Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Değişen dengeler

10 Kasım 2020 - 15:54

"Kesinlikle çok enteresan ve tahmin edilmesi güç bir EuroLeague sezonu olacak. Covid-19 süreci bir şekilde takımları ve şartları birbirine yakınlaştırdı. Çok daha dengeli ve tahmin edilmesi çok daha güç bir sezon bizi bekliyor..."   
 
- Fenerbahçe Beko, sezona güzel sayılabilecek bir başlangıç yaptı. Sezonun şimdiye kadarki bölümü hakkında neler söylemek istersiniz?

- Çok yeni bir grubumuz var. Zamanın ilerlemesini ve takım kimyamızın gelişimini gözlemlememiz gerekiyor. Yeni bir grubu bir araya getirdiğinizde her zaman inişler ve çıkışlar olur. Çünkü bu bir takım kimyası gelişim sürecidir. Aynı zamanda diğer faktörleri de unutmamak gerekiyor. Sekiz günde dört maça çıkıp, sakatlıklarla nedeniyle tam olarak hazır olamadan oynamanız gerekiyor olabilir. Bu da rotasyonunuzun derinliğini etkileyebilir. Ancak bunlar mazeret olamaz, çünkü tüm takımlar benzer şeyleri yaşıyor. Sadece sezon başında yaşanabileceklere bir açıklama olabilmesi için belirtmek istedim. Önemli olan sonuçlardan bağımsız olarak aynı istikrar ve düzenle çalışmaya devam etmek olmalı. Planımıza ve çalışma düzenimize inanarak yolumuza devam etmeliyiz.

ASLA YETİNEMEYİZ

- Kokoskov'un gelişiyle pozitif anlamda takımda nasıl bir değişim yaşandı? 

- Şu an için teknik ekibimiz de oyuncu grubumuz da çok çalışıyor. Ama daha önce de söylediğim gibi, inişler ve çıkışlar mutlaka yaşanacak. Fakat bu normal, çünkü oyuncuların koçları, koçların da oyuncuları daha iyi tanımaya ihtiyacı var. Sezonun en önemli noktalarından birinin, bu iniş ve çıkışları yönetebilmek olacağını düşünüyorum. Ben tüm ekibin şu ana kadarki çalışma azminden ve ortaya koyduğu performanstan dolayı mutluyum. Ama her zaman daha iyisini yapmak için çaba göstermeliyiz. Asla yaptıklarımızla yetinemeyiz. Çünkü eskisi kadar geniş ve yetenek olarak zengin bir kadromuz olmadığının farkındayız. Bu nedenle daha fazla efor göstermeli ve her gün daha fazla gelişmeliyiz. Bu sezon daha farklı bir takımız ve bunu aklımızdan asla çıkarmayarak her daim elimizden gelenin daha fazlasını yapmayı amaçlamalıyız.

TAHMİNİ GÜÇ BİR SEZON
 
- Pandeminin etkisi nedeniyle EuroLeague’de birçok takım beklentinin altında başladı, bu durum şampiyonluk yarışını ne derecede etkileyecektir?

- Kesinlikle çok enteresan ve tahmin edilmesi güç bir EuroLeague sezonu olacak. Covid-19 süreci bir şekilde takımları ve şartları birbirine yakınlaştırdı. Çünkü birçok takım bu hastalık nedeniyle bazı oyuncularından faydalanamıyor ya da onların dönüş süreçlerini yaşıyor. Aynı zamanda boş salonlarda oynamak da mental olarak bir uyum süreci gerektiriyor. Bunun dışında değişen seyahat şartları da takımları zorluyor. Özetle; bu sezonun gidişatını etkileyebilen çok sayıda faktör var. Takımların tüm bunlardan nasıl etkilendiğini göreceğiz. Çok daha dengeli ve tahmin edilmesi çok daha güç bir sezon bizi bekliyor.

ESNEKLİKLER İYİ AYARLANMALI

- Son günlerin popüler konularından biri de EuroLeague ve koronavirüs vakaları... Organizasyonda olası bir format değişikliği için neler düşünüyorsunuz? 

- Bence EuroLeague ve bizler için en büyük hedef, bu sezon en iyisini yaparak sezonu tamamlamak olacak. Bir süre önce yapılan son EuroLeague toplantısında acil durumlar için bazı değişiklikler ve uyarlamalar yapıldı. Şimdi bu kurallara sadık kalarak sezonu tamamlamaya çalışmalıyız. Ama halen öngörülemez bir ortamda olduğumuzun farkında olmalıyız. Bence EuroLeague’in gücü, birlikte hareket eden kulüplerden geliyor. Biz de kulüpler olarak esneklik göstermek zorunda olduğumuzun ama önceliğimizin de, elbette sağlıklı kalmak için gerekli tüm şartları yerine getirerek, sezonu tamamlamak olduğunun bilincine varmalıyız.

LEBRON ÖZEL BİR OYUNCU

- Los Angeles Lakers uzun bir aradan sonra NBA şampiyonluğuna ulaştı. Lakers'ın bu başarısı için neler söylemek istersiniz?

- Los Angeles Lakers sezonun en iyi, en derin rotasyona sahip ve en yetenekli takımıydı. Özellikle pandemi dönemindeki yeni düzende gösterdikleri performansla şampiyonluğu hak ettiler. Lebron da bir kez daha çok özel bir oyuncu olduğunu gösterdi. O, bu oyunun tarihindeki en özel isimlerden biri. 35-36 yaşında bu oyunu, daha önce kimsenin yapmadığı kadar domine ediyor. O ve onun önderliğindeki Lakers’ın şampiyonluğu hak ettiğini söylemeliyim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum