Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Efes play-off'ta pik yaptı

02 Mayıs 2022 - 11:24

"EuroLeague Play-off'larında en az şaşırtan sonuç geçen sezonun şampiyonu Anadolu Efes’in Milano’yu rahat geçmesiydi. Efes, performans ve grafik olarak sezonun en pik seviyesine ulaştı." 

- Gelecek sezonki EuroLeague’de nasıl bir yapı öngürüyorsunuz? Rus takımları olmazsa nasıl bir olur?

- Bunu tahmin etmek için çok erken. EuroLeague yönetimi ve paydaşlar önümüzdeki günlerde ortaya nasıl bir resim çıkacağına dair kararları tartışmak için bir araya gelecek. Kimsenin karşılaşmasını istemediği problemleri çözmek istiyorlar. Süreç içerisinde EuroLeague Yönetimi'nin aldığı kararları bekleyip görmek gerekiyor. 

Tüm paydaşlar ’ortak karar' ve 'ortak akıl' ile hareket etmek istiyor. Sonuç olarak alınan bu kararlar organizasyonun geleceğini belirleyecek.

EN AZ ŞAŞIRTAN ANADOLU EFES'Tİ

- EuroLeague’de bu sezon mutlu sona en yakın olan takım için görüşünüz nelerdir? Bir adım önde gördüğünüz takım ya da takımlar hangileri?


- Final Four her zaman sezonun en özel bölümü olmuştur. Final Four bölümüne gelirken bu yıl hangi takımının mutlu sona ulaşabileceğini öngörebilmek daha zor. Şu an için belirsiz, kimse Monaco, Bayern gibi takımların bu derecede başarılı olabileceğini beklemiyordu. 
En az şaşırtan durum ise geçen sezonun şampiyonu Anadolu Efes’in Milano’yu zorlanmadan geçmesiydi. Efes, performans ve grafik olarak sezonun en pik seviyesinde.

Şimdilik EuroLeague’de genel tablo çok belirsiz. Esasında organizasyonun belirsizliği işin güzel tarafını oluşturuyor. Ne olacağını, kimin şampiyon olacağını tahmin edemiyorsunuz.

DENEYİM VE TECRÜBE...

- Kadınlar EuroLeague’de Fenerbahçe Safiport şampiyonluk hasretini Rus takımlarının olmadığı İstanbul’da da dindiremedi. Fenerbahçe’nin finaldeki mağlubiyeti için neler söylersiniz?


- Bana göre bir kez daha gösteriyor ki… Tamamen kontrolümüzde olmayan birçok faktör var. Bence kadın takımı güzel bir sezon geçirdi. Onlar gerçekten kendi avantajlarını kullandılar. Ayrıca; iddialı Rus takımları ile bildiğimiz sebeplerden dolayı karşılaşmadı. 
 
Diğer açıdan kadın takımımız kendilerine yarayan yeni başlangıçlar yarattılar. Seneler boyunca hayal olan şeyleri gerçekleştirdiler. Umudumuz bunun sürekli devam etmesi. Büyük baskı ile oynamak her zaman yararınıza olur. Büyük maçlara çıkıyorlar ve mental faktör çok büyük rol oynuyor. Final oynayarak bu maçlara çıktıkları için deneyim ve tecrübe kazanıyorlar.
 
LİG ZOR, EV SAHİPLİĞİ ÖNEMLİ
 
- Fenerbahçe Beko, ING Basketbol Süper Ligi’nde zirvede yer alıyor, Efes’e karşı alınacak muhtemel bir saha avantajı sonrası şampiyonluk için neler söylersiniz?

 
- Şampiyonluk tahmini için biraz erken… Bu sezon ING Basketbol Süper Ligi’nin kalitesi çok farklı, seviyeler seneler geçtikçe daha da artıyor. Özellikle bu yıl lig çok daha zor. Bu sezon; Euroleague, Eurocup vb. organizasyonlarda alınan sonuçlara baktığımızda Türk Ligi’nin Avrupa’daki kalitesine tanıklık ediyoruz. Avrupa’daki bu liglere de baktığımızda rekabetçi bir lig olduğunu görüyoruz. Play-off’lar en iyi sezonu geçiren takımların buluştuğu bir üst seviye ve burada saha avantajını kullanmak sizi daha yukarılara çıkaracaktır. Fakat yine de rekabetçi bir lig ve bu Türkiye için çok iyi...
 
MILWAUKEE FAVORİ, SUNS BELİRLEYİCİ
 
- NBA’in sezon başı şampiyonluk favorilerinden gösterilen Lakers, bu sezon büyük hayal kırıklığı yarattı, sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Doğu ile Batı’da en büyük şampiyonluk favorilerinizi de merak ediyoruz...

 
- Los Angeles Lakers gerçekten hayal kırıklığı yarattı. Sahip olduğu süperstar oyuncular ile daha iyi bir yerde olması bekleniyordu. Hâlâ en iyi oyunculara sahip, LeBron James gibi… Sakatlık vb. problemler de yaşandı; ama aynı zamanda takımın kimyası çok iyi değildi. Kimse inkâr edemez, alınan negatif sonuçlar da dahil olmak üzere, bu başarısızlıkta birçok faktör etkili olmuştur. Bence takımın kimyasını ve diğer şeyleri tekrar düşünmek için bu net bir işaret. Biliyorsunuz Lakers ligin üst sıralarında yer almayı çok istiyor.
 
NBA maçlarını izlerken play- offl’larda üç takım ön plana çıkıyor: Miami, Milwaukee, Boston bu üç takım Doğu Konferansı eşleşmelerinde öne çıkıyor. Benim favorim ise Milwaukee Bucks… Neden olduğunu bilmiyorum; ama Milwaukee takımını seviyorum. Geçen sene şampiyon oldular ve bu sezonda şampiyon olabilirler. Batı’ya baktığımızda işler daha belirsiz. Sakatlıklar şu ana kadar beklenmedik sonuçlar doğurdu. Bence şampiyonluğa giden yolda Phoenix Suns belirleyici olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum