Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Play-off şansımıza tutunuyoruz

03 Aralık 2021 - 11:36

"Yapılanma sürecimiz devam ettiği için aldığımız bazı başarısız sonuçlar anlaşılabilir; ama tabii ki play-off şansımızı canlı tutmak için sıralamada daha fazla yer kaybedemeyiz. Basketbol sezonu hız treni gibi; ama aklımızda bir hedef var ve günün sonunda hedefe ulaşmaya çalışıyoruz."
  
- Bobby Dixon tecrübelerini koç ve akıl hocası olarak kullanıyor. Yeni rolü hakkında ne söylemek istersiniz?
 
-Bobby'yi bilirsiniz, temel olarak Fenerbahçe mirasını inşa ediyor. O başarımızın önemli bir parçası ve organizasyondaki sahip olduğu rolün potansiyelini anladığını düşünüyorum. Bobby'nin sahadaki oyunculara, özellikle Basketbol Gençler Ligi'ndeki genç oyunculara verdiği mesaj şu... Bobby Dixon'ın görevi sadece takımdaki ikinci adam olarak; sadece mentor ya da gelişim koçluğu yapmak değil... Aynı zamanda gençlik programımızın temel aldığı oyuncularımıza bazı değerleri aşılama ve onları değerli oyuncularla, bireyler yapma çabamızla derinden ilgilenmesidir. Bobby'nin birçok gence çok büyük katkısı olacak.
 
KİMYA OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ
 
- Son zamanlarda kaybedilen maçlardan sonra, Fenerbahçe'nin güncel formunu nasıl değerlendirirsiniz? Alınan sonuçlar yeni takım olmasıyla mı alakalı, yoksa başka faktörler var mı?

 
- Son zamanlarda kaybettiğimiz maçlara baktığımızda, bunun nedeninin farklı etkenlerin birleşimi olduğunu görüyoruz. Kesinlikle tek bir sebebi yok. Yeni bir araya gelmiş oyuncularla kimya oluşturmaya çalışıyoruz. Pişmanlık diyebileceğimiz son dakikada kaybettiğimiz 4 maç var. Moskova'da oynadığımız harika karşılaşmadan sonra, tekrar yükselişe geçebileceğimizi düşündük. Ama tekrar iki, üç tane hiç beklemediğimiz mağlubiyet yaşadık. 
 
Şuna da dikkat etmeliyiz... Sakatlıkları dikkate almalıyız, sakatlıklar sahadaki görüntümüze etki etmeye devam ediyor. Yapılanma sürecimiz devam ettiği için bazı sonuçlar anlaşılabilir; ama tabii ki play-off şansımızı canlı tutmak için sıralamada daha fazla yer kaybedemeyiz. Basketbol sezonu hız treni gibi; ama aklımızda bir hedef var ve günün sonunda hedefe ulaşmaya çalışıyoruz.
 
ŞEHMUZ HAZER ÇABUK OLGUNLAŞIYOR
 
- Genç oyunculardan Şehmus hakkında ne söylemek istersiniz? Şu ana kadar göstermiş olduğu performans göz önüne alındığında, organizasyonun gelecekteki parçalarından olması düşünülüyor. Sizce bu saha içinde ve saha dışında ne gibi katkılar sağlayabilir?

 
- Bence Şehmus kalitesini gösteriyor. Sadece atletizm olarak da değil... Çünkü bu atletizmi zaten ortada ama çok çabuk olgunlaşıyor. Topa çok iyi baskı yapabildiğini doğal yoldan göstermeye hazır, bu da çok kaliteli bir savunma oyuncusu olabilecek potansiyeli olduğunu gösteriyor. Oyunu anlıyor, şutunu da geliştiriyor. Aynı zamanda genel oyunu da her geçen gün bir üst seviyeye çıkıyor. 
 
Şehmus aramıza geç katıldı ve tamamen farklı bir senaryoya dahil oldu. Soyunma odasındaki ortama çok güzel uyum sağladı. Şehmus'un gösterdiği savaşçı yapısından oldukça memnunuz. Oynadığı maçlarda; savunması ve enerjisiyle momentumun bizim lehimize değişmesini katkı sağladı. Kesinlikle izleyebileceğiniz en enerjik oyuncumuz ve bu onun için bir iltifat. Konsantrasyonunu koruduğu ve bunun bir öğrenme süreci olduğunu anladığı sürece gereken her şeye sahip olduğunu düşünüyorum. Oyunumuzun çok önemli bir parçasını geliştirebilir. Ayrıca genç bir oyuncuda olması gereken alçak gönüllü ve yırtıcı tavrını bize  sergiliyor.
 
SASHA GENÇ YETENEKLERİN GELİŞİMİNE İNANIYOR
 
- Genç oyunculardan bahsetmişken koç Sasha genç oyunculara süre veriyor ve gelişimlerini önemsiyor diyebiliriz. Koç Djordjevic'in basketbol mantalitesi hakkında ne söylersiniz?

 
- Sasha, bana genç yeteneklerin gelişimine inandığını gösterdi. Yakın geçmişi temel alarak bu tarz örnekler ortada. İtalya Milli Takımı kadrosunda olup, büyük sürpriz yapan oyuncaların, Bologna'dan çıkması da tesadüf değil. Djordjevic gelmeden önce, Bologna'nın menajeri tanınmıyordu. Koç genç oyunculara şans vermekten çekinmiyor. Onların yeteneği üzerine bir düzen inşa etmek istemesi güzel. Onun gibi bir basketbol kültürüne sahip olmanın, günün sonunda organizasyonun beklentilerini karşılayacağını eminim. Onun, genç oyunculara yatırım yapmak için önemli bir parça olduğunu düşünüyorum.
 
ŞU AN GERÇEKÇİ OLMALIYIZ
 
- Sezonun Fenerbahçe Beko için ilerleyişi hakkında ne söylersiniz? Sizce sezon kurtarılıp, Fenerbahçe bir kez daha Berlin'e gidebilir mi? 

 
- Bence  Fenerbahçe şu an son derece gerçekçi olmalı. ING Basketbol Süper Ligi'ndeki ilerleyişimizden memnunuz. Çünkü Süper Lig her zamankinden daha rekabetçi. Öte yandan EuroLeague'deki derecemizden memnun değiliz; ama arzuluyuz ve sezonun geri kalanı için savaşacak potansiyelimiz olduğunu biliyoruz. Bu da bizim için play-off potasında olmak... 
 
O yüzden önce play-off'a  kalalım. Çünkü bu EuroLeague sezonundaki dengeler, önceki senelere göre daha öngörülemez durumda. Eğer play-off hedefimize ulaşırsak devamında neler olabileceğini göreceğiz. Şu an gerçekçi olalım. Potansiyelimizi ve hedeflerimizi anlayalım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum