Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Öngörülebilir değil

06 Nisan 2021 - 16:42

"Çok etkileyici bir EuroLeague sezonu geçiriyoruz. Birçok takımın play-off yarışı içinde olmasının da bunda etkisi var. EuroLeague’in bu formatında başarıya ulaşmak kolay değil. Sezonun en başında hedefimiz play-off’a kalmaktı. Şu an da bu yarışın içindeyiz..."
 
EuroLeague’in son düzlüğünde işler hiç net değil. Fenerbahçe Beko da bu mücadelenin içinde… Sarı lacivertlilerin genel menajeri Maurizio Gherardini, Avrupa’nın bir numaralı liginde takımının son durumunu değerlendirirken, sezonun geri kalan kısmı için de tahminlerde bulundu. Ayrıca Gherardini, NBA ile ilgili de açıklamalar yaptı.
 
- Anadolu Efes ve Valencia yenilgilerine rağmen Fenerbahçe Beko’nun EuroLeague’de play-off şansı bir hayli yüksek. EuroLeague’de sezon geri kalanı için ne düşünüyorsunuz?
 
- Çok etkileyici bir EuroLeague sezonu geçiriyoruz. Ne olacağını öngöremediğimiz bir sezon oluyor. Birçok takımın play-off yarışı içinde olmasının da bunda etkisi var. EuroLeague’in bu formatında başarıya ulaşmak kolay değil. Sezonun en başında hedefimiz play-off’a kalmaktı. Bu yarışın içindeyiz şu an. Sezona istediğimiz gibi başlayamadık biliyorsunuz ama yarışta kaldık. 
 
SAKATLIK DA OYUNUN BİR PARÇASI
 
- Guduric’in son zamanlardaki sakatlığı, takımı olumsuz yönde etkiledi ve bu sakatlıklar hakkında neler düşünüyorsunuz?

 
- Sakatlıklar özellikle bizim sezonun başlarında en büyük sorunlarımızdan bir tanesiydi. Sadece tek bir tip sakatlıkla mücadele etmiyoruz. Doğru verileri toplamaya çalışıyoruz ama maalesef şans da bu konuda var. Sonuçta bu da oyunun bir parçası.
 
DE COLO İSTANBUL’U VE FENERBAHÇE’Yİ SEVİYOR
 
- De Colo’nun performansının, takıma pozitif bir katkısı var. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

 
- Nando bir EuroLeague yıldızı. NBA’den geri döndüğünden beri bir yıldız gibi oynuyor. Bugün keşfedilmiş bir şey değil. Sezon başında fiziksel birkaç sorunu vardı; ama ilerleyen zamanlarda düzeldi. Takımımızın çok önemli bir parçası. Ayrıca, rakiplerine karşı da saygı duyuyor. Özel hayatında da sessiz, sakin bir isim. İstanbul’u ve Fenerbahçe’nin bir parçası olmayı çok seviyor.
 
FINAL FOUR İÇİN ÜÇ TAKIM ÖNE ÇIKIYOR
 
- EuroLeague’in üst sıraları oldukça çekişmeli geçiyor. Hangi takımlar play-off yapar ve hangi takımlar Final Four’a kalır?

 
- Bence 3 takım; Barcelona ki, bence şu an Efes ile birlikte ligin en güçlü takımı bir de CSKA'yı ekleyebiliriz. Arkalarından
gelen diğer 7 takım da üst sıraları zorluyor. Öngörülemeyen bir süreç var. Bugün baktığımızda, Valencia ve Baskonia’nın da play-off ihtimali var. Bu sezon için çok ama çok etkileyici.
 
BROOKLYN ALL-STAR TAKIMI OLDU
 
- NBA’de arka arkaya triple-double rekorları kırılıyor ve sıralama yarışı kızışıyor. Sezonun şimdiye kadarki bölümünü değerlendirebilir misiniz?

 
- Bence All-Star arasından sonrasında ligde ikinci yarıda neler olacağı çok önemli. Kadroları değişen takımlar var; takasın son gününde birçok isim yer değiştirdi. Doğu Yakası’na bakacak olursak, orada 4 takımın üst sıralarda ciddi bir mücadelesi var. Joel Embiid’in sakatlıktan dönüşüyle Philadelphia iyi bir takım.
 
Brooklyn, Milwaukee ve Miami de diğer iyi takımlar. Brooklyn daha iyi ve LaMarcus Aldrige ile Blake Griffin transferleri sonrasında, deneyimli bir All-Star takımına dönüştü. Batı’da sakatlıklardan muzdarip bir Lakers var. Orada da 8 takım ciddi bir mücadele içinde…

YORUMLAR

  • 0 Yorum