Petar Naumoski

Petar Naumoski


Enerji ve tutku şampiyonluğu getirdi

09 Temmuz 2019 - 10:19

"Anadolu Efes, bu sezon enerjisi ve tutkusu ile en yüksek seviyede idi. Yani bu şampiyonluğu Fenerbahçe'nin yaşadığı sakatlık sıkıntısı olarak düşünmemeliyiz, eğer bir fark yaratacaksak, bunu Efes'in enerjisi ve tutkusunda aramamız gerekiyor."

- 10 yıl aradan sonra Anadolu Efes’in lig şampiyonu olması hakkında neler düşünüyorsunuz?

- Efes gibi bir takımın, 10 yıldır şampiyon olamaması, gerçekten akıl almaz bir durumdu. Ancak Anadolu Efes, bu başarılı sezonda şampiyonluk tacını taktı ve daha da büyük başarılar elde edebileceğini gösterdi.

- Siz, Efes’in efsane guardı olarak, harika bir sezon geçiren Larkin-Micic ikilisi hakkında neler söylemek istersiniz?

- Benim de uzun yıllar bulunduğum Efes’te, 1 ve 2 numaralı pozisyonlarda birçok harika oyuncu oynadı ve onlar gerçek liderlerdi. Onlar da verdikleri mücadelelerle tüm Efes taraftarının sempatisini kazandı. Shane Larkin-Vasilije Micic ikilisi de gösterdikleri üstün formla taraftarlardan alkış aldı.

- Fenerbahçe Beko’nun sakat oyuncularının eksikliği tüm oyuncular sağlıklı olsaydı, final serisindeki sonucun farklı olacağını düşünüyor musunuz?

- Fenerbahçe Beko’nun uğraştığı tüm sorunlar içinde kalitenin düşmesini ve Anadolu Efes’in bu sonucu sakatlıklar nedeniyle almasını istemezdim. Fenerbahçe'nin eksiklikleri fazla olmasaydı, kesinlikle daha iyi ve daha heyecanlı maçlar izlerdik. Ancak Anadolu Efes, bu sezon enerjisi ve tutkusu ile en yüksek seviyede idi. Yani bu şampiyonluğu Fenerbahçe'nin yaşadığı sakatlık sıkıntısı olarak düşünmemeliyiz, eğer bir fark arayacaksak, bunu Efes'in enerjisi ve tutkusunda aramamız gerekiyor.

- Size göre, Anadolu Efes’in 10 yılda lig şampiyonu olamama sebebi neydi?

- Efes gibi büyük bir ismin uzun bir süre lig şampiyonluğundan uzak kalması kabul edilebilir bir durum değil. Ancak, geçen 10 yıl içinde, daha önce yapılmayan şeyler yapıldı. Bu başarının 10 yılda yapılan hatalardan çıkarılan dersler sonucunda geldiğini gördük. Efes, daima Avrupa’nın en iyi 5 takımı içinde olmak zorunda…

- Ergin Ataman önderliğindeki Anadolu Efes’in geleceğini nasıl görüyorsunuz?

- Ergin Ataman'lı Anadolu Efes’in gelecek sezona nasıl başlaması ile ilgili, önlerinde CSKA, Real Madrid ve Fenerbahçe Beko gibi örnekler var. Bu, kulüp başkanı ve organizasyona göre değişiklik gösterebilir. Onların harika bir geleceğinin olmasını tüm içtenliğimle diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum