Petar Naumoski

Petar Naumoski


Wilbekin doğru tercih ama...

13 Temmuz 2018 - 15:05

"Scottie Wilbekin bu seneki performansıyla Bobby'yi aştı. Wilbekin doğru tercih ama oyuncunun, Türk Milli Takımı'na 'nasıl adapte olacağı' en büyük soru işareti..."
 
- Luka Doncic’in parlak bir NBA kariyerine sahip olması bekleniyor. Siz Doncic’in NBA’e uygunluğunu ve yapabileceklerini ne seviyede görüyorsunuz?

Aslına bakarsanız NBA'i çok fazla takip etmiyorum. Fakat şu var Luka Doncic'in en az bir sezon daha Real Madrid'de kalmasından yanayım. Daha sonra basketbol kariyerine NBA'de devam edebilir ama önümüzdeki yıl Turkish Airlines EuroLeague'in son şampiyonu Real Madrid'de kalması gerektiğini düşünüyorum. 

GOLDEN STATE DOMİNE ETTİ

- NBA’de Golden State’in kurduğu dominasyon hakkındaki görüşleriniz neler?

- Dediğim gibi NBA ile çok fazla ilgilenmesem de LeBron James gibi önemli bir yıldıza sahip Cleveland'ı 4-0 final serisinde 4-0 gibi net bir skorla geçen ve son 4 yılda 3 kez şampiyon Golden State Warriors'ın bu başarısı gerçekten çok önemli.

BOBBY DIXON'IN PERFORMANSINI BEĞENİYORUM

- Türkiye Süper Ligi Şampiyonu Fenerbahçe Doğuş'a gelirsek, bu sezon sizin için en değerli oyuncu hangisiydi?

- Fenerbahçe Doğuş'ta Bobby Dixon'ın performansını çok beğeniyorum. Bu sezon sakatlıklardan dolayı sıkıntı yaşasa da Bobby'nin oyun stili Fenerbahçe ile çok uyumlu. Oyunun tıkandığı kritik anlarda sahne alarak takımına önemli galibiyetler aldırabilen, yaratıcı bir oyuncu.

OBRADOVIC İŞİNİ BİLİR 

- Sarı lacivertliler, özellikle Eurolegue'deki istikrarı devam ettirebilmek için gelecek sezon planlamasına ne tarz oyuncular üzerine kurmalı?

- Fenerbahçe Doğuş 4 yıl üst üste Turkish Airlines EuroLeague Final Four'u oynayarak zaten rüştünü tüm Avrupa'ya ispatladı. Sarı lacivertliler, tecrübeli koçları Zeljko Obradovic yönetiminde yine EuroLeague'in en büyük favorilerinden. Bu yıl takım yapılanmasına gelirsek, 5 yıldır takımı çalıştıran Obradovic, birkaç önemli takviye ile Fenerbahçe Doğuş'u yine Avrupa'nın devleri arasına sokacaktır.
 
FARKLI MİLLİ TAKIMA ADAPTASYON ZORDUR

- Son olarak Türk Milli Takımı'nın Scottie Wilbekin kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Her ne kadar Fenerbahçeli Bobby Dixon'ı beğendiğimi belirtsem de; Darüşşafakalı Scottie Wilbekin performans ve enerji olarak bu sene Bobby'yi aştı. Türk Milli Takımı için de Wilbekin'in doğru tercih olduğunu düşünüyorum. Ama şunu belirtmekte de fayda var, Bir oyuncusunun farklı ülkedeki bir milli takıma adaptasyonu zordur. Ben Scottie Wilbekin'e ve Türk Milli Takımı'na başarılar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum