Petar Naumoski

Petar Naumoski


Orhun Ene'den şüphem yok

04 Ocak 2021 - 15:46

"Türk Milli Takımı'nda Ufuk Sarıca'nın gidişi ile Orhun Ene'nin gelişi, 'neden EuroBasket eleme maçlarına bu kadar yakın bir zamanda oldu' bilmiyorum. Fakat şuna hiç şüphe yok ki, Orhun tecrübeli bir antrenör. Tofaş’a yıllarca başarılı bir şekilde önderlik etti. Bence onu ve ay yıldızlıları iyi bir süreç bekliyor."
 
Türk basketbolunda, son zamanlarda birçok gelişme yaşandı. Türk basketboluna damgasını vuran Petar Naumoski de yaşanan son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Milli Takım’daki antrenör değişikliği hakkında görüşlerini bildiren Naumoski, Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka’nın ülke basketboluna olumlu katkılarına da dikkat çekti.
 
- Türk Milli Takımı’nda antrenör değişikliği yaşandı. Sizce Orhun Ene’yi nasıl bir süreç bekliyor?

- A Milli Takım'da Ufuk Sarıca'nın gidişi ile Orhun Ene'nin gelişi, 'neden EuroBasket eleme maçlarına bu kadar yakın bir zamanda oldu' bilmiyorum. Şuna hiç şüphe yok ki, Orhun tecrübeli bir antrenör. Tofaş’a yıllarca başarılı bir şekilde önderlik etti. Bence kendisini ve takımını iyi bir süreç bekliyor.
 
Sadece en iyi Türk oyuncuların bir arada nasıl olup olamayacağını belirlemesi zor olacak; ona da bu yanıtı bulabilir ve bu isimleri dinlendirerek onlardan maksimum katkıyı alabilir. EuroLeague’in fikstürü, elemelerin olduğu süre zarfında acımasız ki, bu da Orhun Ene’yi zorlayacaktır. Umarım her şey yolunda olur. Ona başarılar dilerim.
 
KARŞIYAKA KALİTESİNİ GÖSTERİYOR

- Pınar Karşıyaka, FIBA’nın Basketbol Şampiyonlar Ligi Kulüpler Birliği’ne seçildi. Sizce bundaki en önemli faktörler neler?

 
- Pınar Karşıyaka yıllardır ne kadar kaliteli bir takım olduğunu gösteriyor; Efes ve Fenerbahçe ile ligde eş değer bir rakip. Avrupa’da da iyi işler çıkarıyor. FIBA da bunu fark etmiş olmalı ki, kendi içindeki rekabette güzel bir imaj yarattı. Karşıyaka kesinlikle EuroLeague’in kapanmaya yakın ve FIBA’nın da en köklü organizasyon olduğunu gördü; ki burada yer almayı kabul etti.
 
İzmir ekibinin burada güzel sonuçlar alacağına, isimleri ses getiren diğer kulüplerin de bu projeye kesinlikle katılacağına ve Türk oyuncuların da mutlaka oynayacaklarına ya da daha fazla dakikalar alacağına inanıyorum. Dolayısıyla, Türk Milli Takımı'nın da bundan faydalanacağını düşünüyorum.
 
BEŞİKTAŞ'INKİ KALİTELİ BİR PROJE

- Beşiktaş, genç oyuncu kadrosu ve yapılan antrenör değişikliği ile yeniden çıkışa geçti. Kara Kartal’ın bu yapılanmasını ve son zamanlardaki çıkışını nasıl buluyorsunuz?

 
- Genç oyuncular hakkındaki görüşümü biliyorsunuz… Beşiktaş’ın parkede genç oyunculara yer ve zaman vermesi, benim için basketbolda -bazı anlarda- en doğru ve en iyisidir. Umarım Alperen Şengün dışındaki oyuncular da onunla birlikte isimlerini parlatır. İnandığım bir diğer şey, Alper Şengün’ün Beşiktaş’a gelip süre almasıyla; Beşiktaş’ta daha da iyi
oynayacağıdır. Çalışmalar ve planlar elbette iyi yabancı oyuncuları alma şeklinde oluyor. Bunun iyi sonuçları olabilir; ama asıl mesele şu: Aynı zamanda kendi oyuncularını da korumak, onlara süre vermek… Neyse ki, Bu Beşiktaş açısından kaliteli bir proje.
 
GÜNÜN SONUNDA FİNALİ OYNARLAR

- Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, ligde iyi sonuçlar almasına karşın zorlanıyor. Efes’in Petkim karşısında zorlanması ve Fener’in Büyükçekmece yenilgisi… Sizce bundaki en önemli sebep nedir?

 
- Efes ve Fener bu yıl Basketbol Süper Ligi’nde eskisi kadar dominant değil. Bu sonuçlar, diğer takımlar ve taraftarları için iyi olsa da bir belirsizlik var. Bence her şeyden önce pandeminin bunda etkisi çok fazla. Sonrasında ise, bu iki takımın EuroLeague’deki tempoları, oyuncularda konsantrasyon  düşüklüğüne neden olabiliyor ve daha az etkisi olan performanslar gösterebiliyorlar.
 
Diğer takımlar da Efes ve Fener karşısında oynamayı, onları geçmeyi sabırsızlıkla bekliyor. Ama günün sonunda Efes ve Fenerbahçe’nin finalde karşılaşacağını düşünüyorum.
 
TÜRK TELEKOM İYİ SONUÇLAR ALIYOR

- Bu sezon ING Basketbol Süper Ligi’nde hangi takımı sürpriz olarak görüyorsunuz?

 
- Dürüst olmak gerekirse, Türkiye’deki Basketbol Süper Ligi’ni çok fazla takip edemiyorum. Zaman zaman maçlara bakıyorum. Şunu söyleyebilirim ki, Efes’in, Fener’in ve Karşıyaka’nın bir standardı var. Bu yıl Türk Telekom iyi bir oyuncu grubuna sahip ve iyi sonuçlar alıyor. Bu kadronun hedefinin en iyi dört takım arasına girmek olduğunu düşünüyorum. Ankara’nın önemli bir basketbol şehri olarak geri dönmesi Türk basketbolu için iyi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum