Petar Naumoski

Petar Naumoski


Sıkıntı var!

14 Eylül 2018 - 10:38

"Türkiye Ligi'nde takımların maddi problemler nedeniyle çekilmesini sık duymaya başladık. Daha önceki sezonlarda ciddi yatırım yaparak ligde kalan takımlar, maddi sıkıntılar nedeniyle parkede kazandığı statüyü kaybediyor. Bu ülke basketbolu için çok sıkıntılı bir durum."

- Anadolu Efes'in Shane Larkin'i kadrosuna katması hakkında neler düşünüyorsunuz?

- Larkin gerçekten çok yetenekli bir oyuncu. NBA'den gelmesinin yanında Baskonia ile yaşadığı EuroLeague tecrübesini hepimiz yakından biliyoruz. Hem bu kadar kaliteli hem de geldiği ortama aşina bir oyuncuyu kadroya katmak isabetli bir karar. 

EFES İÇİN BU SEZON FINAL FOUR ZOR

- Efes son olarak Pleiss'ı da alarak kadroyu tamamladı. Bu oyuncu grubundan ne bekleyebiliriz?

- Efes, isim olarak Avrupa'nın en önemli camialarından biri. Ben bu kadar yatırım yapan ve kültüre sahip bir camianın her sezon EuroLeague Final Four için mücadele etmesi gerektiğini savunanlardanım ancak son yıllarda yaşadıklarımızı biliyorsunuz. Bu sezon için de ortaya kaliteli bir kadro çıkartıldı. Kağıt üstünde sağlam bir yapı var ama bunun parkede nasıl gözükeceğini kestirmek güç. Sonuç olarak, Final Four'a katılmak çok zorlu bir mücadele gerektiriyor ve bu sezon için Efes'in ihtimalini de zor olarak görüyorum.

AVRUPA'DA F.BAHÇE KALİTESİNDE UYGUN BİR GUARD YOK!

- Fenerbahçe de, NBA patentli bir guard olan Tyler Ennis'le anlaştı. Onun hakkındaki görüşleriniz neler?

- Ennis hakkında söyleyebilecek hiçbir şeyim yok zira kendisini hiç izlemedim. Ama şunu söylemek lazım, Avrupa'da Fenerbahçe kalitesindeki bir takıma monte edebileceğiniz uygun bir guard yok. Yani maddi şartlar sizi buna itiyor. Böyle bir serbest oyuncu olmadığı için arayışa giriyorsunuz. Fenerbahçe de oradaki bağlantılarını kullanarak bu yola gitti. 

ORTADA GENEL BİR KRİZ VAR

- Türkiye Ligi bazı takımların çekilmesi ve maddi problemlerle gündeme gelmiş durumda. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz? 

- Evet bunları daha sık duymaya başladık. Gerçekten üzücü. Bu takımlar daha önceki sezonlarda ciddi yatırımlar yaparak bu rekabet seviyesi ligde kalmayı başarmış takımlar. Fakat maddi durumlar, onların parkede kazandığı statüyü kaybetmesine sebep oluyor. Bu, bir ülke basketbolu için gerçekten sıkıntılı bir durum. Elbette sadece basketbol içi bir durum olarak ele alamayız bunu. Ortada genel bir ekonomik kriz varsa, bunun özellikle çok stabil olmayan takımların ekonomisini vurması fazlasıyla doğal. 

SIRBİSTAN'IN BAŞARISI ŞAŞIRTICI DEĞİL

- U18 Avrupa Şampiyonası geçtiğimiz günlerde sona erdi. İzleme fırsatı bulabildiniz mi?

- Çok fazla bulduğum söylenemez ancak Sırbistan'ın üst üste kazandığı şampiyonluktan haberim var. Daha önce buralardaki yetiştiricilik ve kaliteli jenerasyonlardan konuşmuştuk. O sebepten kimse için şaşırtıcı olduğunu sanmıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum