Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Vesely ve daha fazlası

03 Şubat 2021 - 15:29

"Sakatlık süreci sonrası Jan'ın eski günlere dönmek için zaman ihtiyacı vardı. Şu an  kondisyonu, oyunu ve onun kendi çevresindeki her şeyle çok rahat. Çünkü takımın oturan kimyası Vesely'yi de eski günlerine döndürdü..."


- Fenerbahçe Beko, EuroLeague'de kötü günleri geride bırakarak iyi bir seri yakaladı, bu değişime etki eden şey neydi? Aynı zaman Jan Vesely'nin eski günlerine döndüğünü de söylemek mümkün, bu değişimin Jan üzerindeki etkisi ne düzeyde?

- Bence alışılmış forma geri dönüş, kondisyon sorunları her koşulda, zaman alır. Jan şanssızdı, çünkü onca zaman parkeden, hareketten uzakta kalmak zorundaydı. Bu yüzden düello zamanı gelince eski Vesely'ye dönmek için zamana ihtiyacı vardı. Şimdi kondisyonu, oyunu, her şeyiyle ve onun kendi çevresindeki her şeyle çok rahat.
Çünkü bence günün sonunda Guduric'in dönüşü takım için point gard olarak eksik görülen seviyeyi iyi bir aşamaya ulaştırdı. Biliyorsunuz ki takım, kimyayı, dengeyi, güveni de geliştirir, kapsar. Hatta bazen en kötü fiziksel sorunlar ligdeki diğer takımlarda olduğu gibi periyodik olarak tekrar ediyor olsa bile. Biz takımın kimyası konusunun üstesinden geldik, takımın kimyasını geliştirdik .

Vesely her zaman en iyi günündeymişçesine bir MVP'ye yakışırcasına oynuyor. Hiç şüphe yok ki EuroLeague'de öne çıkan oyunculardan biri oldu ve biz onu böyle kullanmaya devam edersek bu bize çok çok iyi bir destek, güç verecek. Öngörülemeyen play-off yarışında rekabetçi olmak için şansımız artacak.

KİMYAYI GÜÇLENDİRİYORUZ

- Guduric'in transferi takımı olumlu yönde etkiledi. Şimdi de Kyle O'Quinn ile imzaladınız. Bu takviye takıma nasıl bir etki yaratabilir?

- Her zaman takımdaki kimyayı geliştirmeye çalıştığınızı düşünüyorum. Biz bu noktada bazı sorunlar yaşadık, bazı fiziksel sorunlar... Çünkü Danilo Barthel buraya kadarki zamanda ikinci kez zorlu periyodun dışında kaldı. O dönemde sorumluluk alan Johnny Hamilton da oldukça iyi bir oyuncu; ancak günün sonunda EuroLeague için yeterli olamadılar. Süre istiyor ama o aldığı sürede bizim seviyemiz için iyi olamadılar. Bu bizim sezon boyunca takviye için kararımızın sebebiydi. Yani basitçe bizler boyalı alan içinde biraz olgunluk, biraz ribaund üstünlüğü ve biraz da tutarlılık vermeyi deniyoruz. Rotasyonlara ihtiyacımız oluyor sahada. Bu bizim ne aradığımızla alakalı bir işaret.

 ÖNEMLİ OLAN REKABET

- Son zamanlardaki çıkışı da göz önüne alırsak Fenerbahçe Beko'nın play-off'larda ev sahibi avantajını alabilme şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Bence sezonun başında her zaman tartıştığımız konumdan hiçbir şey değişmedi. Bizim amacımız play-off yarışında rekabetçi olmak. En iyi sonucu almak. Bunun dışında başka bir şey konuşmaya gerek yok çünkü burada sekiz takım savaşacak.

Tabii ki ev sahibi avantajı yakalamak için ekibimiz elinden geleni yapacak.  Tamamen oyuncuların elinde olan bir şey. Fikstüre nasıl yaklaşacakları ve ne kadar isteyecekleri ile ilgili bir durum söz konusu. O yüzden bence play-off rekabeti için başka bir şey konuşmanın yeri değil. Kim daha çok mücadele ederse o yarıştan istediğini alacaktır.

ZENIT TEHLİKELİ BİR SÜRPRİZ 

- Real Madrid, CSKA ve Barcelona'nın ilk üç sıra için yarıştığı gerçeğinin ışığında, sezonun kalanında dördüncü sıra yarışının kimlerin arasında geçebileceğini düşünüyorsunuz?

- Bence resim hâlâ değişmedi. Biz tahmin edilebilir bir şekilde deriz ki Anadolu Efes. Çünkü Efes, diğer takımlara nazaran yapı olarak daha yetenekli. Bu sebeple 4. sıra için hâla en yüksek şansa sahip olan ekiplerden biri olarak değerlendirebilirim.
Bir öngörülemez ve bir tahmin edilebilir iki takım daha mevcut. Bunlar Milano ve Zenit. Zenit aynı zamanda iyi bir sonuç için iyi bir potansiyele sahip. Ve alışılmışın dışındalar. Deplasmanda biraz daha yenilmez havasına bürünüyorlar ve evlerinde ise biraz daha rekabetçiler.
Barcelona, Real Madrid ve CSKA'nın ardından dördüncü sıra için en büyük adaylar bu takımlar diye düşünüyorum. Üst sıralardaki favorlier bu 6 takım demek mümkün olacaktır.

LOS ANGELES TAKIMLARI BİR ADIM ÖNDE

- NBA'da yaklaşık 1 aylık süreç geride kalırken sezonun şimdiye kadarki bölümünde öne çıkan takımları ve konferanslardaki rekabet için neler söylemek istersiniz?

- Hâlâ çok erken. Rekabet başlayalı yaklaşık 1 ay oldu ve diyebilirim ki, şu an öngörülemez bir durum var. Covid-19 yarışmayı daha karşılaştırmalı kıldı. Her soruna rağmen basketbol oynamaya devam ettiler. Geride kalan 1 aylık süreç için her iki Los Angeles takımının da sezona oldukça iştahlı başladığını söyleyebilmek mümkün. Ayrıca Utah'ın mücadeleci bir görüntü sergilediğini de eklemeliyim.

Doğu Konferansı için de kağıt üzerinde Philadelphia 76ers, Milwaukee gibi tutarlı ekipler var. Brooklyn Nets de inanılmaz bir potansiyele sahip. Henüz tam oturmamış olan ve rekabete renk katması mümkün takımların da olduğunu unutmamak lazım. Sezonun sonuna doğru iki Los Angeles takımı ve Milwauke'nin finaller için önde olacağını düşünüyorum. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum