Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Hâlâ bir şansımız var

06 Mart 2020 - 10:20

“Evimizde zorlu maçlara çıkacağız ve burada taraftarlarımızla oluşturacağımız atmosferle başarılı olmaya çalışacağız. Kolay değil ama bir şansımız var...

- Türkiye Kupası’nı kazandığınız için tebrik ederiz. Bu kupanın takıma ekstra bir motivasyonu oldu mu?

- Nasıl söylenir; zorlu bir haftanın ardından beklenmedik bir şampiyonluk oldu. Çok zorlu iki maç oynadık. Bence, bu yılın formatında, kimin ne yapacağı belli değildi. ve elimizdeki fırsatları en iyi şekilde değerlendirdik. Darüşşafaka’yı da tebrik ederim; Türk Telekom’u da. Yarı finalde ve final maçında çok çok zor maçlar oldu. Oyuncularımızın ve teknik ekibimizin çok iyi bir efor gösterdiğini düşünüyorum.

Ekstra bir motivasyon oluşturduğunu söyleyemem. Çünkü oyuncular sezonun başından bu yana başarılı olmaya odaklılar. Bir kupa kazanmanın kesinlikle bireysel anlamda ve kulüp açısından pozitif yanı var. Ama basitçe söylemek gerekirse, bizim için asıl sezon şimdi başlıyor. Önümüzde yapacağımız hedeflere kilitlendik.

BİR ŞEYLERİ ÖNGÖRMEK MÜMKÜN DEĞİLDİ

Türkiye Kupası’nın yeni formatını beğendiniz mi?


- Bence bu formatta bir şeyleri öngörmek mümkün değildi. Sonucunun önceden belli olabileceğini söyleyemeyeceğiniz bir turnuva oldu. Halen kupada 4 günde, farklı yerlerde mücadele edilmesini beğeniyorum.

Ama Avrupa’ya bakacak olursanız, bu organizasyonlar çok daha farklı şekilde düzenleniyor. Bu formatla 8 takımın da kupayı kazanma şansının olduğu bir formattı ve bu yıl alınan sonuçlar da, seri başı olmayan takımların da başarılı olabileceğini gösterdi. Bence zaman olarak biraz sıkıştırılmış bir turnuva vardı.

4-5 gün içinde 3 maç oynadık. Bu kupanın daha değerli olması için, çeşitli etkinliklerle daha keyifli duruma getirilmesi lazım. Bu şekilde kupa organizasyonu daha keyifli geçer.

LEO FARKINA VARDI

- Leo Westermann’ın son maçlarda takımın en etkili oyuncularından biri olmasındaki ana sebep sizce nedir?


- Bence bir oyuncunun değişimi, takıma çok katkı vermesiyle olur. Bunda da özgüvenin yerinde olması gerekir. O da sahaya çıktığında koçun kendisinden ne istediğini anladı ve takım arkadaşlarının da kendisinden beklentilerinin farkına vardı. Bence Leo, oyunu anladığı zaman çok yönlü bir oyuncu. Son zamanlarda takıma nasıl katkı vereceğini anladı. Takım kimyasındaki uyumunda yaşadığı sorunları çözdü. Bu da onu daha özgüvenli ve
takımına katkı sağlar hâle getirdi ve takımarkadaşları ile antrenörleri de aynı şekilde düşünüyordur.

KOLAY DEĞİL AMA…

- EuroLeague’de zorlu maçlara çıkacaksınız. Fenerbahçe Beko’nun play-off’a girmesi için ne yapması gerekir?


- Rakamlar her şeyi ortaya koyuyor. Önümüzde 9 maç kaldı. Tüm imkânlarımız doğrultusunda kazanmamız gereken maçlar. 7. ve 8. sıradan play-off’a girmek için kapılar açık. Burada da yaklaşık 6-7 takım bu mücadelenin içerisinde. Kaybetme lüksümüz de yok. Hepimiz anlıyoruz; zor bir fikstürümüz var. Evimizde zorlu maçlara çıkacağız ve burada taraftarlarımızla oluşturacağımız atmosferle başarılı olmaya çalışacağız. Kolay değil ama bir şansımız var.

KONUŞMAK İÇİN ERKEN

- EuroLeague'de Anadolu Efes ile play-off'ta eşleşme ihtimali için düşünceleriniz?


- Bu konu hakkında konuşmak için şu an erken. Bekleyip göreceğiz. Efes, bu sezon çok keyif veren, güçlü bir takım. Ligin zirvesinde olmayı hak ediyorlar. Her yerde maçlarını kazanıyorlar. Sahalarında oynadığı maçlarda en iyi takımlar. Lakin ilk etapta kendimizi play-off’a atmamız gerekiyor. Sonra eşleşme ihtimallerini konuşuruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum