Petar Naumoski

Petar Naumoski


Efes'e Final Four yakışır

05 Nisan 2019 - 15:17

"Bu yıl Efes kendi performansına ulaştı ve yeniden iddialı konuma geldi. Takım bu sezon genelinde harika sonuçlar aldı. Yaz arasında yapılan takviyelerin olumlu etkisi her maçta hissediliyor. Efes, Final Four için ciddi bir aday; ama F4 sürecinde neler olacağını bilemezsiniz, her şey mümkün."

- Geçtiğimiz sezonki kötü gidişatın ardından Anadolu Efes, bu sezona harika başladı ve çizgisini korumayı da başardı. Siz Efes’in Final Four yolunu nasıl yorumlarsınız?

- Geçen sezonu unutmak, yorum yapmamak takım için daha yararlı olur. Bu yıl Efes kendi performansına ulaştı ve yeniden iddialı konuma geldi. Takım bu sezon genelinde harika sonuçlar aldı. Yaz arasında yapılan takviyelerin olumlu etkisi her maçta hissediliyor. Efes, Final Four için ciddi bir aday; F4 sürecinde neler olacağını bilemezsiniz, her şey mümkün.

BU YIL FENER'İN BİR RAKİBİ VAR

- Basketbol Süper Ligi’nin rekabet seviyesi her geçen yıl artıyor. Efes, Fenerbahçe ve Daçka’nın yanı sıra Tofaş, Banvit, Gaziantep gibi takımların da yükselişte olduğunu görüyoruz. Siz ligin genel durumunu nasıl yorumlarsınız?


- Mali durumlardan dolayı bazı takımların lisansı iptal edildi. Ancak ligin genelinde bir gelişme var. Son üç sene Fenerbahçe’nin dominasyonu ile geçti ve –bence- diğer takımlar sadece katılımcı rolünde kaldı. Bu yıl Efes, Fenerbahçe için ciddi bir rakip aralarındaki maçlar belirsiz ve ilginç olacaktır.

TÜRKİYE İÇİN İYİ SENARYO

A Milli Erkek Basketbol Takımı, E Grubu'nda Çekya, ABD ve Japonya ile eşleşti. Türkiye’nin bu gruptaki şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?


- Türk Milli Takımı'nın Çin'de düzenlenecek Dünya Kupası'nda Çekya, ABD ve Japonya ile birlikte aynı grupta yer alması bence iyi bir senaryo... Bir sonraki tura geçmek için ideal
kurayı çektik. Türkiye Milli Takımı tam kadro olarak bu önemli turnuvaya katılırsa, Ufuk Hoca önderliğinde başarı gelecektir.

CEDİ VE FURKAN'IN YERİ ANA ROTASYON

- Cedi Osman ve Furkan Korkmaz’ın NBA kariyeri hakkında görüşleriniz neler?


- Cedi Osman ve Furkan Korkmaz inanılmaz potansiyele sahip oyuncular. Avrupa’dan NBA’e gidince oyun felsefelerinde değişim yaşarsınız; ancak hem Cedi, hem de Furkan
bu değişime ilk etapta uyum sağladı. Umarım gelecek yıllarda da NBA’de herhangi bir takımın ana rotasyonunda yer alabilirler.

HIZI VE YETENEĞİ BİRLEŞTİRENLER ÖN PLANDA

- Üç sayılık atışların yaygınlaşması ve switch savunmasının temele oturtulması ile basketbolda bir devrin değiştiğini görüyoruz. Sizce önümüzdeki yıllarda oyunun temel felsefesini neler değiştirebilir?


- Basketbol son yıllarda çok fazla değişim geçirdi. Bugün hemen hemen her takımın anahtar oyuncusu ve ana oyun planı var. Basketbolun geleceğinde ise fiziksel anlamda
değişimler bekliyorum. Yani hızı ve patlayıcı özelliğini yetenekleri ile birleştirebilen oyuncular daha fazla ön plana çıkacak. Tabii ki pick&roll oyunu da oyuncunun repertuvarında yer almalı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum