmeye başladık. TBL'nin bu hâliyle Türk basketbola katkısı nedir? Ayrıca büyük çekişmeye sahne olan ve Bodrum'un şampiyonluk yolunda avantajlı olduğu normal sezonu kim zirvede bitirir?

- Biz buna öncülük ettiğimiz ve lige adımızı verdiğimiz için çok mutluyuz. Türkiye futbol ülkesi gibi görünse de biz aslında spor yelpazesi geniş bir coğrafyayız. Basketbolu desteklemek, genç yeteneklere destek olmak, onları daha görünür kılmak misli.com için çok değerli. Yatırım yapan diğer markaları ve kulüpleri de tebrik ederim bence hep birlikte doğru yoldayız. Genç yetenekler geleceğin idolleri olacaklar.

Misli.com TBL’de Çağdaş Bodrum Spor lider durumda ve liderliği de bırakmayacak gibi görünüyor. Normal sezonu Bodrum lider bitirir diye düşünüyorum. Samsunspor da bu sezon çok inanarak emin adımlarla geliyor. Play-off’ların heyecan dolu geçeceğine inanıyorum. Basketbol Süper Ligi’ne kimler yükselecek hep birlikte izleyip göreceğiz. Ben kendi adıma Anadolu takımlarını BSL’de görmekten mutluluk duyuyorum. Tüm takımlara başarılar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum