Tamer Oyguç

Tamer Oyguç


Ataman'ı Ataman yapan bu!

05 Şubat 2022 - 13:40

"Ergin Ataman bu yıl çok fazla agresif ve oyundan atılıyor. Barcelona deplasmanında yaptığı hareket çoğu kimse tarafından yadırgandı; ama Ataman'ı, Ataman yapan bu hırsı ve kararlılığı. Kendini bu şekilde motive ediyor ve geçmişe baktığımızda başarılı olduğu da ortada. 4 farklı Avrupa Kupası kazanması da göstergesi. Efes, kendini bir şekilde play-off'a atarsa orada her şey olabilir."
 
Euroleague'de bu sezon Türk takımları için beklenildiği gibi geçmiyor belki; ama Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko'nun hedeften çok da uzak olduğumuz söylenemez.
 
Geride bıraktığımız sezon hem EuroLeague'e hem de ING Basketbol Süper Ligi'ni domine eden Anadolu Efes'in bu yılki durumu çok konuşuluyor. Sezona kötü başlayan ve sürekli ayağa kalkması beklenen lacivert beyazlılar, istikrarı bir türlü yakalayamadı. Buna neden olarak çeşitli faktörleri sıralayabiliriz.
 
Takımın geçen yıl şampiyon olduktan sonra doymuşluğu, yaşanan sakatlıklar, Sertaç Şanlı'nın yerinin dolmaması gibi... Ama bu takım ve bu teknik kadro son üç yıldır neredeyse gözü kapalı basketbol oynuyordu, kimse de onların karşısında duramıyordu.
 
Ergin Ataman ve Anadolu Efes'in halen o seviyeye çıkmak için zamanı ve fırsatı var. Hep söylüyoruz. EuroLeague'de önemli olan mart-nisan aylarında form olarak zirveye çıkmak. Efes'ten de bunu umuyoruz.

Koç Ergin Ataman da artık daha tecrübeli, takımını, oyuncularını çok iyi tanıyor. Konsantre olduğu zaman neler yapabildiğini herkese ispatladı. Bu yıl çok fazla agresif ve oyundan atılıyor. Barcelona deplasmanında yaptığı hareket çoğu kimse tarafından yadırgandı; ama Ergin Ataman'ı, Ergin Ataman yapan bu hırsı ve kararlılığı. Onu böyle kabul etmek gerekiyor. Kendini bu şekilde motive ediyor ve geçmişe baktığımızda başarılı olduğu da ortada. 4 farklı Avrupa Kupası kazanması, ne kadar üst düzey bir koç olduğunun da göstergesi. Anadolu Efes, kendini bir şekilde play-off'a atarsa orada her şey olabilir.
 
MART NİSAN AYLARI F.BAHÇE İÇİN BAHAR OLABİLİR
 
Fenerbahçe Beko ise yeni koçu Djordevic ve yeni oyuncularıyla sezona çok şanssız yenilgiler alarak başladı; ama sonra basketbolcular beraber oynamayı öğrenince işler yoluna girdi gibi... En çok eleştirilen isim oyun kurucu Henry, son dönemde takımın en çok beğenileni oldu. O, takıma; takım da ona alıştı.
 
Sorunlara sistem içinde çözüm bulmayı başardılar; ama bu sefer de sakatlıklar peşlerini bırakmadı. De Colo ve Vesely'nin aynı anda sakatlanması tüm hayalleri suya düşürdü derken, takım onlarsız da kazanmayı öğrendi. Eksiklerle kazanılan Olympiakos ve Zalgiris galibiyetleri çok değerliydi. Çünkü onlar da play-off sınırında. Vesely ve De Colo dönene kadarki dönemi en az hasarla atlatırlarsa mart-nisan ayları Fenerbahçe için de 'bahar' olabilir.
 
EuroLeague'deki iki temsilcimiz de istenilen durumda olmasa da, ikisinin de play-off iddiası sürüyor. Artık her maçın hatta her sayının önemi daha da artıyor. İki bilet için 6-7 takım aynı puanda bile sıralanabilir. Dileğimiz hem Anadolu Efes'i hem de Fenerbahçe Beko'yu aynı anda play-off'ta hatta Final-Four'da görmek...

YORUMLAR

  • 0 Yorum