Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Olimpik gurur

01 Ağustos 2021 - 12:44

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini, bu ay sarı lacivertlilerin ve gündemin öne çıkan konuları hakkında görüşlerini bildirirken, takımının Olimpiyat açısından bir gurur yaşadığını belirtti. Gherardini, Tokyo'da Fenerbahçe Beko’nun dört oyuncusunun, dört farklı takımda yer almasının etkileyici olduğunu söyledi.
 
MEVCUT KADROYA EKLEMELER…

- Fenerbahçe Beko’nun yeni sezon yapılanması ve takviyeler için neler söylersiniz?

 
- Biz takımıza yeni yetenekler kattık. Mevcut kadromuza fizik ve atletizm ekledik. Ben daha geniş bir kadroya sahip olduğumuzu ve daha çok yönlü bir ekip oluşturduğumuzu düşünüyorum. Enteresan bir sezon olacak…
 
FAZLASINI YAPACAK YETENEK VAR

- EuroLeague’de gelecek sezon gerçekçi hedef olarak nereyi görüyorsunuz?

 
- Baktığınız zaman, hedefimizde EuroLeague’de playoff ve ING Basketbol Süper Ligi’nde final var. Kağıt üzerinde hedeflerimiz, geçen sezonki ile aynı; ancak işin gerçeğinde, elimize fırsat geçtiğinde daha fazlasını yapmak var ve bizde bunu yapacak yeteneğe sahip oyuncular var. Ama, bizim sezonun en başında sonuna kadar mütevazı ve başarıya aç bakış açımızı korumamız gerekiyor.
 
BAZILARINA SÜRPRİZ OLABİLİR AMA…

 
- Sertaç Şanlı’nın Barcelona’ya transferi için neler söylersiniz? Sertaç Barça’da başarılı olur mu?

- Sertaç’ın gidişi bazılarına sürpriz olabilir; ama kesinlikle böyle bir geçişi hak etti. Çünkü Avrupa’da kendini geliştirdi ve bu sayede Efes gibi kendisi de mükemmel bir EuroLeague sezonu geçirdi. Bir oyuncunun yeni bir yere gidişi asla kolay değil; ama orada da başarılı olabilir. Çünkü Barcelona, Nick Calathes gibi harika bir pasör oyun kurucu var ve birkaç kaliteli gardlara ve uzunlara iyi paslar atıyor.
 
Bir yandan geçtiğimiz sezonlarda Sertaç'ı geliştirdikleri için Efes'e borçlu olmak gerekir; diğer yandan da bu durum, bir oyuncunun daha sonra gelişebileceğini ve özelliklerine inanırsa her yerde oynayabileceğini gösteriyor. Bir basketbolcu olarak, meydan okumanın tadını çıkarmalısınız.
 
DÖRT OYUNCUNUN DÖRT FARKLI TAKIMDA OYNAMASI…
 
- Fenerbahçe Beko’nun dört oyuncusu Olimpiyatlar’da mücadele ediyor. Nando De Colo’lu Fransa, ABD karşısında tarihi bir seriyi bitirip görkemli bir başlangıç yaptı. Sizin bu durum ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

 
- Bir kulüp olarak, dört oyuncunuzun dört farklı takımda Olimpiyatlar’da oynaması çok etkileyici bir şey. Nando De Colo ilk maçında iyi iş çıkardı ve Jan Vesely de iyiydi. Uzun bir turnuva. Fransa, ABD’nin yenilebileceğini gösterdi ve NBA’deki en iyi oyuncuların hepsinin ABD Milli Takımı’nda oynamamaya karar vermesiyle aradaki fark her geçen gün daha da kapanıyor. İspanya, Slovenya ve Avustralya'nın oyununu ise oldukça başarılı buldum.
 
MILWAUKE HAK ETTİ…

- NBA’de Milwaukee Bucks, 50 yıllık şampiyonluk hasretine son verdi. Milwaukee’nin tarihi başarısı ve final yapan Phoenix Suns için neler söylersiniz?

 
- Milwaukee hak etti, Giannis de geçen sezonki MVP statüsünü de onaylattırdı; bazıları, geçen sezon, normal sezon MVP’si olduğunda bunu sorup duruyordu. Ayrıca Milwaukee-Phoenix Final Serisi, NBA’deki başarının gizli bir yönünü gösterdi... Her takım, iyi yönetilirse, şampiyonluk için mücadele edebilir ve bu küçük bütçeli takımlar için de geçerli.
 
Herkesin NBA’deki rüyası olan kupa maçları, daha etkileyici ve popüler. Milwaukee, Phoenix’e kıyasla daha yapıcı bir oyun çıkardı; ama Suns da beklenmedik ve inanılmaz bir sezonun keyfini çıkardı. Çalışması için koç Monty Williams’a, liderliğinden dolayı Chris Paul’a ve sıcak elleri olan Devin Booker’a teşekkürler.
 
Milwaukee’nin Larry O’Brien Kupası’nı (NBA Kupası) sonunda kaldırdığı için mutlu oldum. Orada arkadaşlarım var; ama Chris Paul için de üzüldüm biraz, Muhtemelen kariyerindeki en iyi sezonlarından biriydi, inanılmaz akıllıca oynadı; ama bir kez daha şampiyonluğa ulaşamadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum