Coşkun Teziç

Coşkun Teziç


10'da 10'un büyüsü

20 Ocak 2018 - 11:13

Tofaş’ın bu sezonki iyi başlangıcının ilk adımları aslında 2015-2016 sezonu öncesi atıldı. O dönem kurulan kadro Tofaş’ın vizyon ve hedefl erine son derece uygundu. Söz konusu dönemde Orhun Ene’nin başantrenörlüğe getirilmesi ve üst seviyede oyuncuların kadroya dahil edilmesi ile Tofaş uzun vadeli bir kadro yapısının temelini attı.

2016-2017’de 8’nci sırada yakalanan play-off başarısını takiben, bu sezonun transfer döneminde özellikle uzun pozisyonuna yapılan takviyelerle birlikte Tofaş’ın kadrosu daha yetenekli ve atletik bir hale geldi.

Bu oluşumda Orhun Ene’nin takım kimyasını oluşturmadaki başarısı da çok önemli bir unsurdu. Aynı zamanda tercih edilen oyuncuların Tofaş Spor Kulübü yapısına çabuk uyum göstermesi de dikkat çeken önemli bir faktördü.

EUROCUP MOTİVASYON KAYNAĞI

Stratejik ve akıllı adımlarla oluşturulan kadronun çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmesi taşların iyice yerine oturmasını sağladı. Sonrasında da kulüp tarihinin en iyi sezon başlangıcı geldi.

Tofaş’ın mevcut organizasyon yapısı ve yukarıya giden sportif ivmesi nedeniyle EuroCup
organizasyonuna alınması hem kulüp hem de Bursa adına çok önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Tüm bu pozitif unsurlar seyirci faktörünü de tetikleyince özellikle Bursa‘da oynanan maçlarda mükemmel bir basketbol ortamı yakalandı. Elbette bu ortamın da Tofaş’ın muhteşem sezon başlangıcında payı büyüktü...

VAZGEÇİLMEZ MİSYON: ALTYAPI

Bu basketbol ortamının ortaya çıkmasında işin “mutfak” kısmında görev alanların katkısı da
unutulmamalı. İki sezondur özellikle sosyal medyadaki iletişim tercihleriyle hem farkındalık sağlandı hem de Bursa’da farklı bir taraftar kitlesi ortaya çıkarıldı. Şu anda 1300’ü kombine sahibi ortalama 3750 seyirciye oynayan Tofaş, saha dışında da önemli bir hamleyi gerçekleştirdi.

Tofaş Spor Kulübü’ nün en önemli ve vazgeçmediği misyonu kuşkusuz altyapı organizasyonu. Bu yöndeki faaliyetler kapsamında geçen sezon başlatılan ‘altyapı antrenörleri yurt dışı eğitim projesi’ne önemli bir ekleme yapıldı. Tofaş, kendi altyapısından yetişen sporcuların Amerika’da basketbol eğitimlerine dahil etti. Böylesi önemli bir adım atılması da kulübün bu konudaki vizyonu ve kararlılığını gösteriyor.

Ayrıca bu anlayış, Yiğit Arslan, Muhsin Yaşar gibi oyuncuların önemli süre ve sorumluluk almalarının da önünü açmıştır.

Şunun da altını mutlaka çizmeliyiz; Tofaş Spor Kulübü, 2000 yılından sonra ilk kez EuroCup
seviyesinde bir organizasyona bu yıl dahil oldu. Gelecek yazımızda Tofaş’ın Basktebol Süper Ligi ilk yarı ve EuroCup performansını daha detaylı ele alıp, aynı zamanda kulübün sosyal sorumluluk projelerine de kısa bir giriş yapacağız...

YORUMLAR

  • 0 Yorum