Petar Naumoski

Petar Naumoski


Beklentiler ve ümitler

02 Ekim 2020 - 12:18 - Güncelleme: 09 Kasım 2022 - 14:40

"Hepimiz güzel bir basketbol izlemek istiyoruz. EuroLeague Yönetimi de kesinlikle her şeyi planlamıştır. Gerçi hiç kimsenin pandemide ne gibi şeyler yapılabileceğine dair çok deneyimi yok. O yüzden biz sadece bir şeylerin iyiye gitmesini ve bu virüse en hızlı bir şekilde aşı bulunmasını ümit edeceğiz."

- EuroLeague bu sezon seyircisiz başlayacak; ama takımlar birçok yere seyahat edecek. Bu pandemi sürecinde EuroLeague’in devam edebileceğini düşünüyor musunuz?

- EuroLeague’in zamanında başlayacağına inanıyorum ve 'organizasyonların nasıl düzenleneceği, takımların nerede kalacağı, nasıl seyahat edecekleri ve maçların seyircisiz bir şekilde nasıl oynanacağı?  başarılı bir şekilde planlanmıştır.

Bu şekilde her şey iyi olacaktır. Ancak soruyu şu şekilde soracak olursak; takımlarda ne kadar pozitif vaka çıkacak? Eğer çok fazla enfeksiyon kapan kişi olursa, kulüp yönetimlerinin üzerinde büyük bir baskı olacak. Ne ve nasıl kararlar alınacağını da pek bilemeyiz; ama belki büyük bir mücadele verecekler.

Hepimiz güzel bir basketbol izlemek istiyoruz. EuroLeague de kesinlikle her şeyi planlar üzerine komite etmiştir. Ama hiç kimsenin pandemide ne gibi şeyler yapılabileceğine dair çok deneyimi yok. O yüzden biz sadece bir şeylerin iyiye gitmesini ve bu virüse en hızlı bir şekilde aşı bulunmasını ümit edeceğiz.

GIANNIS’İN YANINA 2-3 OYUNCU GEREKLİ!

- Giannis Antetokounmpo NBA’de bir kez daha en değerli oyuncu seçildi ama takımı Milwaukee Bucks, konferans finaline kalamadı. Giannis’in NBA şampiyonluğu için neye ihtiyacı var?


- Giannis’i dünyanın en güçlü liginde oynadığı oyun için tebrik ederim. Muhteşem bir oyuncu, fiziksel olarak iyi bir konumda ve oynadığı takım oyunuyla üst üste ikinci kez MVP seçildi. Normal sezonun en iyi derecesini de yaparak play-off’a kaldılar. Fakat yine play-off’ta final yüzü göremediler.

Giannis’e yardımcı olacak 2-3 oyuncuya daha ihtiyaç var. Ancak bu şekilde şampiyonluğa ulaşabilirler. Bunu da en iyi bilecek kişiler, kulüpte çalışanlar. Tabii ki hangi oyuncular olacak, yoksa Giannis serbest mi kalacak? En önemlisi de, bu takım için Milwaukee’ye
oyuncu gelebilecek mi?

SÜRPRİZ AMA GERÇEK ANLAMDA DEĞİL

- Miami Heat ve Denver Nuggets NBA Play-off’ta sürpriz yaptılar ve konferanslarında finale kaldılar. Sizce bu iki takımın sürpriz yapmasındaki etkenler nelerdir?


- Kesinlikle bu iki takımın konferanslarında finale kalması sürpriz oldu. Ancak oynadıkları maçlara bakacak olursak, takımlar kendi içlerinde iyi bir atmosfer yakaladı ve mental olarak iyi durumda kalıp büyük bir kahramanlık hikâyesi gösterdiler ki, bu yüzden gerçek anlamda bir sürpriz yaptıklarını söyleyemeyeceğim.

Miami’nin oynadığı maçlara bakacak olursak, şampiyonluk kapasitesi yüksek bir takım. Denver’a karşı Lakers’ın daha büyük favori olduğu aşikardı ve kazandı. Ama Denver’da her biri çok çalışan ve işini bilen oyuncular var. Basketbol hayranları için güzel bir dönem oluyor ve birçok sürpriz gördük. Kesin olmayan şu ki, NBA şampiyonu Lakers mı, Heat mi olacak? Bunu net bir şekilde söyleyemiyoruz.

OLIMPIA MILANO’DAN BEKLENTİLER BÜYÜK

- EuroLeague’de bu sezon sürpriz yapabilecek bir takım görüyor musunuz? Varsa, hangi takımlar ve neden?


- EuroLeague’de bir sürprizin olup olmayacağını söylemek için erken. Tüm takımları tam anlamıyla izleme fırsatımız olamadı. Özellikle de CSKA, Panathinaikos, Olympiakos ve Khimki gibi takımları… Ama bence Efes, Real, Armani Olimpia Milano, Barcelona ve CSKA en üst seviyede. Ayrıca Milano’nun sezon öncesinde bir sürpriz olduğunu söyleyebilirim. Umarım sonunda rekabetçi bir takım olmuşlardır. İtalya’da basketbol hayranlarının, koçlarından dolayı (Ettore Messina) büyük bir beklentileri var.

ERGİN ATAMAN MANTIKLI BİR HAMLE YAPTI

- Efes’in bu sezonki kadrosunu koruma stratejisi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Yeni oyuncu takviyelerine gerek var mıdır?


- Efes’in iyi bir kadrosun var ve geçen sezon harika maçlar çıkarttılar. Ancak yaşadığımız sıkıntıdan dolayı, Efes’in sezonun geri kalanında ne yapacağını görme fırsatımız olmadı. Devam etselerdi, Final Four’a kalırlardı ve şampiyon da olurlardı.

Ergin Ataman’ın ve takım yönetiminin kadroyu koruması çok mantıklı. Buradaki asıl sorulması gereken, oyuncuların geçen sezonki dominasyonu devam ettirmek için aynı motivasyona sahip olup olmadıkları...

Benim görüşüm, Ergin Ataman her şeyi göze alınmış ve basketbolcular için bugün yeni bir gün, bu sezon yeni bir sezon. Sporda geçmiş geçmişte kaldı. Basketbolda bugün ve yarınlar vardır. Bu nedenle oyuncular, doğru yolda devam ettikleri için mutludurlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum