Petar Naumoski

Petar Naumoski


Eşsiz

01 Ekim 2019 - 11:22

“Koraç Kupası'nı kazandığımız mutluluğunu kelimelerle anlatamazsınız. Bunu anlamanız için de deneyimlemek zorundasınız.”

- Aris’e kaybedilen Saporta Kupası’nın ardından geçen 3 yılda Efes'te neler değişti?

- Aradan uzun 3 yıl geçti. Hem benim hem arkadaşlarım hem de kulüp için önemliydi. Birbirinden zorlu maçlara çıktık. Kalitemiz arttı ve deneyim kazandık. Daha deneyimli olmamız, bizim bu tarz maçlarda daha hazır olmamızı sağladı. Bu da, kupaya giden her adımda bizi daha avantajlı kıldı.

İKİ F.BAHÇE ARASINDA BÜYÜK FARK VAR

- Çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşmıştınız. O zaman, iki İstanbul takımının eşleşmesi hakkında neler düşünmüştünüz?


- Fenerbahçe gibi önemli bir kulüple çeyrek finalde karşılaşmak kolay olmadı tabii ki... Çünkü takım olarak ve oyuncular olarak birbirimizi biliyorduk. Lakin şunu söyleyebilirim; o dönemki Fenerbahçe ile günümüzdeki Fenerbahçe arasında büyük bir fark var. O yüzden, daha iyi ve daha mutlu olan taraf biz olduk.

BOLOGNA HAKEME BASKI KURDU

- Zafere giderken en unutulmaz maç hangisiydi?


- Her maç unutulmazdı; ama bir illa bir karşılaşma seçmek gerekiyorsa, İtalya’daki Teamsystem (Fortitudo) Bologna mücadelesini söyleyebilirim. Maça çok agresif çıkmışlardı ve taraftarlarından inanılmaz büyük destek alıyorlardı. Maçtaki Rus hakeme (Mikhail Davydov) büyük bir baskı kurmuşlardı. Onların finale kalması için 20 sayının üzerinde bir fark atmaları gerekiyordu. Yaklaşmışlardı ama bizim tutkumuz ve kararlılığımızın sonucunda
finale kalmıştık.

ARİS MAÇINDAKİ KORKU YOKTU

- Şampiyonluk maçında 40 dakika sahada kalıp 31 sayı kaydetmiştiniz. O sırada enerjinizi nasıl korudunuz?


- Finaldeki iki maçta da iyi oynamıştım. Ancak finaldeki rakibimiz, başantrenör Bogdan Tanjevic önderliğindeki, olağanüstü bir kadroya sahip Stefanel Milano idi. (Şimdiki AX Armani Exchange Olimpia Milano) O seride, prestij ve akıllıca oynayabilmek için inanılmaz bir tutku vardı. O seriden 3 yıl önce oynadığımız Aris finalindeki gibi herhangi bir korku yaşamadığımız için işimizi başarıyla tamamladık.

ANLATILMAZ YAŞANIR!

- Hangi takım arkadaşınız, o turnuvada en etkili performansları sergilemişti?


- Daha az ya da daha çok mutlu ve heyecanlı bir takım arkadaşım olduğunu söyleyemem. Ama nasıl oynadıysak ve nasıl birbirimize kenetlenip destek olduysak, sonunda hepimiz memnunduk ve en mutlu olduğumuz anları yaşamıştık. Bu mutluluğu kelimelerle anlatamazsınız. Anlamanız için de deneyimlemek zorundasınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum