Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Savaşçı bir karakterimiz var

05 Şubat 2022 - 12:36

"Hedeflerimiz, beklentilerimiz hâlâ sezon başındakilerle aynı. EuroLeague'de üst seviyelerde oynayıp, şampiyonluk için savaşmayı istiyorduk ve hâlâ play-off yarışının içindeyiz. Sezon başlarında son saniyelerde kaybettiğimiz maçlar için yüreğimizde bir burukluk var... Ama hâlâ yarışın içinde olmamız, savaşçı karakterimiz olduğunun bir göstergesi."
 
- Bu sezon sakatlıklar ve Covid-19 vakaları ile yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Bu zorlu süreç için neler söylersiniz?
 
- Covid-19 bizim için yeni bir şey değil, bu safhalardan geçen yıl da geçtik ve sanırım bu memnun olmadığımız duruma maalesef alıştık. Covid-19 ile baş etmek kolay değil; fakat takımca herkes bu zamana kadar üzerine düşen görevleri yerine getirdi. Sonuç olarak iyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Acil durumlarda bizim sağlık ekibimiz gerekli yerlerde gereken müdahaleyi yaptı.
 
BEKLENTİLERİMİZ HÂLÂ AYNI...
 
- Fenerbahçe Beko'nun EuroLeague'de ve Türkiye'deki geldiği nokta için düşünceleriniz nelerdir? Bu tablo sezon başında yaptığınız planlar ile örtüştü mü?

 
- Hedeflerimiz, beklentilerimiz hâlâ sezon başındakilerle aynı. Yüksek seviyelerde oynayıp şampiyonluk için savaşmayı istiyorduk ve şu an da beklentilerimizin doğrultusunda hâlâ play-off yarışının içindeyiz. Tabii ki de sezon başlarında son saniyelerde kaybettiğimiz maçlar için yüreğimizde bir burukluk var... Ama buna rağmen hâlâ play-off yarışının içinde olmamız, savaşçı karakterimiz olduğunun bir göstergesi.
 
- EuroLegue'de sezonun geride kalan kısmında en öne çıkan takım ve oyuncular ile en büyük hayal kırıklıkları için neler söylersiniz?
 
- Sıralamada Real Madrid ve Barcelona'yı en tepede görmek şaşırtıcı değil, zaten birkaç sezondur böyle. Etkileyici kadroları var. UNICS Kazan, bu sezonun sürpriz takımlarından biri oldu. Çok iyi bir sezon geçirdiler. Geçmişte İstanbul’a geldiklerinde hep kaybedeceklerini düşünüyorlardı; ama bu sezon çok farklı bir UNICS Kazan var. Takımın enerjisini ve ruhunu seviyorum. Bazı oyuncuları üst seviyede oyun oynuyor. Harika oyuncuları var. Bu sezonki oyuncularının performansı en iyisiydi diyebiliriz. Örnek verecek olursak John Brown, takımına ayrı bir dinamizm ve enerji kattı. UNICS Kazan takımı bu sezon sürpriz yapabilir. 
 
ŞEHMUS ÇOK İYİ YERLERE GELECEK
 
- Şehmus Hazer'in bu sezonki performansına parantez açarsak, onun kariyeri ve olası NBA hedefi için neler düşünüyorsunuz? 

 
- Fenerbahçe Beko ve Türk basketbolu için Şehmus Hazer potansiyeli olan çok önemli bir oyuncu. Saha içerisinde ne istediğini çok iyi anlayabilen bir yapıya sahip. Gelişime çok açık bir basketbolcu… Sezon başında Şehmus’u izlediğimizde, çok çalışması gerektiğini biliyordu ve çok çalıştı. Onun tüm potansiyelini kullanmamız gerekiyordu ve o da bunun farkına vardı. Çalışmaya ve kendini geliştirmeye devam ettiği sürece çok iyi seviyelere geleceğini düşünüyorum.
 
ÖMER TAKIMINI DA KOÇUNU DA MUTLU ETTİ
 
- Gelişimine birebir şahit olduğunuz Ömer Faruk Yurtseven'in NBA'deki performansı için neler söylersiniz? Ömer Faruk'un oradaki geleceğini nasıl görüyorsunuz?

 
- Bence Ömer NBA Yaz Ligi'nde inanılmaz bir iş yaptı. NBA'de lig başladığında da bence kimse böyle bir şey beklemiyordu. Ne zaman fırsat verilse ki bu çok sık oldu; o hep hazırdı, performansı da iyiydi... Takımı Miami Heat'te üçüncü uzun adam olsa da hep iyiydi. Bu Miami'yi de koçu Erik Spoelstra'yı da mutlu etti. 
 
Düşünün birinci adam çıkıyor, ikinci adam çıkıyor ve oyuna Ömer Faruk'un başlaması gerekiyor. Ama Ömer hep hazır durumda olduğunu gösterdi. Daha önce aynı şeyleri Şehmus için de söylemiştim. Bu onlar adına da Türk basketbolu için de iyi bir şey. 
 
Ömer Faruk takımında farklı bir role sahip. Zaten ismini de kısa sürede duyurdu... Ömer'in hem piyasa değeri arttı hem de kendini kanıtlamış oldu. NBA'de ne kadar oynayacağı ya da maçlarda hangi süreleri alacağı belli değil; ama süre aldığı dakikalarda iyi oynamak onun için kolay olacak. Zaten oyuna girdiğinde duble duble yapması çok kolay oluyor. Bu genç bir oyuncu için iyi bir şey. Tekrar söylüyorum Ömer Faruk çok çok inanılmaz bir iş başardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum