Petar Naumoski

Petar Naumoski


Fener'in dönüşü

03 Şubat 2021 - 15:47

"Özellikle Guduric’in yeniden gelişi, takımdaki iletişimi tekrardan düzelmesinde etkili oldu. Kokoskov da bu ortamın farkına vardı ve Vesely ile De Colo da ana oyuncu olduklarının bilincine vararak oynamaya başladı."
 
Türk basketboluna adını altın harflerle yazdırmış Petar Naumoski, THY EuroLeague'de ve NBA'de geçtiğimiz ay yaşananlar ile güncel durumları değerlendirdi. Dzanan Musa’nın Efes’e önemli katkılarda bulunacağını ve Zenit’in yolunun Final Four olduğunu söyleyen Naumoski, Fenerbahçe Beko’nun çıkışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
 
KAZANAN FORMUNA GERİ DÖNDÜ
 
- Fenerbahçe Beko son zamanlarda yükselişte. Hangi faktörler sarı lacivertlilerin EuroLeague’deki çıkışını sağladı?

 
- Fenerbahçe son zamanlarda çok iyi ve güven veren bir oyun oynadı. Sezonun en başında gösterdikleri performansa geri dönmüş durumdalar. Biliyorsunuz ki, o süreçten sonra çok zorlu bir sürece girmişler ve çok ciddi yaralar almışlardı. Sonunda bu krizden kurtuldular ve tanıdığımız takım tekrardan sahalara döndü.
 
Tabii ki yeni oyuncuların gelmesi, bu çıkışta katkı sağladı; ama özellikle Guduric’in yeniden dönüşü, takımdaki iletişimi tekrardan düzelmesinde etkili oldu. Kokoskov da bu ortamın farkına vardı ve Vesely ile De Colo da ana oyuncu olduklarının bilincine vararak oynamaya başladı. Yani, Fenerbahçe Beko’nun kazanan takım formuna tekrardan merhaba diyorum. Gelecekte başarılar dilerim. Eminim, bu yolda devam ettikleri takdirde bu sezonki hedeflerinde başarılı olacaklardır.
 
MUSA ÇOK BÜYÜK BİR YETENEK

- Dzanan Musa Anadolu Efes’te parlar mı sizce? Çünkü takımda Larkin, Micic, Simon gibi süperstarlar da var...

 
- Dzanan Musa kesinlikle çok yetenekli bir oyuncu. Bence kendini kanıtlamış isimlerin olduğu Efes’e gelmesi demek, onun bu ortam için yeterince hazır, fit olduğu anlamına gelir. Bu da onu bu kalitedeki takıma daha fazla kalite katacağını ortaya koyar. Kesinlikle bunların hiçbiri bu kadar basit değil; ama sezonun bu bölümünde büyük bir tutkuyla oynar ve kendini kanıtlamaya çalışırsa, bu mükemmel takımda kendine bir yer bulur.
 
SAKATLIK OLMAZSA KESİNLİKLE FINAL FOUR

- Zenit EuroLeague’de çok büyük bir sürpriz oldu. Nasıl oldu da Zenit bu noktalara kadar yükseldi?

 
- Zenit bu sezonun güzel bir sürprizi oldu; ama takım kadrosuna bakınca, onların ne kadar kaliteli isimlere sahip olduğunu, bunun için iyi bir bütçe ortaya koyduğunu görürsünüz. En önemlisi de, koç Xavi Pascual’in teknik ekibi ve oyuncuları ile birlikte çok iyi bir iş çıkardığıdır. Eğer bu ortamda kalitelerini korumaya devam ederlerse, sakatlık ve hastalık gibi konularda talihsizlik yaşamazlarsa, kolaylıka Final Four’da yer alabilirler.
 
BROOKLYN’E NASİP OLDU

- Brooklyn Nets’in James Harden transferi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Harden, Nets için doğru bir seçim midir?

 
- James Harden NBA’in şu anki en iyi oyuncularından biri ve ABD’de nereye gitse, her takım için çok iyi olacaktı; bu durum Brooklyn’e nasip oldu. Brooklyn iyi bir kadroya sahip ve burada hem kendisine hem de koçuna ne vereceği merak konusu. Eğer James Harden, Brooklyn Nets'te bu sezon iyi oynarsa, bu transferin ne kadar başarılı olduğunu görürüz. Ya da o kötü senaryo yaşanır ve bu da Nets için hiç de iyi olmaz...
 
UMARIM YARIM KALMAZ

- Yılın ilk ayında NBA’de ve EuroLeague’de beklenmedik gelişmeler sizin için hangileriydi?

 
- Bence bu pandemi ortamında o kadar da beklenmedik bir gelişme olmadı. Tüm turnuvalar ve organizasyonlar, bu ortamda olabildiğince iyi işliyor. Umarım bu sezon sonuçlanarak tamamlanır ve özellikle EuroLeague geçen sezon olduğu gibi yarım kalma durumuyla karşılaşmaz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum