Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Daha fazlasını istiyoruz

03 Haziran 2021 - 14:56

"Sezon başında amacımız EuroLeague'de play-off oynamak ve Türkiye'de ise finallere ulaşmaktı. Bu hedeflere ulaştık ve şimdi muhteşem bir ekip olan Anadolu Efes'e karşı daha fazlasını yapma şansına da sahibiz. Basketbol harika bir oyun. Çünkü beklenmedik sonuçları alabilirsiniz. Biz de sonuna kadar mücadele edip savaşacağız."
 
- Zorlu Pınar Karşıyaka yarı final serisine dair yorumlarınızı alabilir miyiz?

 
- İyi bir sezon geçirmiş ve Şampiyonlar Ligi'nde final görmüş bir takıma karşı sert geçen bir seriydi. İstanbul'da Karşıyaka'nın bir maç kazanabilmesindeki temel faktör; üzerimizde yüksek bir baskı kurmayı başarmış olmalarıydı. Büyük bir saygıyı hak ettiklerini söylemem gerekiyor. Hak ettikleri tarzda başarılı bir sezon geçirdiler.
  
- Anadolu Efes'e karşı oynanacak final serisiyle ilgili görüşleriniz nelerdir?
 
- Efes inanılmaz bir sezon geçirdi. Bizim için önemli olan hedeflediğimiz noktalara ulaşmaktı. Bu sezonun başında belirlediğimiz hedefler yaşadığımız oyuncu, teknik kadro, bütçe ve benzeri değişiklikler sonrası; EuroLeague'de play-off oynamak ve Türkiye'de ise finallere ulaşmaktı. Bu hedeflere ulaştık ve şimdi muhteşem bir ekip olan Anadolu Efes'e karşı daha fazlasını yapma şansına da sahibiz. Basketbol harika bir oyundur. Çünkü beklenmedik sonuçları alabilirsiniz. Biz de sonuna kadar mücadele edip savaşacağız.
 
BAZI ŞEYLERİ KONTROL EDEMEZSİNİZ...
 
- Fenerbahçe'nin EuroLeague normal sezon ve play-off performansına dair neler söylersiniz?

 
- Bence gayet başarılı bir EuroLeague sezonu yaşadık. Biraz da beklenmedik diyebilirim. Başlangıçta kesinlikle sorunlar yaşadık. Sadece değişikliklerden ötürü değil, yaşanan sakatlıklar ve takım kimyası değişikliklerinden ötürü de öyle oldu. Tüm sakatlıklar ve iyileşmelere göre doğru hareket etmeye çalıştık. İyi bir geri dönüş yaparak muhteşem bir iş çıkardık. 17 maçtan 15'ini kazandık.
 
Ancak bazı şeyleri kontrol edemezsiniz. Vesely'nin sakatlanması ve üzerine gelen Covid-19 vakalarıyla play-off'ta ev sahibi avantajını yitirdik. Covid-19'un olduğu bir sezonda ev sahibi avantajı ekstra önemliydi. Ancak Vesely'yi, koçu ve pek çok şeyi kaybettiğimiz zamanlar oldu. Bazı noktalarda biraz daha şanslı olsaydık bugün farklı bir noktada olabilirdik.
 
FENERBAHÇELİ KIZLAR MUHTEŞEM İŞ ÇIKARDI
 
- Türkiye Ligi'nde yenilgisiz şampiyonluğa ulaşan kadın basketbol takımımızla ilgili görüşlerinizi paylaşır mısınız?

 
- Muhteşem bir iş çıkardılar. Bana göre sürpriz Türkiye Ligi'ni yenilgisiz bitirmeleri değildi. EuroLeague'de çok daha yüksek yerlerde olabilme potansiyeline sahiplerdi. Ancak her kulvarda pozitif bir sezon geçirdiklerini söyleyebilirim. Bu başardıkları da ileriye dönük çok büyük bir adımdır. Tekrar etmeliyim, gerçekten muhteşem işler başardılar.
 
BATIDA UTAH İLE LAKERS, DOĞUDA NETS İLE BUCKS

- NBA play-off'ları başladı. Özellikle Batı Konferansı'nda ciddi bir rekabet gözüküyor. Batı ve Doğu konferanslarında favorileriniz kimler?

 
- Sakatlıklar ve başka sebeplerden ötürü beklenmedik noktalar olabilir yine. Utah ve Los Angeles Lakers'ı Batı'da finalde görüyorum. Ve Brooklyn ve Milwaukee'yi de Doğu'da finalde görüyorum. Bu 4 takımdan birinin NBA şampiyonu olabileceğini tahmin ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum