Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Sürdürülebilir yapı

04 Eylül 2020 - 14:08

"Takımların yaptığı harcamalar ve yatırımlar EuroLeague ürününe olan inancı ve isteği gösteriyor. Diğer yandan da sürdürülebilir yapılar kurmalıyız ve bunu aklımızdan çıkarmadan hareket etmeliyiz..."

- Yaklaşan sezon öncesinde Fenerbahçe Beko olarak Topuk Yaylası'nda bir kamp dönemi geçirdiniz. Bu kampın takım üzerindeki etkisini değerlendirebilir misiniz?

- Birlikte çok iyi bir hafta geçirdik. Harika bir tesisimiz var. Böyle bir imkâna sahip olmak, bu süreçteki hazırlık döneminde bize çok iyi bir fırsat tanıdı. Bu sayede tüm yeni oyuncular bir araya gelme ve yeni teknik ekibi de tanıma şansı yakaladı. Yeni bir grubu bir araya getirmeye çalışıyorsanız ve bir kimya oluşturmak istiyorsanız, bu tip adımlar çok önemlidir. Topuk Yaylası tesislerimizde harika zaman geçirdik ve bunun karşılığını da sezon başlangıcında alacağımızı düşünüyorum.

HEDEFLERİMİZ GERÇEKÇİ

- Bu sezonki hedefleriniz neler? Eğer Final Four'a ulaşamazsanız bunu başarısızlık olarak nitelendirebilir miyiz?


- Takım olarak ilk hedefimiz, mücadele ettiğimiz tüm kulvarlarda en üst seviyede rekabet edebilmek olacak. Elbette EuroLeague’de özellikle belirli takımların çok üst seviye yatırım yaptıklarını biliyoruz. Ama biz de sezona, tüm takımlarla rekabet edebileceğimiz ve onlara zor maçlar yaşatacağımız fikriyle gireceğiz.

Şu an için iki hedeften bahsedebiliriz: EuroLeague’de play-off’a kalmak ve Türkiye’de de sonuna kadar rekabet etmek. Şu an için iki gerçekçi hedef bunlar. Ama gün gün, maç maç ilerleyeceğiz. Oynadığımız her karşılaşmada en iyisini hedefleyecek ve sonunda da nerede olduğumuzu hep birlikte göreceğiz.

- Yeni kadro yapılanmasının önemli parçalarından Ulanovas ve Barthel ilk defa kendi ülkelerinin dışına çıkacak. Bu durum takımı ne derecede etkileyebilir?

- Uzun sürenin ardından ülke ya da takım değiştiren her oyuncu için uyum süreci gerekir.
Ama geçmiş yıllarda olduğu gibi uzun ve zorlu bir süreçten bahsetmiyoruz bana göre. Bu oyuncular uluslararası seviyelerde maçlara çıkan, milli takımlarıyla mücadele ediyorlar ve sonuçta nasıl bir değişim olduğunu biliyorlar. Bence her iki oyuncu için de bir uyum süreci gerekecek ama bunun çok uzun olacağını sanmıyorum.

BÜTÇE FARK YARATIR

- EuroLeague'de bu sezon hangi takım veya takımları şampiyonluk yolunda daha avantajlı gördüğünüzü öğrenebilir miyiz?


- EuroLeague’in bu döneminde gerçekten önemli yatırım yapan takımlar oldu. Pandeminin
etkileriyle tüm takımların bütçe düşürmeleri beklendi; ama bazı takımlar oldukça önemli bütçeler ayırdılar. CSKA, Barcelona, Real Madrid, Milano ve Anadolu Efes’in diğer tüm takımlardan fazla yatırım yaptığını söyleyebiliriz.

Bir yandan bakarsak, bu tip yatırımlar EuroLeague ürününe olan inancı ve isteği gösteriyor. Diğer yandan da sürdürülebilir yapılar kurmalıyız ve bunu aklımızdan çıkarmadan hareket etmemiz gerekiyor.

TAMAMEN YENİ OYUN

- NBA'in yeni formatı hakkında neler düşünüyorsunuz. Organizasyonun yeni formatında en büyük şampiyonluk adayı sizce kim?


- Yeni NBA formatı, bana göre sezonu kurtarmak için yapılabilecek en iyi hamleydi. Orlando’da yarattıkları izole ortam, 22 takım için sağladıkları güvenlik imkânları ve dijital alandaki olanakları sonuna kadar kullanarak ulaştıkları prodüksiyon seviyesi muhteşem. Sloganları “tamamen yeni oyun” ve bu gerçekten doğru. Tamamen yeni bir basketbol düzeninden bahsediyoruz. 20 bin kişinin doldurduğu salonlarda maç izlemektense sadece ekranlardan yansıtılan taraftarların olduğu bir ortama alışmaya çalışıyoruz. Tamamen farklı
iki atmosfer. Aynı zamanda tüm takımlar, uzun süreli bir aranın ardından tekrar sahaya çıkıyor. Bence bu, önemli sürprizlere yol açabilir. Hâlâ konuşmak için çok erken.

Mantıklı düşündüğünüzde Los Angeles Lakers-Milwaukee Bucks finali olabilir. Ama bana göre sürprizlere rastlayabiliriz. Örneğin Batı’da Clippers ve Denver’ın çok iyi olduklarını düşünüyorum. Diğer tarafta da şu an için Miami çok iyi oynuyor. Eğer Gordon Hayward’ı zamanında kazanabilirlerse Boston çok ilgi çekici bir takım olabilir. Çoğu insan Toronto’yu favorilerden biri olarak göstermiyor. Çok istikrarlı ve düzenliler. Çok olgun bir takım ve asla şampiyon bir takımı hafife almamalısınız. Sonuç olarak çok heyecanlı bir play-off dönemi bizi bekliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum