Petar Naumoski

Petar Naumoski


Salgından sonra

05 Mayıs 2020 - 15:32

"Spor organizasyonları yeniden başlayınca tek bir yerde ve seyircisiz oynanması durumu da söz konusu; bu daha önce de denendi. Burada sorulması gereken bir soru daha var; antrenörler ve oyuncular, bu süreçte ne kadar tutkulu ve konsantre olacak?"

- FIBA, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin önümüzdeki sonbaharda oynanmasıyla ilgili bir karar almıştı. Sizce, FIBA’nın aldığı karar, bu süreçte doğru mudur?

- Sporun tüm branşlarındaki ligler ve organizasyonlar, turnuvalarını tamamlamak istiyor. FIBA da buna yönelik bir çaba gösteriyor. Bence bu noktada turnuvaların nasıl gerçekleştirileceğine ve hangi tarihlerde düzenleneceğine karar vermek zor. Bu yüzden belli bir sıklıktaki aralıklar içinde ve sağlık güvenliğinin sağlandığı yerlerde play-off'lar ve şampiyonalar düzenlenebilir.

NASIL KONSANTRE OLACAKLAR!

- EuroLeague ve EuroCup’ın devam etmesi kararı durumunda, maçların temmuz ayında oynanacağı açıklandı. Koronavirüs ortamında, maçların temmuz ayında oynanması ne kadar doğru?


- Bu sorun onların organizasyonları hakkında bir durum. Çünkü Avrupa’daki birçok sağlık kuruluşuyla, bu virüsle ilişkili temas kurdular. Lakin kesinlikle biraz daha zor olacaktır. Tek bir yerde ve seyircisiz oynanması durumu da söz konusu; daha önce de denendi. Burada sorulması gereken bir soru daha var; antrenörler ve oyuncular, bu süreçte ne kadar tutkulu ve konsantre olacaklar?

OYUNCULARIN SAKATLIK ENDİŞESİ VAR

- Oyuncular, koronavirüs salgınından sonra basketbola nasıl adapte olacak?


- Hepimiz oyunculara para ödenmesi için bekliyoruz. Zaten bunun için bu işi profesyonel bir şekilde yapıyor; ama onların da bir insan olduğunu unutmamalıyız. Oyuncuların sakatlık endişesi söz konusu olabilir. Antrenmanlarını yapmak için ve yeniden form yakalayabilmek için nispeten kısa bir süreleri var.

FIBA KESİNLİKLE YARDIM EDECEKTİR

- Birçok takım, koronavirüs yüzünden ekonomik zorluklar çekiyor. Sizce FIBA, takımlara bu zararları karşılayabilecek bir para yardımında bulunmalı mı?


- Her takımın ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldığı doğrudur. Hiçbir takım bütçelerini buna göre hazırlamadı; ama şu süreçte, takım bütçelerini düşürebilirler. Ayrıca, FIBA da böyle bir sorunla mücadele ediyor. Onlar da sponsorluklardan ve TV yayınlarından gelir elde ediyordu. Tabii ki bunu normal zamanlarda elde ediyorlardı; acil durumlarda değil. Eğer FIBA bir yolunu bulursa, kesinlikle kulüplere yardımda bulacaktır. Bu yüzden hep birlikte yapılan planları yerine getirmeli ve Şampiyonlar Ligi’ni tamamlamak için tutkulu olmalıyız.

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

- Koronavirüs sonrasında hayatımızda birçok şey değişecek. Sizce basketbol organizasyonlarında da bu durumdan kaynaklı değişiklikler olacak mı?


- Ben hiçbir şeyin eskisi gibi olacağını düşünmüyorum. Herkes belli bir süre içinde, dünyaya diz çöktüren bu görülmez düşmanı unutana kadar birbirine sarılmaktan, öpmekten, yakın temastan kaçınacak. Basketbol, yakın temasın olduğu bir spor ve salonda yer alan herkes için bir endişe olacak. Bu dünya sorununun çözülmesi, aşının bulunması, şu an sağlık kuruluşlarının ve bilim insanlarının elinde... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum