Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Melih en iyisi olabilir

05 Nisan 2019 - 15:08

“Melih Mahmutoğlu, kariyerinin en iyi dönemlerine girmiş bir oyuncu. Melih’in doğru çalışmayla EuroLeague’deki en iyi şutör olabileceğine inanıyorum.”

- Geçtiğimiz haftalarda Real Madrid'e konuk olmuş ve farklı bir yenilgi almıştınız. O maçın ardından takımda neler konuşuldu?

- Bu travmatik mağlubiyeti çok beklemiyorduk. Biz Madrid’e son derece önemli bir maç oynayacağımızın bilincinde gittik. EuroLeague’de yakaladığımız iyi pozisyonu kaybetmemek için mücadele etmeyi düşünüyorduk. Ligin en iyi takımlarından biriyle yüzleşeceğimizi biliyorduk. Ancak bu maça yüzde yüz hazırlanamadık. Yeteri kadar kaliteli antrenman yapma fırsatı bulamadık ve bu bize sahada olumsuz yansıdı.

Maçta şans da yanımızda değildi. İyi bir başlangıç yapamadık. Sessiz bir atmosferde avantajımızı kaybettik. Madrid’te futbol gecesiyle aynı gün maçımız olduğu için mücadele sakin bir ortamda geçti. Karşılaşmanın ikinci devresinde fiziksel olarak oyuna uyum sağlayamadık ve farklı mağlubiyetten kurtulamadık.

- Melih Mahmutoğlu son olarak Barcelona maçında da takım için ne kadar değerli bir
parça olduğunu gösterdi. Melih'in gelişimi hakkında neler söylemek istersiniz?


- Melih’in EuroLeague’deki en iyi şutör olabileceğine inanıyorum. O oldukça iyi şut pozisyonu yaratabiliyor ve bu özelliğini geliştirmek içinde oldukça fazla çaba harcıyor. Melih’in yüksek bir limiti var ve süreklilik konusunda da iyi. Bence Melih, oyunun diğer yanlarını da şut etkinliğine ekleyebilirse beklediğinden çok daha iyi bir seviyeye gelecektir.

Melih kariyerinin en iyi dönemlerine girmiş bir oyuncu. Onun yapması gereken tek şey hedeflerine odaklanmak ve her zaman en iyisini vermeye çalışmak. Parkede bulunduğu her vakit Barcelona maçındaki gibi şut özelliğini etkin kullanmayı sürdürebilirse, EuroLeague’in en iyi şutörü olarak hafızalarda yer edinecektir.

GAZİANTEP PLAY-OFF’U HAK EDİYOR

- Basketbol Süper Ligi’nde gelişimiyle dikkatinizi çeken bir takım var mı?

- Bence bu sezon gösterdiği gelişim ve sergilediği etkili performansıyla Gaziantep Basketbol. Gaziantep’in gösterdiği performans yapılan hamlelere bakılınca takım hâlinde maçlarda savaşan bir görüntü sergiliyorlar ve elde ettikleri pozisyonu tamamen hak ediyorlar. Play-off kotasında yer almaları performanslarıyla doğru orantılı. Koç Markovic
gibi işinin uzmanı sayılabilecek biriyle yola çıktıkları sezonda iyi bir takım kurdular ve bu ekip kendine yakışır şekilde iyi bir oyun sergiliyor.

TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ YÜKSEK

- Dünya Kupası’nda gruplar geçtiğimiz günlerde belli oldu. Türkiye’nin bulunduğu grubu nasıl yorumlarsınız?


- Organizasyona daha çok süre var. Türkiye kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip. Ve Çin’e gitmeye hak kazanarak bunu kanıtladılar. Bu aşamaya gelene kadar ellerindeki imkânlarla
iyi bir görüntü sergilediler. Turnuvadaki format göz önüne alındığında Türkiye’nin ikinci aşamaya ulaşabilmesinde bir engel görmüyorum. Turnuvadaki maçlar oynanmadan bir şeyler söylemek elbette ki zor. Birçok zorlu ekibin yer aldığı yüksek seviyeli bir organizasyon. Dünya Kupası’na gelen her ekip orada olmayı hak eden oyuncu gruplarına sahip. Ama Türkiye potansiyeli oldukça yüksek bir ekip. Dünya Kupası’nda güzel işler başarabilecek kadar kaliteye sahipler diye düşünüyorum.

NBA’DE SEZONUN EN’LERİ…

- NBA'deki normal sezon ödüllerinde sizin seçimleriniz nasıl olurdu? (MVP, yılın çaylağı, en iyi koç, en çok gelişim gösteren oyuncu ve yılın altıncı adamı)


- Normal sezonun MVP’si olarak James Harden’ı seçerdim. Yılın çaylağı için ise Luka Doncic demek istiyorum. Trae Young da oldukça yakın geliyor; ama Luka bu sezon inanılmaz işler başarıyor. Yılın en iyi koçu olarak da farklı bir takım kurgusu ve yeniden yapılanma ile Doğu’da iyi bir grafik sergileyen Milwaukee Bucks’ın koçu Mike Budenholzer’ı gösterebilirim. Bu sezon takımının başında çok iyi bir yönetim sergiledi.

Mike, Milwaukee ile diğer takımlara oranla çok daha yapıcı bir sistem ortaya koymayı başardı. Sonuna kadar savaşan bir ekip yarattı demek yerinde olur. En çok gelişme kaydeden oyuncu Sacramento Kings’ten Buddy Hield olabilir. Bogdanovic’le birlikte birbirlerini tamamlayabildikleri ve bir sonraki aşamaya taşıyabildikleri birçok nokta var. Belki ilk seçimim olmayabilir; ama D’angelo Russell da, Hield ile söylemek istediğim bir diğer oyuncu. En iyi altıncı adam için de Domantas Sabonis.

YORUMLAR

  • 0 Yorum