Petar Naumoski

Petar Naumoski


O maçı kazansak sağ çıkar mıydık?

10 Ağustos 2019 - 10:10

"Torino'daki 93 Saporta Kupası Finali'nde maçı son saniyede kaybettiğimiz halde, deliye dönen Aris taraftarları bize saldırdı. Polislerin olmadığı gergin ortamda o maçı kazansak, biz o salondan sağ ya da sağlıklı çıkar mıydık?"

- Sahaya çıkıp Aris taraftarlarına baktığınız zaman, onların agresif destekleri hakkında neler düşündünüz?

- Kendine has olmasa da, o zamanlarda Aris taraftarları, Avrupa’nın en gürültülü ve agresif taraftarlarındandı. Ayırca Aris o dönem, Efes Pilsen’den daha deneyimli bir takımdı ve o gün salonda yer alan seyirciler, takımlarına benzeri görülmemiş bir destek sağlıyordu.

DENEYİMSİZ DE OLSAK TESLİM OLMADIK

- Hangi oyuncu o gün daha duygusaldı veya tutkuluydu?


- O yıllarda Avrupa arenasında çok fazla söz sahibi olmayan Efes Pilsen'in stresli anlar için deneyimi çok da fazla değildi. Bence takım olarak hepimiz İtalya'daki final ortamından çok etkilenmiştik ve her şeyden önce deneyimsizdik. Fakat biz asla Aris'e teslim olmadık ve mücadeleyi son saniyede kaybettik.

AKILALMAZ İŞLER OLDU...

- Aris taraftarları sizlere saldırdığında, aklınızdan neler geçti?


- Aris taraftarları, maçın sonunda çılgına dönmüştü. Bizlere saldırmışlardı... Şöyle söyleyeyim en ufak yaştaki Arisliler bile deliye dönmüştü. Geçmişte bu iki ülke arasında yaşanan olayların bilinmesine rağmen, orada polislerin olmaması, aklı almaz bir durumdu. Soyunma odasında mahsur kalmıştık ve polislerin gelmesini bekliyorduk. Soyunma odasına
girmek isteyen taraftarlar vardı.

O TAKIM İÇİNDE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

- Evet yaşanan olaylar çok çirkindi... Sportif yöne dönersek o maçtan hangi dersleri çıkardınız?


- O takım içinde öğrendiğim ve inandığım şeyler oldu; ama her şeyden önce, bir sürü deneyim, kendine güven duyma ve liderlik öğrendim. Bunlar, hem Efes Pilsen'de hem de kariyerimin devamında bana çok yardımcı oldu ve saha içi ile saha dışındaki davranışlarımı
değiştirdi. Hani meşhur bir söz vardır ya... Öldürmeyen her şey, sizi güçlendirir.

BUGÜN OLSA ÜÇLÜK ATARDIM

- Son hücumda Ufuk Sarıca dışarı çıkmış, Larry Richard'da içeriye bindirme yapmıştı; ama siz şansınızı içeride kendiniz denediniz... Geriye dönüp son topu kullanma şansı bir kez daha verilseydi, ne yapardınız?


- Hımmm… Bu epey zor bir soru oldu. Eğer o ana geri dönseydim, şimdiki aklımla 50-48'e gelen maçı kazandıracak 3 sayılık basketi atmak ve tüm sorunları çözmek isterdim.

Son olarak asıl şuraya dikkat çekmek istiyorum. Biz o maçı son saniyede kazansaydık, şu önemli soruyu sormak lazım: Biz o salondan hayatta ve sağlıklı bir şekilde çıkar mıydık?

YORUMLAR

  • 0 Yorum