Petar Naumoski

Petar Naumoski


Fenerbahçe az da olsa avantajlı

06 Mayıs 2019 - 14:40

"Anadolu Efes'i Final Four'da gördüğüm için ayrıca mutluyum. Bu iki dev ekip Efes ve Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en iyi arenasında karşılaşacak olması çok büyük bir zevk... Sarı lacivertliler hem oyuncu, hem de antrenör tecrübesinden dolayı Efes'in az da olsa önde olduğunu düşünüyorum."

- Türk takımlarının THY EuroLeague'deki normal sezonlarını nasıl değerlendirirsiniz?

- İlk olarak şunu söylemem lazım çoğu maçta harika performans sergileyen bu iki takımda Türk oyuncular geri planda kaldı... Yani iyi performans gösterdiler; ama çok fazla konuşulmadı. Fenerbahçe son yıllardaki seviyesini yine korudu ve adını F4'e yazdırdı, bu yüzden onları tebrik ederim. Efes ise her ay ilginç maçlar oynadı ve çoğunda iyiydi. Ama bazı mağlubiyetleri anlamak çok zordu ve bu işleri biraz zora soktu. 2-2'ye gelen seride Efes'in evinde kazandığı son maç güzel oldu. Sakin ve disiplinli oynayarak Final Four'a kalmayı başardılar.

KULÜPLER GENÇLERE YÖNELMELİ

- Türkiye'deki sponsor sorunlarının geleceğe etkisini nasıl nasıl yorumlarsınız?


- Güvenilir sponsorlar bulmak yalnızca Türkiye'deki bir problem değil, bütün liglerde benzer sorunlar var. Benim umudum kulüplerin kendilerini yürütmek için yeterli maddi kaynaklara sahip olmaları. Türkiye liglerinde mücadele eden kulüpler, genç oyunculara daha çok yatırım yapmalı ve Türk basketboluna, A Milli Takım'a kalifiye isimler yetiştirmek için stratejiler oluşturulmalı.

ONLARI İZLEYECEK OLMAK BÜYÜK ZEVK

- Anadolu Efes'in Final Four'a kalması sonucu iki Türk takımı yarı finalde oynayacak. Sizce bu eşleşmede kritik nokta ne?


- Anadolu Efes'i orada gördüğüm için ayrıca mutluyum... Bu iki dev ekibin Avrupa'nın en iyi arenasında karşılaşacak olması çok büyük bir zevk; her iki kulüp arasında güzel bir rekabet var, şimdiye kadar 6 ilginç maç oynadılar. Sarı lacivertliler hem oyuncu, hem de antrenör tecrübesinden dolayı Efes'in az da olsa önde olduğunu düşünüyorum.

REAL'İN ŞANSI DAHA YÜKSEK

- Real Madrid - CSKA Moskova eşleşmesini nasıl yorumlarsınız?


- Euroleague'de Final Four'a kalmayı her iki takım da hak etti. Çok büyük bir sürpriz olmadı ve turlarını rahat geçtiler. Real Madrid ile CSKA Moskova'yı bu arenada karşı karşıya izlemek her zaman büyük bir zevk oldu, yine aynısı olacaktır. Daha geniş bir rotasyon ve 'saha avantajı' yüzünden Real'in şansı biraz daha yüksek.

BUCKS'IN ŞAMPİYONLUĞU BENİ MUTLU EDER

- NBA'de süpriz bir şampiyonlukluk adayınız var mı?


- Dürüst olmak gerekirse yeni bir şampiyon görmeyi çok istiyorum ve bu takımın da Milwaukee Bucks olması beni mutlu eder. Aynı zamanda Golden State Warriors'un mükemmel oynadıkları da ortada; takımdaki herkes sağlıklı ve yeniden bir şampiyonluk istiyorlar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum