Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Hedefte sapma yok

04 Ocak 2021 - 15:54

"Bulunduğumuz süreci en iyi şekilde yönetebilecek yetilere sahibiz. Hedeflerimiz yarış içindeyken asla değişmez; ancak ihtiyacımız olan şey doğru bir çalışma ile onlara ulaşmak..."

- Fenerbahçe Beko, EuroLeague'de son haftalarda üst üste kötü sonuçlar alarak üst sıralardan uzaklaştı. Bu durum sezon başında belirlediğiniz hedeflerin değişmesine neden oldu mu?

- Planda olmayan bazı nedenlerden ötürü zorlu bir dönemin içindeyiz. Ancak bu zor durumu en iyi şekilde yönetebilecek yetilere de sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ama zor bir dönem geçiriyor olmamız bizi hedeflerimizden uzaklaştıramaz. Sezona başladığımız hedefler değişmedi. Tıpkı ING Süper Lig'de olduğu gibi rekabetin içinde olabiliriz.
 
EuroLeague uzun bir yarış ve organizasyonun son bölümlerinde iddialı olduğumuzu göstermek için yeterli zamanımız olacak. Bu sıkı periyotta ihtiyacımız olan şey temeli ve yerimizi korumak. Sonrasında play-off'lar için mücadele etmek. Burada asıl sorun hedeflerin değişip değişmemesi değil, az bir zamanda kurulmaya çalışılan temelden bir şeyler kaybetmek olur. Hem EuroLeague'de hem de ligde heyecan verici ve dengeli bir yarış var. Hedeflerimiz yarış içindeyken asla değişmez; ancak ihtiyacımız olan şey doğru bir çalışma ile onlara ulaşmak.

DESTEK HİSSETTİRİLMELİ 

- Fenerbahçe'de bazı oyuncular henüz beklenen performansı ortaya koyamadı. Örneğin Brown ve Ulanovas gibi. Bu durumun genel sebepleri ve bunun çözümü sizce nedir?


- Bir oyuncu farklı bir takıma transfer olduğunda değişen çevre, farklı bir oyun kurgusu ve yaşadığı alışma sürecinden ötürü zorluk yaşayabiliyor. Bu adaptasyon süreci oyuncudan oyuncuya uzun ve kısa olarak değişiklik gösterebiliyor. Ama her zaman bir alışma süreci söz konusu olur. Burada ihtiyaç duyulan güçlü desteği oyuncularımıza hissettirmemiz gerekiyor. Olabildiği kadar bu yeni duruma ve alışma sürecine yardımcı olmamız gerekiyor. Onların ardında bir hikâyeleri, geçmişleri ve başarıları var. Onların arkasında çok iyi şeyler var; ancak bazen 'iyi'yi değerlendirmek için farklı faktörler devreye girer. Bir oyuncunun uyum sürecinde sorun yaşadığı durumlarda onu içtenlikle destekleyebilmemiz gerekiyor.

MARKO DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLİR

- Igor Kokoskov'un şu ana kadarki adaptasyon ve performansı için ne düşünüyorsunuz? Marko Guduric'in transferi koça saha içinde ne düzeyde yardımcı olacaktır? 

 
- Igor, kafasındaki taslağı sahada işlemeye başlıyor. Avrupa'nın en üst seviyedeki basketbol organizasyonlarında durumu nasıl idare edeceğini ve başarılı olmak için neler yapması gerektiğini yavaş yavaş anlamaya başladı. Buradaki ile NBA, kolej ligleri ve milli takımlar aynı dinamiklere sahip değil. Igor, adaptasyonunu tamamlıyor, maç maç öğrenmeye ve oyun anlayışını geliştirmeye devam ediyor.
 
Marko'nun transferi kadrodaki yetenek yelpazesini genişletmek açısından oldukça önemliydi. O takımın dinamiklerini ve yapısını iyi bilen bir isim, oynamaya da aç bir oyuncu. Bu açıdan Marko'nun transferi olumlu bir etki sağlayacaktır. Takıma istikrar ve bilgelik katacağını düşünüyorum. Özlenen havayı kazandırmakta yardımcı olacaktır.

SÜRPRİZE YER YOK

- EuroLeague'de üst sıralardaki rekabet sürpriz takımların da katılmasıyla birlikte farklı bir seviyeye taşındı. Son alınan sonuçların ardından ilk dört sıra tahmininiz ve şampiyonluk favorilerinizde bir değişim oldu mu?


- Bence favori takımlar hâlâ değişmedi. CSKA Moskova, Barcelona, Real Madrid, Anadolu Efes ve Milano... Bu beş takım ilk dört sıra için mücadele edecektir. 
 
'Sürpriz takım' için doğru bir değerlendirme yapabilmek için tüm eşleşmelerin sonuçlarını görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hem oyun hem sonuçlar hem de kalite açısından bir şeyler söylemek için buna ihtiyacımız var. Bayern, Valencia ve Zenit kesinlikle sezon öncesi beklentileri yerine getiriyor. Sezonun ilk yarısında aldıkları sonuçları sezonun ikinci yarısına da taşırlarsa, büyük bir sürpriz yapıp yapamayacaklarını birlikte izleyip görebiliriz.

LAKERS ÇOK FARKLI

- NBA'de sezon yavaş yavaş ısınırken, takımlar arasında yarışa en hazır gördüğünüz ekip hangisi? Sezon içinde kimler söz sahibi olabilir?

- İlk 2-3 günün maçlarını göz önüne alarak bir değerlendirmede bulunabilirim. Bazı beklenmedik performanslar da var gibi. Ben hâlâ Lakers'ın etkileyici ve geçen sezona göre çok daha güçlü ve kadro derinliği olan bir takım olduğunu düşünüyorum. İlk 2-3 gün maçlarına göre Lakers ve Brooklyn öne çıkan ekipler oldu. Ama çok etkili ve sürpriz yapma potansiyeline sahip takımlar da oldukça fazla. Henüz sezonun başı ve son bölümle ilgili konuşmak için fazla erken bir dönem. Bir şey söylemek adına çok uzun bir sezon var; ama kağıt üstündeki isimlere  bakarak bir şey söylemek gerekirse; Brooklyn ve Milwaukee Doğu Konferansı'nda öne çıkan takımlar.
 
Batı Konferansı'nda da belki de Los Angeles çekişmesi görebiliriz. Tabii ki sürprizler olabilir; ama kağıt üzerinde Lakers bir adım önde gibi duruyor. Fakat dediğim gibi Orlando'daki bubble'de hayal kırıklığına uğratan takımlar da oldu. Clippers'ın konferans finalinde Lakers'a karşı oynayacağından da emin değilim. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum