Tamer Oyguç

Tamer Oyguç


Yeni Galatasaray'ı beğendim

03 Kasım 2021 - 13:10

"Geçen sezon düşme tehlikesi yaşayan Galatasaray, yeni sponsoru NEF, koç Ekrem Memnun'un kendi kurduğu kadro ile renkli ve keyif veren bir takım oldu. Özellikle hücum anlamında kesinlikle ligin en tehlikeli takımı. Bunu da aldığı sonuçlarla gösteriyor."

Galatasaray NEF'in bu sezonki yapılanmasını beğendim. Yeni sponsoru NEF'in desteği ile iyi bir kadro kuran sarı kırmızılılarda koç Ekrem Memnun, hücumda etkili bir takım oluşturdu. Galatasaray'ın bu sezon aldığı sonuçlar da ne kadar tehlikeli olduklarını ortaya koyuyor.
 
Özellikle Anadolu Efes gibi bir takıma karşı 16 sayı geriden gelip kazanmak herkesin yapabileceği bir iş değildi. Ama elinde Boost, Melo, Purcell gibi üç kısa skorer olunca, 3 dakikada 15 sayı bile atabilecek bir potansiyele sahip oluyorsun.
Yabancıları çok iyi seçen, bu üç kısanın yanına dört numaraya Kravish, beş numaraya da son derece hareketli, mobil ve şutu olan Blackshear'ı monte eden sarı kırmızılılar, kimyayı erken oturttu.
 
Yerli rotasyonunda ise genç Sadık Emir Kabaca'dan fazlasıyla katkı alıyorlar. Ege, Okben, Rıdvan, Göksenin ve Eray'ın da rolleri belirlenmiş.
 
Tabii ki yeni bir takım. İniş çıkışlar yaşayacaklardır. Savunma ve devamlılık problemleri var. Ama günler ilerledikçe, oyuncular birbirini tanıdıkça sistem oturacak ve ortaya güçlü bir Galatasaray takımı çıkacak diye düşünüyorum.
Sarı kırmızılılar, şu an için Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko ve Pınar Karşıyaka ile beraber ligin ilk 4 adayı takımı arasında yer alıyor...
 
Galatasaray NEF'in ligin yanı sıra Avrupa'da da başarılı olmasını bekliyorum. Avrupa geleneği olan, geçmişte EuroCup kazanan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne de önem vermeli ve burada Final Four kovalamalı. İki cephede birden ilerleyen bir takıma taraftar desteği de artacak, geçmiş günlerdeki gibi salon dolacaktır.
 
BEŞİKTAŞ KABUK DEĞİŞTİRDİ
 
Geçen sezon Banvit'in altyapı oyuncularını alıp proje takımı olan ve harika işler yapan Beşiktaş İcrypex ise bu yıl misyonunu tamamladı. Alperen'i NBA'e, Şehmuz Hazer'i Fenerbahçe'ye, Sadık Emir Kabaca'yı Galatasaray'a veren, iki genç oyuncusunu da (Samet Yiğitoğlu 17, Demir Doğan 15) itilaflı bir şekilde Makedonya'ya kaptıran siyah beyazlılar, proje takımı olmaktan çıktı. Bu gençler ve 3 yabancı ile yarı final oynayan, Alperen gibi 18 yaşındaki bir oyuncunun ligin MVP olmasını sağlayan sistem artık yok.
 
Bu yıl 6 yabancı ile oynuyorlar. Egehan ve Furkan Haltalı takımın yerli ana unsurları. Özellikle İsiah Whitehead ve Hollis Jefferson dikkatle izlenmesi gereken, yetenekli ve çıkış yapacak oyuncular arasında yer alıyor.
 
Siyah beyazlılar 5 maçta 2 galibiyet aldı. Efes maçı hariç, diğerlerini de kafa kafaya oynadı. Bu yıl ligde çoğu takım denk güçte ve kimin kimi yeneceğini kestirmek çok güç olacak. Özellikle aralarında Beşiktaş'ın da bulunduğu 7-8 takım play-off da yapabilir, alt sıralarda da yer alabilirler. Her maç final gibi geçecek. Beşiktaş'ın geçen yıldan kalma, kazanma alışkanlığı bulunuyor. Bu onlar için bir avantaj olacak.
 
BSL'DE LİGİN EN İYİ BEŞ'İ

Melo Trimlbe (Galatasaray)
Dee Bost (Galatasaray)
Bonzie Colson (Pınar Karşıyaka)
Elgin Cook (Tofaş)
Dedric Lawson (Beşiktaş)

YORUMLAR

  • 0 Yorum