Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Fenerbahçe olmanın baskısını hissediyoruz

02 Ekim 2021 - 12:45

"Kendinizi üst düzeyde bir organizasyon olarak kanıtladığınız zaman, insanlar sizden belirli bir düzeyde performans sergilemenizi bekler. Biz Fenerbahçe olmanın, 6 kez üst üste play-off'ta yer almanın baskısını hissediyoruz. Ama baskıyı hissetmek kötü bir şey değil. Bu oyunu kazanmak için, en uzak hedefe ulaşmak için savaşıyoruz." 
 
- Fenerbahçe Beko'nun sezon öncesi hazırlık maçları performansıyla başlasak... Takımın bu karşılaşmalardaki form durumu için neler söylersiniz?
 
- Gerçek şu ki takımı tam olarak toparlayamadık... Yazı, Olimpiyatlar'da geçiren ya da sakatlık yaşayan oyuncularımız vardı ve bu takım kimyası dahil birçok şeyi etkiledi. Yine de hazırlık maçlarına iyi başladığımızı düşünüyorum. İstanbul'daki turnuvamızda iyi oynadık. Sonrasında Bursa'daki turnuva fiziksel durumumuzu ortaya koydu. Hazır değildik, bizim için iyi bir turnuva değildi. 
 
Fakat bu bizim daha sıkı çalışmamız gerektiğini gösterdi. Şimdi nereye odaklanmamız gerektiğini biliyoruz. Herkes yüzde 100'ünü veriyor, tek gereken hazır olmak ve sıkı çalışmak. Ligin ilk haftaları çalışmak için iyi bir fırsat oluşturdu.
 
OBRADOVIC'İN GELİŞİ ÇOK ÖZEL BİR ANDI
 
- Zeljko Obradovic Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'na Partizan maçıyla geri döndü. Taraftarın Obradovic'e ilgisini nasıl yorumlarsınız ve siz neler hissettiniz?

 
- Fenerbahçe için özel bir andı. Onun yanında olmak, zaman geçirmek çok özeldi... Obradovic ile beraber geçirdiğimiz zamandan çok keyif aldım. Eski günleri yad etme fırsatımız oldu. Ayrıca bugünkü takımın tablosunu da ele aldık. Sadece ikimizin ve kızımın olduğu bir akşam yemeği yemek güzeldi. O gerçek bir arkadaş. Fenerbahçe tarihi için özel biri olduğu gibi karakteri de özel bir insan.
 
DJORDJEVIC GENÇ YETENEKLERE ÖNEM VERİYOR
 
- Bu sezonda Sasa Djordjevic ile yeni bir dönem, yeni bir başlangıç. Koç Djordjevic, yerel oyunculara özel önem verdiğini söylüyor. Djordjevic seçiminizde bu konunun etkisi oldu mu?

 
- O, milli yeteneklere önem veren türde bir koç. Kariyerine baktığınız zaman bunu görürsünüz. Risk almaktan korkmuyor, genç yeteneklere şans veriyor. Bir koçun bu şekilde düşünmesi önemli bir şey, zaten tam olarak böyle birine ihtiyacımız vardı.
 
HERKES AYNI HEDEF İÇİN SAVAŞIYOR
 
- Yenilenen Fenerbahçe Beko, EuroLeague'de play-off'lar için favoriler arasında... Onca değişikliğe rağmen, bu algının oluşması Fenerbahçe için ne anlama geliyor?

 
- Kendinizi üst düzeyde bir organizasyon olarak kanıtladığınız zaman, insanlar sizden belirli bir düzeyde performans sergilemenizi bekler. Sezondaki son hedefe, yani ulaşabileceğiniz en uzak hedefe ulaşmanızı beklerler. EuroLeague'de potansiyel rakipler hakkında fikir sahibi olmak için hâlâ çok erken; fakat bu çok açık ki herkes aynı hedef için savaşıyor. 
 
Biz Fenerbahçe olmanın baskısını hissediyoruz. 6 kez üst üste play-off'ta yer almanın baskısını hissediyoruz. Ama baskıyı hissetmek kötü bir şey değil. Bu oyunu kazanmak için, en uzak hedefe ulaşmak için savaşıyoruz. Her maçı kazanmak için oynuyoruz, tavrımız budur. Tavrımız her zaman bu olmalı; çünkü insanlar bizi üst düzey bir kulüp olarak değerlendiriyor. 
 
Geçenlerde Barcelona'daydım ve bir dergi okuyordum, bizi EuroLeague'de potansiyel en iyi 5 takımdan biri olarak değerlendirmişler. Fakat tekrar söylüyorum, zirve gruptan, üst düzey rekabetten bahsediyoruz. Gerçeğe baktığımız zaman aynı hedef için savaşan 18 takım var. 
 
Sezon öncesinde takımların nasıl olduğuna bakıyorsun; fakat nasıl bir sezon geçireceğini bilmiyorsun. Çünkü inanılmaz bir denge söz konusu, kolay maç yok. Bu, bizi güzel bir EuroLeague sezonu bekliyor demektir. Üstümüzdeki baskıyı kesinlikle yönetebiliriz.
 
NBA TAKIMLARININ AVRUPA'YA GELMESİ ARTIK MÜMKÜN DEĞİL
 
- EuroLeague ekipleri eskiden NBA takımlarıyla maç yapardı, Fenerbahçe bunu 2 defa yaptı fakat 4-5 yıldır bu tür maçlar sık sık göremiyoruz, bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

 
- Konu basit, NBA ve EuroLeague takımları artık bu tür maçlar için anlaşamıyor. Çünkü NBA sezon öncesi planlarını değiştirdi, artık onlar için preseason (sezon öncesi) daha kısa. Bu tür maçlar yapmak için yeterli zaman bulamıyorlar. Aynı zamanda Covid-19 etkisi de devreye girdi. Gerçek şu ki biz bu tür maçlara ev sahipliği yaptığımız zaman, NBA'de sezon öncesi maç sayısı 8'di, şimdi rakam 4 ya da 5 e düştü, yani NBA takımlarının seyahat etmek ve Avrupa'da böyle maçlar yapmak için vakitleri yok, bu imkansız. Bu yüzden böyle maçlar ayarlamak artık günümüzde mümkün değil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum