Petar Naumoski

Petar Naumoski


Belgrad'ın yıldızı Saras'tı

15 Temmuz 2018 - 10:31

Sarunas Jasikevicius, Zalgiris ile harika bir iş çıkarttı. Oyuncu olarak edinmiş olduğu tecrübeleri oyuncularına harika aktardı. Zalgiris kadrosundan olabilecek maksimum verimi aldı...

- Yerinde izlediğiniz Belgrad'daki THY EuroLeague Final Four organizasyonunu nasıl buldunuz? Sırbistan sınavı geçti mi?

- Bana kalırsa Final Four organizasyonu çok üst seviyedeydi. Belgrad’daki bu atmosferden her katılımcının memnun olduğunu düşünüyorum. Şehir ve organizasyon bu sınavı kesinlikle geçti..

FENER EN KÖTÜSÜNÜ FİNALDE OYNADI

- Son 4 yıldır Final Four'a katılan 3 kez final oynayan Fenerbahçe Doğuş'un performansı hakkındaki düşünceleriniz neler? Fenerbahçe'de en beğendiğiniz ve en büyük hayal kırıklığı yaratan oyuncular kimler oldu?

- Fenerbahçe Doğuş, EuroLeague'de Final Four istikrarı ve üst üste oynadığı üç finalle harika bir iş çıkarttı. Zalgiris karşısındaki savunma ve oyun temposu harikaydı. Oyuncular birbirleriyle çok koordineli gözüktü. Final maçına gelecek olursa Melli ve Wanamaker dışındaki isimlerin baskıdan etkilendiği ve gününde olmadığını söyleyebilirim. Fenerbahçe Doğuş ne yazık ki, bu turnuvadaki en kötü maçlarından birini oynadı.

ZALGIRIS HARİKA İŞ ÇIKARTTI

- Jasikevicius ve onun Zalgiris Kaunas'ının Final Four performansına ne diyecekseniz?

- Sarunas Jasikevicius, Zalgiris ile harika bir iş çıkarttı. İşin başında olmayan ciddiyeti adım adım yükseltti. Oyuncu olarak edinmiş olduğu tecrübeleri oyuncularına harika aktardı. Kazanma hissini ve ruhunu takımına inanılmaz biçimde kazandırdı. Zalgiris kadrosundan olabilecek maksimum verimi aldı diyebiliriz. 

DONCIC, NBA İÇİN ACELE ETMESİN

- Doncic'in yılı oldu... NBA yolcusu Real Madrid'li yıldızın Belgrad'daki MVP'lik hikayesi hakkındaki yorumunuz?  

- Luka Doncic, Avrupa’nın tartışmasız en yetenekli genci. Harika bir sezon geçirdi, kazandıklarını zaten biliyoruz. NBA adaptasyonu konusunda yorumlarımızda aceleci olmamalıyız. Oraya gittiğinde en iyi genç oyuncu olmayacağını bilmek gerek. Tamamen farklı bir lig ve zamana ihtiyaç var.

OYUNCULAR EFES'İN DEĞERİNİ BİLMELİ

- Son olarak EuroLeague'de en kötü sezonunu geçiren Anadolu Efes'in yeni sezonda Avrupa'da başarı için yapılanmasını nasıl kurması gerekir?

- Efes ve taraftarları için bir diğer kötü sezon geride kaldı. Umuyorum ki bu sonuncudur. Ancak böyle olması için yeniden bir organizasyon planlamasına ihtiyaç var. Oyuncu seçimi ve bu seçimi yapacak olanlar gözden geçirilmeli. Bu harika kulübün formasını giymenin ne anlama geldiğini bilen oyunculara ihtiyaç var. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum